Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кариана взе сенегалец и бразилец

Снимка: Любо Андреев

Бразилският халф Матеус Казарото и сенегалският нападател Жycтинo Meндec преминаха в Кариана /Ерден/. Двамата идват от Беласица /Петрич/, където пристигнаха през пролетта. Заради ситуацията с коронавируса не са играли. Матеус Казарото е на 24 години, а Жycтинo Meндec на 25. Meндec е с португалски паспорт.

Двамата вече играха за Кариана в контролната среща с Хебър /Пазарджик/, завършила 1:1. Утре в 11 часа ерданчани ще излязат за последната си проверка от лагера в Банско. Съперник е новакът в елита ЦСКА 1948.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Бдин" отстъпи на "Локо" Мездра във Видин (СНИМКИ)

"Локомотив" Мездра победи с 2:1 "Бдин" на стадион "Георги Бенковски" във Видин. Дербито на 6-ия кръг на Северозападната Трета лига предложи динамичен футбол с много голови положения и пред двете врати. За гостите се разписаха Васил Калоянов (25 мин.) и Сергей Георгиев (56 мин.), за видинчани точен бе Радослав Захариев (34 мин.). Мачът започна с..

публикувано на 05.10.24 в 18:56

Стартира състезанието по офроуд в Мърчево

38 пилоти участват в състезанието по офроуд в бойчиновското село Мърчево . Кметът на общината Светлин Сретениев откри надпреварата: "Очаквахме около 20 автомобила, но действителността показа друго- в момента са 38 автомобила и над 1000 зрители в този дъждовен ден. Това никак не е малко да се случи в Мърчево и то за първи път." Трасето е..

публикувано на 05.10.24 в 16:23

Борци от Враца заслужиха сребърни медали на силен форум по борба

Борци от Враца заслужиха сребърни медали на силен форум по борба, съобщиха от Спортен клуб "Ботев 93".  На Балканското първенство в Скопие, столицата на Република Северна Македония, във възрастова група U17 при кадетите  Валентин Валентинов  в категория 80 килограма и  Калоян Иванов  в категория 51 килограма завоюваха сребърни медали. Съвсем малко не..

публикувано на 05.10.24 в 12:41

Световният рекорд на Цанко Цанков е признат

Две седмици след историческото плуване на Цанко Цанков от 120 километра без спиране в река Дунав, днес сутринта постижението беше официално ратифицирано от авторитетната Асоциация за световни рекорди (OWR). От организацията изпратиха на Цанков сертификат за автентичност и поздравления за успеха на 19 септември.  В него пише, че плуването е било по..

публикувано на 04.10.24 в 16:41

Срещу неудобен съперник започва участието на Монтана в Адриатическата лига

Баскетболистките на Монтана започват участието си в Адриатическата лига при жените.  В събота тимът на Преслав Пешев гостува на Цинкарна /Целе/, който е три пъти шампион на Адриатическата лига и за мнозина е най-класния отбор в първенството.  "Не си спомням победа в Целе, възможно най-трудният съперник. Предвид обаче амбициите, които заявяваме този..

публикувано на 04.10.24 в 15:26

Траялният офроуд дебютира в Северозападна България

В бойчиновското село Мърчево ще се проведе през почивните дни състезание по траялен офроуд. За първи път подобен вид автомобилно състезание ще има в Северозападна Българи, каза кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев. "Двама ентусиасти от Мърчево, Теодор и Иван, и едно младо момче, което е от Монтана, казва се Калоян, направиха среща..

публикувано на 04.10.24 в 15:14

Феновете на Ботев с безплатен превоз за гостуването в Пловдив

Фенове на Ботев /Враца/ се организират да подкрепят любимците си по време на следващия им мач.  В неделя тимът на Христо Янев гостува на Хебър /Пазарджик/, като срещата от програмата на 11-ия кръг на Първа футболна лига ще се изиграе на пловдивския стадион „Локомотив". Фенклубът на врачани организира безплатен превоз за срещата, текат и записвания...

публикувано на 04.10.24 в 14:51