Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Врачанският окръжен съд постанови "задържане под стража" на мъж за убийство

Снимка: Жоро Александров

Окръжен съд- Враца постанови да бъде взета най- тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо мъж от село Бутан. Той е обвинен в това, че на 13 октомври 2020 г., около 20.00 ч., в ползвана от него къща в с. Бутан умишлено е умъртвил 42-годишната Христина Хазари от Перник, като й е нанесъл удари по главата и тялото с крака и с твърд предмет. При постановяването на най-тежката мярка за неотклонение съдът прецени, че от събраните макар и на този ранен етап доказателства може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към извършеното престъпление.  Макар и да има постоянна адресна регистрация съществува и хипотетична възможност той да се укрие, за да затрудни разследването. В социалното обкръжение мъжът е известен с лоша характеристика. Обвиняемият е осъждан. Престъплението, в което е обвинен – убийство е тежко, умишлено престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години. Определението на Окръжен съд- Враца не е окончателно, а подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд- София в тридневен срок, считано от днес.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 4 октомври 2024 година

Над 70% от хората отчитат, че спестяванията им са намалели заради високата инфлация след 2021 година.  Според видинчани да спестяваш в крайдунавския град е практически невъзможно. Безплатни продукти за новородени деца от бедни и рискови семейства ще се раздават по процедура „За по-добро бъдеще" на Програма „Храни и основно материално..

публикувано на 04.10.24 в 18:05

Поставят безплатно силанти на деца в област Монтана

Кампания за безплатно поставяне на силанти на първите постоянни дъвкателни зъби на децата от 5 до 8 години започна в област Монтана. Регионален координатор и изпълнител на силанизирането, което е част от Националната програма за профилактика на оралните заболявания при децата, е д-р Пепина Владимирова.  "Всеки един родител, който желае да..

публикувано на 04.10.24 в 16:00

Шофьор получи присъда за причиняване на смърт при катастрофа на път Е-79

Шофьор получи присъда от 2 години „лишаване от свобода“ с 4-годишен изпитателен срок  за нарушаване на правилата за движение с последвало причиняване на смърт по непредпазливост, съобщават от прокуратурата.  Инцидентът е станал на главен път Е-79 след разклона за врачанското село Руска бела в края на миналата година. Обвиняемият управлявал лек..

публикувано на 04.10.24 в 15:52

Започват скринингови прегледи за хронични незаразни болести

Регионалните здравни инспекции във Видин и Монтана организират безплатни скринингови профилактични прегледи и изследвания в рамките на Националната програма за превенция на хронични незаразни болести 2021-2025 г.  Прегледи за диабет тип 2 на хора над 18 години ще се извършват в Медицинския център "Биомед" във Видин. Скрининг за..

публикувано на 04.10.24 в 15:27

Стамбол капия във Видин ще грейне в зелено

Една от емблемите на Видин -  Стамбол капия , ще бъде осветена в зелено по повод Европейския ден на донорството и трансплантацията на органи - 5 октомври. Над 20 общини подкрепят инициативата и в събота вечерта повече от 30 сгради в цялата страна ще бъдат осветени в зелено - цветът на донорството и трансплантацията, обясни Християн Гьошев от..

публикувано на 04.10.24 в 14:17
Едното намерение е за изграждане на предприятие в село Дъбравка.

Две инвестиционни намерения в Белоградчишко ще разгледа екоинспекцията

Белоградчишкото дружество „Лаф-Велизаров и С-ие“ има намерение да изгради предприятие за производство, разфасоване и преопаковане на имитиращи продукти, съдържащи в състава си мляко . Това става ясно от уведомление за инвестиционно предложение, постъпило в Регионалната инспекция по околната среда и водите. Посочва се, че намерението е да се изгради..

публикувано на 04.10.24 в 13:34

Село Липен ще отбележи годишнина на читалището

Празник по повод 98 години от създаването на Народно читалище "Пробуда" в Липен ще се проведе утре, 5 октомври, в монтанското село. Секретар-библиотекарят в културното средище Фидана Томова съобщи подробности за честването: "Този празник го отбелязваме всяка година... Тази година сме поканили няколко други читалища, на които сме били гости,..

публикувано на 04.10.24 в 13:15