Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заловиха бежанци от Афганистан и Пакистан на път за Кула

Снимка: МВР

11 чужди граждани са задържани от служители от Гранично полицейско управление Чипровци, съобщават от полицията. На 13 април 2021 г., на международен път Е-79 в района на Монтана, граничните полицаи спрели за проверка товарен автомобил "Волво" с 41-годишен шофьор от Пловдив. В предния край на ремаркето те открили преграда, зад която били скрити мъжете - 10 от Афганистан и един от Пакистан. Чужденците са регистрирани в Държавната агенция за бежанците. Крайната дестинация на камиона била град Кула.


Шофьорът и нелегалните пътници са задържани в ГПУ-Чипровци, образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава под наблюдението на районната прокуратура в Монтана.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

10 000 лева събраха на благотворителен концерт в Монтана

10 000 лева събраха в Монтана в благотворителен концерт за Цецко снощи. 31-годишният мъж от Лом се лекува от левкемия. Благотворителният концерт се проведе в Драматичния театър в Монтана. Над 200 танцьори и певци от местни фолклорни групи изнесоха концерт пред публиката в препълнената голяма зала. Всички те дариха средства за скъпо струващо лечение..

публикувано на 17.05.24 в 08:46

Изложба, посветена на Милан Миланов - Революцията, откриха в Берковица

Музейната революция на Северозапада.  Под това име снощи в Етнографския музей в Берковица бе открита фотодокументална изложба, посветена на големия краевед Милан Миланов – Революцията. Тя е по повод 95 години от рождението на Милан Миланов, обясни на откриването Станислава Витанова, вр. изп. директор на Музеен комплекс – Берковица: "Приживе той..

публикувано на 17.05.24 в 08:37

Древни рецепти, облекло и въоръжение показват в "Баба Вида"

Днес и утре замъкът "Баба Вида" е домакин на второто издание на фестивала "Видин - градът на трите крепости". Събитието съвпада с Международния ден на музеите. "Миналата година бяхме заложили на облекло и прически, сега - на кухнята. На 17 май ще представим антична или Римска кухня от 16 часа в крепостта "Баба Вида". Входът е свободен за всичките ни..

публикувано на 17.05.24 в 08:31

Изследват безплатно и анонимно за СПИН във Видин

Регионалната здравна инспекция във Видин ще разположи мобилния си кабинет за медицински изследвания пред Художествената галерия "Никола Петров". Поводът е антиСПИН кампания, посветена на Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ. Той се отбелязва всяка трета неделя на месец май. "Изследвания могат да направят всички хора, които..

публикувано на 17.05.24 в 08:18

Почитаме Баташките мъченици

Днес, на 17 май, Българската православна църква чества паметта на Светите Баташки новомъченици - канонизираните жертви на Баташкото клане след Априлското въстание от 1876 година.  "Започнало нечувано клане на християните, които не давали вярата си. На първо място стоят имената на двамата свещеници Петър и Нейчо. Предложили им да се потурчат, те не..

публикувано на 17.05.24 в 07:48

501 зрелостници на матура днес във Видин

В 759 училища в страната днес се провежда дъжавният зрелостен изпит по български език и литература. За него заявления са подали над 50 000 зрелостници. Малко преди 6 часа тази сутрин беше изтеглен Вариант 15 на изпита. 501 завършващи са допуснати до държавните зрелостни изпити във Видинска област. Матурите ще се проведат в седем училища на територията..

публикувано на 17.05.24 в 07:35

Снимката на 16 май 2024 година

Токът за бита, произвеждан от АЕЦ "Козлодуй", няма да поскъпне с 30% от 1 юли, съобщи министърът на енергетиката Владимир Малинов. Ръководството на атомната електроцентрала е оттеглило ценовото предложение и след преизчисляване ще предложи по-ниско увеличение. Министърът на туризма  Евтим Милошев  ще посети в понеделник (20 май) знакови..

публикувано на 16.05.24 в 18:00