Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Вечер на руската музика" във Видин

4
Снимка: Симфониета-Видин

"Вечер на руската музика" ще представи този четвъртък Симфониета Видин. Под диригентството на маестро Свилен Симеонов оркестърът ще изпълни шедьоври на руската оперна класика, популярни песни и филмова музика.

Солисти ще бъдат Кирил Василев, ръководител на ВИГ "Нова китара", Дейвид Славчев, директор на Драматичен театър Видин, добре познатият на видинската публика изпълнител Любомир Тодоров. Специален гост ще бъде солистът на Държавна опера Стара Загора Георги Динев.

"Партньорството ни датира от 2013-та година, октомври месец. Тогава беше първият концерт, който направихме- мюзикъл вечер. Оркестърът е чудесен и трябва да Ви кажа, че тия хора са хора с мисия. Защо са с мисия? Защото времето е много трудно, в което ние живеем. Заплатите са сравнително много ниски за нашата сфера. Тези хора намират сили да поддържат духа на хората чрез изкуството, което правят. Не мога да не отбележа и това, което прави техният директор Миро Кръстев за тях. Пообиколил съм театрите, симфониетите в България- искам да ви кажа, че това е един от най-добрите мениджъри. Аз имам сантимент и да чета на руски, и да слушам руска музика, това е една велика култура. За мен винаги е удоволствие и чест да изпълнявам руска музика", каза Георги Динев.

Директорът на Драматичен театър Видин Дейвид Славчев ще се представи пред видинската публика в различно амплоа- като певец. Три руски песни е подготвил пеещият актьор за изявата си утер вечер.

"След като завърших НАТФИЗ, първият театър, в който отидох, беше Държавен пътуващ театър - София. Много често правехме концерти с известни български изпълнители, така че може да се каже, че съм пял с почти всички от старото поколение изпълнители - Лили Иванова, Васил Найденов, Орлин Горанов, Тоника СВ. С Милица от Тоника СВ, даже пеехме дует", сподели Дейвид Славчев.


Концертът "Вечер на руската музика" ще се състои в четвъртък, 28 януари, от 18 часа в залата на Драматичен театър Видин.

Повече- в прикачените звукови файлове. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още
Румяна Димитрова, имиджов консултант

Румяна Димитрова: Цветовете влияят върху нашата психика и физика

Вече сме обсъждали това, че цветовете играят важна роля в нашето ежедневие, без да го осъзнаваме напълно. Говорили сме това, че те могат да повлияят на нашите емоции, поведение и дори на физическото ни състояние.  В днешното издание на "Модни лабиринти" ще задълбочим тази тема и ще разгледаме как различните цветове въздействат не само на..

публикувано на 24.06.24 в 14:00

8-годишно момиченце от Видин дари косата си за кауза

Даряването на коса е благороден акт, който може да промени живота на онкоболни хора, които преминават през трудния път на терапиите и губят косата си. Тези загуба често има дълбоко емоционално и психологическо въздействие, защото намалява тяхното самочувствие и социална увереност. В този контекст даряването на коса се превръща в един благороден акт,..

публикувано на 24.06.24 в 12:06

Всеки от нас е призван да стане носител на Благодатта на Светия Дух

Осмата неделя след Пасха  е отредена за празнуване на новозаветното събитие  Слизане на Светия Дух над апостолите . Тъй като това е петдесетият ден след Пасха Господня, съвпадащ със старозаветния празник Петдесетница, още от дълбока древност Църквата е установила и тържествено празнува през вековете новата, духовна, християнска..

публикувано на 23.06.24 в 08:00

9 години от създаването на Обществения дарителски фонд отбелязаха в Бяла Слатина

На 13 юни Общественият дарителски фонд в Бяла Слатина "Участвам - дарявам - променям" отбеляза 9 години от своето създаване. Фондът помага за изпълнението на обществено значими идеи на територията на  общината,  които трудно биха се осъществили без неговата подкрепа. Насочени са към детско развитие, образование и култура. За тези девет години..

публикувано на 21.06.24 в 17:30

"Niki R:ce" - един дует със северозападно участие, представя нова песен и видеоклип

Никол Ризова и Цветан Маринов или "Niki R:ce" е един млад дует със северозападно участие. Двамата се събират преди 9 години и оттогава са заедно и на сцената, и в живота, а наскоро записаха новата си песен - "Феномен" .  Пътищата на Ники и Цецо се пресичат в музикалното училище. Тя учи кларинет, а той - китара. Остават заедно и като са..

публикувано на 21.06.24 в 15:28

Криминалният роман "Веселото гробище" на Лора Лазар

Добре дошли в Кралево! Селото, в което…Абе просто едно село, което по нищо не се различава от хилядите други такива. Типичното балканско село с типични обитатели, предимно старци с чепати характери и с повече минало, отколкото бъдеще, със звучни имена и колоритни прякори. На село е така – чужд си, докато не ти лепнат прякор. Сдобиеш ли се с..

публикувано на 21.06.24 в 15:00
Дипломиране ГПЧЕ и СУ

Зрелостници във Видин получиха дипломите си

Две училища във Видин изпратиха днес своите зрелостници. С тържествени церемонии бяха раздадени дипломите на дванадесетокласниците от Гимназия с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" и Средно училище "Цар Симеон Велики" . Учениците поставиха финален етап от завършването на средното си образование, като се представиха успешно на..

публикувано на 20.06.24 в 18:00