Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фотоконкурс в община Козлодуй

Снимка: Община Козлодуй


Общински фотоконкурс "Козлодуй - красив през четирите сезона" организират от местната управа. Проявата е по случай Деня на град Козлодуй- 30 май. Целта е да се стимулират местните автори, да се покажат различни красиви места от града, както и да се разнообрази ежедневието на хората в крайдунавския град, каза за Радио ВИДИН Виктория Майсторова младши експерт към общината:

"В него могат да участват всички желаещи, любители и професионални фотографи, над 16 години, от община Козлодуй. Всеки участник има право да предостави по една авторска снимка. Снимките за фотоконкурса трябва да са направени през 2016, 2017, 2018, 2019 или 2020 г.,  трябва да са в дигитален формат JPEG. Всеки автор трябва да може да предостави изходен файл. Снимките трябва да са по темата, без значение от сезона, и да са красиви. В условията за участие трябва да се посочат име на фотографа, година на заснемане, година на раждане."


Творбите се изпращат до 17 май на електронна поща на общината dhd.obshtina.kozloduy@gmail.com. След посочения срок всички снимки ще бъдат качени във фейсбук събитие на общината, където вотът ще се осъществява чрез харесване на снимката на съответния участник. Гласуването ще продължи до 29.05.2020 г., до 17:00 ч. Резултатите ще бъдат обявени на 30 май. Авторите на трите снимки, събрали най-много гласове чрез харесване, ще получат награди.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Зърнопроизводител: Ниските добиви ще смъкнат рентите

Отпуснатите от правителството 200 млн. лв. обезщетение от т.нар. "украинска помощ" вече са по сметките на земеделците. На среща с вицепремиера и министър на финансите Людмила Петкова и със земеделския министър Георги Тахов гилдията поиска писмени гаранции за възможностите и сроковете за изплащане на останалите 125 млн. лв. от договорените средства...

публикувано на 10.10.24 в 16:00
Проф. Георги Рачев

Проф. Георги Рачев: Колкото по-топла е атмосферата, толкова по-обилни са валежите

Климатът не е постоянно явление. Той е непрекъснато променящо се във времето и пространството природно явление. Ние сме в период на увеличаване на температурите в глобален мащаб. В това отношение България, Балканския полуостров и Европа не правят изключение, заяви климатологът проф. Георги Рачев. "И оттук всеки си прави изводи, които са му..

публикувано на 10.10.24 в 15:59

Еколог от Мездра маркира екопътеки

Борислав Леонкев е добре познат турист, треньор по планинарство, секретар на туристическото дружество в Мездра допреди 1997 година. И сега продължава да организира преходи, а от 2021 година маркира пътеки. Иска да свърже всички селища в община Мездра. "Имам около 20 пътеки готови- просичане, маркиране и ще правя един кръг, както е Ел..

публикувано на 10.10.24 в 15:55

Нов живот за стари дървета в Крайдунавския парк във Видин

Днес говорим за добрия пример или както се казва - как от нищо можем да направим нещо. Поводът за това са две изсъхнали дървета в Крайдунавския парк на Видин , в района на Художествената галерия. Каква е тяхната история ни разказва Емилиян Евтимов , директор на Общинско предприятие "Чистота, озеленяване и благоустройство": "В първото каре до..

публикувано на 10.10.24 в 14:27

Държавен архив-Видин отбелязва Деня на архивиста с изложба и почетен знак за Светлана Кръстева

"В Държавен архив Видин се осъществява подбор, комплектуване, регистриране, обработване, съхраняване и предоставяне за използване на определените за постоянно запазване документи, както и научно-методическото ръководство и контрол на организацията на работата с документите в деловодствата и учрежденските архиви, тяхното опазване и използване." Това..

публикувано на 10.10.24 в 13:30

В "Музикална зона" на 10 октомври 2024 слушаме Джузепе Верди

На 10 октомври се навършват 211 г. от рождението на италианския оперен композитор Джузепе Верди.  И до ден днешен музикално-сценичните му произведения са неизменна част от оперния репертоар, като повечето от тях се превръщат в шедьоври. Звучат арии и номера из оперите "Травиата", "Риголето", "Аида", "Набуко", "Дон Карлос", "Трубадур"...

публикувано на 10.10.24 в 09:00

Борислав Вълов – актьорът от Монтана, който покорява сцената и социалните мрежи

Днес ви срещам с Борислав Вълов , актьор и инфлуенсър от Монтана, по-известен в социалните мрежи като Ей Бо . Борислав е горд със своите корени от Северозападния край, като смята, че те са важна част от идентичността му и оказват влияние върху неговия характер. Завършил е природо-математическата гимназия в Монтана, но пътят му го отвежда..

публикувано на 09.10.24 в 17:30