Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детски православен лагер ще се проведе в Лопушанския манастир

2
Снимка: Красимир Каменов

Православен детски лагер организира през юли в Лопушанския манастир "Св. Йоан Предтеча" Видинската света митрополия. Лагерът е подходящ за деца от 8 до 13 години, като подготвената програма е съобразена с тяхната възраст, обясни Видинският митрополит Даниил:

"Една програма, която предвижда участие на децата в богослужението. Разбира се, взема се под внимание това, че периодът е ваканционен, децата имат нужда и желаят малко да си отпочинат, така че богослужението е съобразено с това. След това следва закуска, тоалет, малко да придобият навици. След това има занимания."

Заниманията ще се водят от преподаватели от неделното училище, които вече имат опит от лагерите през предходните години. Предвижда се и еднодневна екскурзия. Видинският митрополит се надява през своя 10-дневен престой в лагера децата да разберат стойността на приятелството:

"Да разберат, че нищо по-ценно в този живот няма от приятелството, от истинското приятелство, от любовта между тях, от  чистата Христова любов между тях. Аз съм убеден, че те ще вкусят от това, но ако остане това и го пожелаят да го продължат в живота си, това ще бъде една постигната мисия за нас."

Лагерът е безплатен. Ще се проведе на три смени, отделно за момичета и за момчета. Документи за участие могат да се подават до 20 юни в канцеларията на Видинската митрополия и на родителските срещи, които се провеждат в различни градове на епархията. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Села в община Ружинци ще бъдат благоустроявани по проекти

В община Ружинци ще благоустрояват с европейски средства най-малките населени места . Кметът Александър Александров обяви: "Бъдещите проекти, за които ще кандидатстваме, това ще бъдат малките населени места, в които с годините не сме имали възможност да извършим по проект цялостно асфалтиране на улици, а са извършени само кърпежни дейности...

публикувано на 28.10.24 в 15:54

Запълват изкопа около Здравната каса във Видин

Известен напредък, свързан с ремонта до Районната здравноосигурителна каса във Видин може да бъде забелязан. Изкопът на пътното платно на булевард "Панония" заради реконструкцията на канализационния колектор вече е почти запълнен.  Строителните дейности около Здравната каса започнаха още миналата година. Заради тях движението в този участък,..

публикувано на 28.10.24 в 14:40

ГЕРБ-СДС са първи в област Враца с 37% от гласовете

С 37,28 на сто ГЕРБ - СДС са първи в област Враца, според окончателните резултати. Втори - с 16,10 на сто са ДПС - Ново начало, следвани от "Възраждане" с 12,51%, БСП - Обединена левица с 7,29 %, ПП - ДБ с 6,88%, ИТН - 5,86%, МЕЧ - 5,56 % и "Величие" - с 2,80%. С най-много преференции и на тези избори е вторият в листата на ГЕРБ-СДС..

публикувано на 28.10.24 в 14:37

43% е избирателната активност в община Кула

Без проблеми преминаха изборите в община Кула, обявиха от общинската администрация. Гласували са 1412  избиратели, или 43.81% от имащите право на глас 3223  души. В община Кула коалицията ГЕРБ-СДС е водеща политическа сила с 675 гласа, следвана от Коалиция "Продължаваме промяната- Демократична България" с 139 гласа, ДПС-Ново..

публикувано на 28.10.24 в 14:31

Село Моравица се стяга за празник

На 2 ноември жителите на   мездренското село Моравица ще се съберат, за да почетат богатата история на България и наследството на великите будители , борили се да съхранят традициите, културата и идентичността ни. От сутринта до вечерта организаторите от кметството и местното читалище предлагат ден, изпълнен с дейности за всеки -..

публикувано на 28.10.24 в 14:00

В Монтана се бави отчитането на протоколите

Обработката на протоколите от изборните секции в област Монтана се забавя заради направените смени на членове на избирателните секции в последния момент вчера и заради затруднено придвижване от отдалечените секции до областния град. Над 400 заменки на членове на комисии са направени в област Монтана - каза говорителят на Районната избирателна..

публикувано на 28.10.24 в 13:00

Ремонт ще спре водата във видински села

Водоподаването ще бъде спряно в пет села в община Видин на 29 октомври, съобщиха от ВиК дружеството.  Кошава, Сланотрън, Гомотарци, Антимово и Кутово ще бъдат без вода от 07:00 до 19:00 часа през утрешния ден.  Причината за преустановяване на водоснабдяването е извършването на  строително-монтажни работи, изграждане на връзки между..

публикувано на 28.10.24 в 13:00