Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Соларна пейка откриха във Видин

| обновено на 22.06.21 в 18:05
4
Снимка: Радио Видин

Соларна пейка бе официално открита днес на видинския площад "Ташкюприя". Идеята е на инициативната група на СМЕ.БГ - Видин.

"Това е един прекрасен финал на инициативата, която започнахме от миналата година", каза  Ели Цветанова, която е част от екипа. Резултатът е освен нова соларна пейка, също подобрения на скулптурата, изобразяваща жена с дете и поставена информационна табела. Изказана бе благодарност на спонсорите и всички, които са работили идеята да бъде осъществена, сред които и Радио Видин.

В Международния ден на фолклора, деца от Фолклорна студия "Северняци" поздравиха присъстващите с танци.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Две изложби в Монтана ще отбележат Деня на архивиста

С откриването на две изложби в Монтана отбелязват Деня на архивиста.  10 октомври се отбелязва като Ден на архивиста. По този повод в Монтана ще бъдат открити днес две изложби. Ще бъде представена дигитална изложба „Георги Йорданов – първият директор на Държавен архив - Монтана. Живот и дело“. Поводът е 95 години от неговото рождение. Ще се открие..

публикувано на 10.10.24 в 10:50

Спектакъл за пирати гостува във Вършец

Врачанският театър гостува днес (10 октомври) във Вършец с най-новото си представление за деца и възрастни „Пълен напред“ . Пиратското пътешествие, което е по текст на Теодора Попова-Лазарова гостува в салона на местното читалище „Христо Ботев 1900“ от 15:00 часа. Това ще е третото представление на премиерния спектакъл за възрастни и деца тази..

публикувано на 10.10.24 в 09:52

Враца затяга мерките срещу тротинетките

Местната управа във Враца  затяга мерките срещу колоездачите и управляващите тротинетки в пешеходния градски център . Това е поредният град у нас, в който зачестяват инцидентите с този тип возила и общинските власти предприемат ответни действия. Предложението на врачанския кмет е да се задържат тротинетките и велосипедите на нарушителите,..

публикувано на 10.10.24 в 09:42

Днес почитаме 26 Зографски мъченици

На 10 октомври Българската православна църква почита паметта на 26 Зографски преподобномъченици. Те загинали за вярата си през 1284 година, обясни отец Илия Симеонов, свещенослужител във Видинската епархия: "Гръцкият император Михаил Палеолог решил да защити страната си, защото арабите често я нападали. Потърсил помощта на римски папи. Те обещали да..

публикувано на 10.10.24 в 07:54

Във Врачанско се готвят за зимата

Осигурени са нужните количества сол и химически вещества, необходими за зимното почистване и поддържане на държавната и общинската пътна мрежа, това стана ясно на среща, организирана от областния управител на Враца Николай Николов. Във форума се включиха представители на Областно пътно управление, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на..

публикувано на 10.10.24 в 07:40

Акция срещу купения вот в Монтанско

Акция на полицията срещу купения вот се проведе на територията на всички общини в област Монтана. Обект на проверка от страна на униформените са лица, свързани с нарушаване изборните права на гражданите. В три хранителни магазина във Вършец и Лом, са намерени и иззети тетрадки с имена на хора и парични суми срещу тях, съобщават от пресслужбата на..

публикувано на 10.10.24 в 07:35

Снимката на 9 октомври 2024 година

Тържествено връчване на дипломите на абсолвентите от випуск 2024 на видинския филиал на Русенския университет "Ангел Кънчев" се проведе във Видин. Официалната церемония започна с шествие от площад "Бдинци", което продължи до сградата на драматичния театър "Владимир Трандафилов". Там бяха раздадени дипломите на абсолвентите. Близо 350 000..

публикувано на 09.10.24 в 18:00