Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За да има промяна, трябва да се гласува, смятат видинчани

Снимка: Радио Видин


В 255 избирателни секции на територията на област Видин избирателите имат право да направят своя избор между 111 кандидати за депутати от 5 многомандатен избирателен район Видин, представляващи 22 партии и коалиции. 

Какви са очакванията на видинчани, свързани с вота им провери Гергана Панова:

"Надявам се да гласуват повече хора, да гласуват за по-добро бъдеще... Не очаквам нищо... Аз съм на 80 години, живяла съм в различни периоди, искам да е спокойно, да се мисли повече за нашия край, децата ни да остават тук... Да се промени състоянието на хората... Нищо не очаквам да се промени... Пенсиите да се увеличат, да има повече пари за рецепти безплатни, учението, дисциплината... Аз гласувам за младите... Вече не вярвам на никой... Искам промяна, искам децата ми да се върнат... За мен нещата са прекалено отчайващи... Трябва да се гласува".

Изборният ден ще приключи в 20 часа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Откриват новия сезона в мездренското читалище

На 1 октомври Народно читалище "Просвета 1925 - Мездра“ ще даде официалния старт на новия творчески сезон за всички свои колективи. Поканени са всички жители на Мездра и околността да се присъединят  към тях и да се насладят  на традициите и изкуството. "Творческата дейност предоставя уникални възможности за развитие на креативност,..

публикувано на 29.09.24 в 15:03

Традиционният панаир в Димово събра посетители от страната и чужбина

Димово отпразнува 55 години като град.  Честването започна с фолклорна програма и концерт на духов оркестър "Етрополе". На музикално пътешествие с популярни ритми от българския и сръбския фолклор поведе публиката една от най-популярните изпълнители в България и Сърбия - Рени: "Честит празник на всички от град Димово, благодаря на..

публикувано на 29.09.24 в 14:53

Изгоряха вила и пчелни кошери в село Драганица

Пожар изпепели вила, и пчелни кошери, в землището на село Драганица, община Вършец. Няма пострадали хора, уточняват от пресслужбата на полицията в Монтана. Сигналът е подаден вчера, малко след 14 часа. На място са изпратени екипи от пожарните служби във Вършец и Берковица, и сектор СОД Монтана. Огънят е пламнал в сухи треви и храсти...

публикувано на 29.09.24 в 14:31

Проблеми с назначаването на секционните състави в две общини в област Враца

За тази вечер е планирано заседание на Районната избирателна комисия във Враца, по време на което служебно ще бъдат назначени секционните комисии в 2 от 10-те общини в областта. Въпреки консултациите, в Мездра и Борован не беше постигнато съгласие за секционните състави заради спор между представители на една партия. Репортаж на нашата..

публикувано на 29.09.24 в 09:56
Бюро по труда- Враца

615 са безработните над 50-годишна възраст във Враца и Криводол

Хората над 50-годишна възраст без работа в общините Враца и Криводол са 615, показват данните на бюрото по труда през август. По-голяма част от тях са в града под Околчица, където 466 мъже и жени нямат постоянни доходи. 149 са безработните на 50 и повече години в Криводолско. От трудовата борса отчитат намаление на регистрираните с 36 души в..

публикувано на 29.09.24 в 08:19

Ремонтират улици в квартал "Бистрец" във Враца

Напредват ремонтът на улиците във врачанския квартал "Бистрец", съобщиха от общинската управа. Подготвени за асфалтиране са близо 10 улици в квартала. В следващите седмици ще бъдат обхванати и останалите пътни участъци.  От края на седмицата екипите на строителя започнаха полагането на асфалт по ул. "Радовене". Успоредно с асфалтирането на пътната..

публикувано на 28.09.24 в 17:28

В Димово празнуват 55 години от обявяването за град

Празник на града отбелязват днес в Димово. Селището във Видинско получава статута си на град преди 55 години, през 1969 година.   От 18 часа тази вечер е откриването на традиционния панаир в града.  Приветствено слово ще произнесе кметът на общината Светослав Славчев, след което ще има фолклорна програма.  От 19 часа концерт ще изнесе духов..

публикувано на 28.09.24 в 16:23