Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Удължават срока за прием на кандидати за съдебни заседатели в община Лом

Снимка: Радио Видин

Общинският съвет в Лом удължи срока за прием на кандидати за съдебни заседатели към Районния съд в града. Желаещите могат да подават своите документи до 20 ноември 2020 г. По решение на съда за общината са определени 35 заседатели. В обявлението, което е публикувано на сайта на местната общинска администрация се посочва, че кандидатите  трябва да отговарят на изискванията на Закона за съдебната власт. Те трябва да са дееспособни български граждани, които са навършили 21 г., но да не са по-възрастни от 68 г. към момента на определянето им за съдебен заседател. Да се ползват с добро име в обществото, както и да не са осъждани за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията им. Документите за кандидатстване са публикувани на сайта на общината. След тяхното попълвани те се внасят в деловодството на Общински съвет– Лом, в сградата на Община Лом, ул. "Дунавска" №12, трети етаж, стая 303, всеки работен ден от 09:00 ч. до 12:00 ч. и от 14:00 ч. до 17:00 ч., в срок до 30.10.2020 г. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Две деца са обгазени при пожар в Монтана

Две деца са обгазени при пожар в жилищен блок в Монтана. Те са приеми в болница без опасност за живота. Огънят е пламнал около 9.30 часа днес в жк "Изгрев", блок 6. Той е тръгнал от апартамент на последния етаж. В последствие е обхванал и таванското помещение. В апартамента са били деца на 2 и 4 години. "Видях, че пуши покривът и след малко..

публикувано на 04.07.24 в 14:57

В Кула организират концерт, посветен на хумора

Днес, 4 юли, самодейците от Народно читалище "Просвета 1882"- град Кула ще представят празничен концерт, посветен на хумора, песните и танците.  Хумористичната програма е изпълнена с много музика, танци, песни, забавни скечове и хумористични авторски миниатюри. Тази година концертът ще се проведе под наслова "Кулски закачки".  В празничния концерт ще..

публикувано на 04.07.24 в 13:00

Учениците от ППМГ "Екзарх Антим I" - Видин получиха свидетелства за основно образование

Тържествена церемония по връчването на свидетелствата за завършено основно образование се проведе днес в Профилираната природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" във Видин . Бяха връчени и грамоти за отлични резултати през периода пети-седми клас. Директорът на гимназията Ивайло Милушев поздрави учениците за отличното представяне:..

публикувано на 04.07.24 в 12:29
Проектът за новото спортно съоръжение беше представен на младежки форум във Видин.

Проект предвижда изграждането на баскетболно игрище във Видин

Баскетболно игрище ще бъде изградено във Видин в Крайдунавския парк, в участъка между Речна гара и Колодрума. Това каза заместник-кметът на Общината Десислава Тодорова . Решението е взето, след като в общинската администрация е получена подписка от повече от 500 младежи за изграждането му. "Общината финансира проектирането на инвестиционен..

публикувано на 04.07.24 в 11:59

Катастрофа затвори пътя между Лом и Козлодуй, има обход

Ограничено е движението по второкласния път Лом – Козлодуй в района на Горни Цибър поради ПТП, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут: Горни Цибър - Вълчедръм - Вълчедръм - Септемврийци - Борован - Борован - Алтимир - Мизия - Мизия - Гложене - Козлодуй...

публикувано на 04.07.24 в 11:19

Видинчанин влезе в ареста заради наркотици

31-годишен видинчанин е бил задържан вчера за шофиране под въздействието на наркотични вещества и за притежание на дрога, съобщават от Областната дирекция на МВР. Около 16.40 часа във Видин служителите на реда спрели за проверка лек автомобил. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на амфетамин и метамфетамин...

публикувано на 04.07.24 в 11:06

Общинският съвет в Борован положи клетва

Ивайло Букерешки беше избран за председател на Общинския съвет в Борован . За неговата кандидатура бяха отчетени 8 от общо 13 гласа в местния парламент. Това се случи на тържествената сесия, на която новоизбраните общински съветници положиха клетва. Заседанието се проведе в салона на местното читалище „Цани Иванов 1907“. То беше водено от..

публикувано на 04.07.24 в 10:54