Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Броени дни до Summer Vibes Festival

Ела и играй във Видин

Йоана и Дара са част от звездите във фестивала

Снимка: Summer Vibes Festival
Едни от най-популярните млади български изпълнители ще си припомнят игрите на 90-те в края на седмицата във Видин. Дара, Павел&Венци Венц, Йоана и Петя Алекса & Монти ще изнесат концертна програма на "Summer Vibes Festival". По време на музикалното събитие ще бъде поставен акцент върху любимите в миналото детски игри като дама, ластик, пиян морков и народна топка. Целта на организаторите е да извадят младото поколение от дигиталния свят, а гостуващите звезди се очаква да помогнат за това. 

Йоана е родом от Монтана, където я и открихме: 

"За първи път ще пея във Видин, аз съм била там много пъти, защото е близо до Монтана, а Монтана е моят роден град и много се радвам, че ще пея във Видин най-сетне. Дано всичко това с коронавируса не окаже влияние на хората и цялото празненство. Има нови проекти определено, готови песни имам, трябва само време да се издадат. Новата песен трябва да я чуете това лято със сигурност много скоро, така че се надявам да ви хареса. За фестивала съм избрала песни, които са свързани с платформата "Тик Ток", защото знам, че по-младите са големи фенове на тази платформа и аз също, така че се надявам да танцуваме заедно, да танцуват с мен, защото всички знаят движенията на тези танци."


В родната Варна открихме Дара, която също е сред участниците във "Summer Vibes Festival" във Видин. Младата изпълнителка си спомни любимите си детски игри и последното си гостуване в града преди 2 години.

"Бях във Видин преди около две години, има приятели от Видин, които първия път ме разходиха около градчето и на мен страшно много ми хареса. На фестивала може да играем на дама, пиян морков, моята любима игра беше народна топка и въже, въжето също ми е много любима игра. В момента аз имам вече готова песен, изчаквам да мине малко време, да си почина, и с нови сили да разкажа за новата си песен, която ще излезе скоро. Останалото нека бъде изненада." 

Ще успеят ли игрите на 90-те и младите български изпълнители да заинтригуват децата, погълнати от технологиите, ще стане ясно тази събота и неделя на Summer Vibes Festival във Видин. 

Чуйте повече в звуковите файлове.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Снимката е илюстративна

"Децата на фокус": Политиците обещават, без да изпълняват

Веднъж месечно в рубриката "Децата на фокус"  обсъждаме теми, които засягат децата, като често включваме специалисти, които изказват мнение по тези така важни теми за тях. Днес решихме да ви запознаем с мнението на самите деца по една тема, която на пръв поглед изглежда, че не ги засяга, но това далеч не е така. Всъщност темата ги касае,..

публикувано на 17.06.24 в 16:00

Актьорът Александър Томов: Ходенето на зъболекар не е страшно, ако човек не чака страшния момент

Ходенето на зъболекар не е страшно и неприятно, стига човек да не чака последния момент. Това обясни в "Час при зъболекаря" актьорът от Държавен куклен театър - Видин Александър Томов . Той се върна години назад, за да си спомни своята първа среща със зъболекаря, от която, за разлика от мнозина, няма неприятни спомени. "Първите ми спомени са,..

публикувано на 17.06.24 в 13:33

В Монтана започна "Забавно лято в библиотеката"

Днес, 17 юни, стартира програмата "Забавно лято в библиотеката 2024" в Монтана . Инициативата ще продължи до 12 юли и цели с дейностите, които са предвидени, да се осмисли свободното време на децата през ваканцията. Изобретателност, ум и въображение ще могат да влагат малчуганите в предстоящите събития, обясни за Радио ВИДИН Биляна Димова , завеждащ..

публикувано на 17.06.24 в 13:00

Д-р Румен Манов прави най-ценните дарения на видинския архив през 2023 година

В края на миналата седмица Държавният архив във Видин отбеляза своя празник. Институцията осигурява и съхранява материали и документи, които свидетелстват за нашето минало и ни помага да разберем по-добре настоящето. На церемонията в петък бяха наградени архивни деятели, беше представена и изложба с дарени документи и снимки на д-р Румен Манов . Той..

публикувано на 17.06.24 в 11:44

Детските площадки във Видин: Оазиси на детството или забравени кътчета?

Детските площадки са сърцето на всяко квартално пространство. Те събират деца и родители, изграждайки социални връзки и създавайки хубаво настроение. Площадките във Видин обаче не се вместват съвсем точно в представата за такова пространство. Много от тях са обрасли с висока трева и плевели, които създават не само опасност за децата, но и..

публикувано на 17.06.24 в 10:30

Химни на Европейските първенства по футбол в „Музикална зона“

  Евро 2024 започна! Цар Футбол ще властва през следващия месец. Мъжката част от населението, поне в Европа, ще се забавлява, ядосва и пирува със своите футболни любимци, а женската ще трябва да се задоволи с времето между мачовете и почивките ;) Или може би с ритмичните песни, свързани с футбола! Днес в “Музикална зона” ще чуем химните от..

публикувано на 17.06.24 в 09:00

Бог желае всички да сме едно и да наследим неговото Царство

В седма неделя след славното Христово Възкресение, Църквата възпоменава в почит Светите Отци от Първия вселенски събор, състоял се в 325 г.  Преди деня Петдесетница Църквата си припомня за Светите Отци, които отдадоха живота си, за да запазят и съхранят с Божия помощ чистотата на Евангелското учение чисто и неопетнено. Още от първите..

публикувано на 16.06.24 в 08:00