Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 14 юли 2020 година

Снимка: Радио Видин

За четвърти пореден ден във Видин се организира протест с искане за оставка на правителството и на главния прокурор. Видинчани изказаха разнопосочни мнения за протестите с искане за оставка на правителството и главния прокурор.

Над 230 хиляди лева са предоставените дарения на болницата във Видин за справяне със заразата от Covid-19. Използвани са за ремонти и оборудване, каза д-р Борислав Милчев от управителния съвет на лечебното заведение. Закупени са 6 нови респиратора и е осигурено видеонаблюдение.

Още 1 лице от област Видин, при което е бил установен COVID-19, е излекувано. Потвърдените случаи в областта са 217, като 196 от тях вече са излекувани. 20 лица, положителни за COVID-19, са починали. Само 1 е активният случай в момента.

Три жени са дали положителни проби за COVID-19 в област Монтана. Най-възрастната е на 83 години и е настанена в болницата в Лом с пневмония, уточниха от РЗИ. Останалите две са млади жени.

Здравните власти са тествали петима нови жители на област Враца за коронавирус. Две от пробите са контролни тестове на потвърдени случаи от оряховското село Селановци, а три са взети от хоспитализирани в белодробната болница в града под Околчица.

Предприети са мерки след констатиране на Нюкясълска болест по птиците в община Ружинци. След близо три месеца Областната епизоотична комисия във Видин възобнови регулярните срещи, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.

В ж.к. "Пъстренци" в Монтана ще има нов път. След премахването на незаконните гаражи и постройки, Общината ще изгради път до сградата на СБА, съобщи кметът Златко Живков. Жилищният комплекс е един от най- старите в Монтана. В него живеят към 4 000 души.

От днес до 16 юли приетите ученици на първи етап могат да се записват в гимназии или да подават заявление за участие във втори етап. До 22 юли ще бъде записването на приетите ученици на втория етап на класиране.

Община Белоградчик спечели проект "Осигуряване на дългосрочна грижа и подкрепа на деца и младежи в риск" и обявява процедура за набиране на документи на кандидати за работа в "Дневен център за подкрепа на младежи с увреждания и техните семейства", и в "Център за обществена подкрепа" по проекта

Обявиха публичен търг за отдаване под наем на помещенията в Сувенирната палата във Враца. Под наем ще бъдат отдадени 18 обекта за търговска, обществена и други дейности. Търгът ще се проведе на 23 юли, от 10.00 часа.

Започна изографисването на храма “Свети Дух” в Монтана. В бюджета за годината са предвидени 240 000 лева. Изографисването трябва да приключи в края на есента, съобщи кметът Златко Живков.

Днес е вторият ден от онлайн изданието на "The bridge fest", който се провежда за 11-а година във Видин. От 10.00 часа се проведе работилницата по фотография. В 17.00 часа започна и работилницата по дизайн с ръководител Николай Малинов, който показа как се брандира джапанка от битака.

"Враца Велообщество" организира преход с велосипеди от Червения площад до мина Плакалница всеки вторник и четвъртък. Тръгва се в 18.30 часа от Червения площад в посока Згориград. Преходът е около час, каза Ангел Ангелов- председател на колоездачния клуб.

В Монтана продължават детските театрални утра и през юли. На 18 юли от 11.00 часа ще се играе представлението "Франклин се страхува", а на 25 юли пред публиката ще бъде представен спектакъла "Училище любимо".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 2 юли 2024 година

Водна забава зарадва деца във Видин. Волейболният клуб "Бдин-Вида" (Видин) организира инициативата днес пред Пазар капия в града.  В началото на месец юни е издадено разрешение за строеж и предстои да започне модернизацията на над 40 км от трасето от Ружинци до околовръстното шосе на Монтана, част от скоростния път с магистрални участъци Видин..

публикувано на 02.07.24 в 18:05

Паднали клони и наводнени дворове след пороен дъжд в Дреновец

Пороен дъжд е причинил щети на земеделци в община Ружинци.  Аварийната група на общината и доброволци са  разчиствали паднали клони на пътя между селата Дреновец и Бело поле, каза кметът на Ружинци Александър Александров. "Вдигнахме аварийната група и момчетата от Дреновец с машинки и с триони да разчистим пътя. Лично бях с тях...

публикувано на 02.07.24 в 17:50
Община Монтана

В Монтана започва нов проект за подмяна на стари отоплителни уреди

Община Монтана отвори ново кандидатстване за безвъзмездна подмяна на отоплителни уреди , които замърсяват околната среда, съобщи кметът Златко Живков. Процедурата е по проект за подобряване качеството на въздуха, финансиран от Европейския съюз по програма „Околна среда“ 2021 – 2027 г. Безвъзмездната помощ е на стойност 21 695 000 лева...

публикувано на 02.07.24 в 16:36

Здравната инспекция установи замърсена вода в три берковски села

Замърсена с колиформи и еширихия коли вода е установено в три села в община Берковица. Регионалната здравна инспекция в Монтана е наложила глоби на отговарящите за подаване на вода в тези населени места. В селата Бистрилица , Лесковец и Котеновци водните проби отчели наднормено съдържание на колиформи и еширихия коли, което е показател за..

публикувано на 02.07.24 в 15:43

Новият Общински съвет в Борован предстои да положи клетва

Новоизбраният Общински съвет в Борован ще се закълне на 3 юли (сряда) на първото си заседание. Сесията е свикана от областния управител Надя Донкинска. Форумът ще започне в 15.30 часа в голямата зала на Народно читалище „Цани Иванов 1907“ в Борован. Припомням, че до извънредните общински избори се стигна, след като Върховният..

публикувано на 02.07.24 в 15:33

Екоминистърът проверява за нерегламентирани сметища в област Монтана

Министърът на околната среда и водите проверява нерегламентирани сметища в област Монтана. Общините Берковица , Монтана и Бойчиновци са обект на извънреден контрол след подадени сигнали. В последните няколко месеца за трети път служебният екоминистър Петър Димитров лично проверява нерегламентираните сметища в Монтанско. Днес обиколката му..

публикувано на 02.07.24 в 15:28

Водна забава зарадва деца във Видин

Волейболният клуб "Бдин-Вида" (Видин) организира водна забава днес пред Пазар капия в града. Събитието се провежда за втора поредна година, а различното този път е, че освен членовете на клуба, може да се включи всеки, който има желание. Повече разказа Елизабет Георгиева , помощник-треньор на "Бдин-Вида" : "Организираме водни забави, с..

публикувано на 02.07.24 в 12:29