Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

30 пациенти с COVID-19 се лекуват в болницата във Видин

Снимка: Радио ВИДИН

30 са пациентите с коронавирусна инфекция, които са настанени в болницата във Видин. Още 20 са в структурите за чакащи, каза директорът на лечебното заведение д-р Ивета Найденова. 

"В сравнение с месец ноември и началото на декември, обстановката е по-спокойна."

Все още се очаква да започнат PCR изследванията в болницата:

"PCR тестове днес и утре тук най-вероятно няма да се правят. Чакам всеки момент да дойдат представители на здравната каса. Има лаборатория с апаратура. Има назначен персонал от един месец, но има бюрократични стъпки, които трябва да се направят, затова не работим." 

За да се признават резултатите от изследванията, е необходим референтен номер, уточни д-р Найденова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Предстои премиера на мюзикъла „Службогонци” в Лом

Драматичният театър към Народно читалище „Постоянство 1856” в Лом ще зарадва почитателите си с премиерата на мюзикъла „Службогонци” по Иван Вазов. Спектакълът ще се играе на 13 юни 2024 г., четвъртък, от 19,00 часа в големия театрален салон на читалището. Режисьор на постановката е Николай Априлов, музиката е на Парашкев Хаджиев, а либретото на..

публикувано на 12.06.24 в 13:00

Разводите във Врачанско са намалели с 10% за година

Почти 10 процента по-малко са разводите във Врачанско за последната година в сравнение с предходната 2022-ра. По данни на Националния статистически институт, 228 граждански брака са били прекратени за изминалите 12 месеца, което е 9.9% по-малко от предходните. В градовете на Врачанско разводите са повече - 134, докато в селата са били прекратени..

публикувано на 12.06.24 в 12:00

Двама братя са задържани за грабеж във Вълчедръм

Двама братя на 30 и 29 години са задържани за грабеж във Вълчедръм . Сигналът за посегателството е подаден от 50-годишен жител на града вчера, 11 юни, в 06:30 часа. Той съобщил, че двама братя от същия град му нанесли побой в дома му, след което му отнели телевизор и мобилен телефон. Пострадалият е прегледан в Центъра за спешна помощ в града, при..

публикувано на 12.06.24 в 11:11

Кметът на Берковица: Преминаването на тирове през Петрохан не е добро решение

Кметът на община Берковица Радослав Найденов е категоричен, че пускането на тежкотоварни автомобили през Петрохан не е добро решение. Очаква се от понеделник тировете за София да минават през прохода.  На среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството кметове и превозвачи обсъдиха вариантите на обходни пътища във връзка с..

публикувано на 12.06.24 в 10:01

Подсъдим за контрабанда на 50 килограма хероин през Дунав мост 2 получи 12 години затвор

Състав на Окръжен съд - Видин наложи ефективно наказание от 12 години „лишаване от свобода“ и глоба в размер на 150 000 лева на мъж, направил опит, без надлежно разрешително, да пренесе през границата на страната на Дунав мост - Видин-Калафат, високорисково наркотично вещество - хероин (диацетилморфин) , съобщават от съдебната институция.  Общото тегло..

публикувано на 12.06.24 в 09:54

Видин ще получи финансиране за развитие на индустриален парк

Министерството на иновациите и растежа ще подкрепи развитието и изграждането на общо 11 индустриални зони и парка в страната, единият от които е във Видин .  Те получават безвъзмездно финансиране в размер на близо 207 милиона лева. Средствата са от Плана за възстановяване и устойчивост по „Програма за публична подкрепа за развитието на индустриални..

публикувано на 12.06.24 в 09:33

Избраха младоженците за Северняшката сватба

Теодора и Михаел ще се венчаят по стара българска традиция във Врачанския Балкан по време на седмото издание на Национален фолклорен събор "Леденика". Новината съобщиха от Община Враца, която е основен организатор на атрактивното мероприятие. Младите врачани попадат в профила на кандидатите за северняшка сватба. Те са заедно от 8 години, обичат..

публикувано на 12.06.24 в 07:28