Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Vola Open Air очаква почитателите на алтернативната музика

враца околчица фестивал vola open air
Снимка: http://volaopenair.com

На 16 и 17 юли историческият връх Околчица ще се превърне за осми път в сцена на Музикалния фестивал "Vola Open Air". Събитието е място за изява на млади изпълнители от страната и чужбина, които се занимават с новаторско и некомерсиално творчество. Средно по 1000-1500 души събира музикалното събитие всеки път, обясни организаторът Светослав Йонов:

"Идеята е да се направи събитие с алтернативна музика на едно красиво място във Врачанския Балкан. Най-просто това ми беше идеята, понеже мястото - връх Вола е урбанизирано, има паркинги, има път, по които да се стигне... Събитието се случва на върха. Има две сцени, основни - едната е на голямата поляна под върха, където се чества паметта на Ботев и неговите четници, а другата е под самия кръст, който е в памет на тяхната саможертва... Подготвили сме програма на двете основни сцени, като допълнително ще имаме една миниарт сцена, която ще се води от Фондация "Миниарт", които правят такъв градски цирк. На основната сцена хедлайнерите са ни един диджей колектив от Берлин, техният лейбъл се нарича Дъсти Донътс. Това са диджейте Марк Хайт и Робърт Смит... в събота вечерта хедлайнер е холандският диджей и продуцент Айсикъл. Той идва направо от Холандия за фестивала свири на фестивала и се прибира... Останалите акценти в програмата са ни "Керана и космонавтите", които ще пеят на живо в петък вечер. "Коприва", която е една соло изпълнителка, живееща в габровско село. Тя също ще направи сет на фестивала. Кърт Колев - едно младо момче, което ще направи аудио-визуален сет с новия му албум "Рамония" и още много диджей. Общо над 40 артисти ще се изявят на сцените на фестивала. Има няколко артиста и от Северозапада..."

По време на фестивалните дни ще има малък арт базар под шатри, графити уъркшоп и различни работилници за деца. Програмата е публикувана на сайта на фестивала и в социалните мрежи. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Две зрелостнички от Видин са с национални дипломи

Християна Страхилова е възпитаник на ППМГ "Екзарх Антим I" във Видин . За нея книгата на ученическия живот е вече затворена, но със своите постижения тя ще остане за дълго в сърцата на своите учители и съученици. Хриси получава национална диплома за средно образование и изкарва две пълни шестици на задължителния и избирателния държавен зрелостен..

публикувано на 25.06.24 в 17:03

Жителка на село Новоселци се оплака от слабо електрозахранване

Жителка на видинското  село Новоселци сигнализира, че от години има проблем с електрозахранването . Габриела Борисова казва, че   токът в дома ѝ е слаб, има и изгорели електроуреди. Сигнализирали са писмено и устно енергийното дружеството, но досега нямат решение на проблема.  "Тук, преди няколко години, токът стана много слаб, направо като..

публикувано на 25.06.24 в 14:52

РЗИ-Видин: Къпането в река Дунав няма да бъде разрешено

С настъпването на горещите дни  видинчани търсят прохлада във водите на река Дунав . Доколко това е здравословно и разрешено ли е, потърсихме за коментар Регионалната здравна инспекция във Видин . От РЗИ съобщиха, че къпането във водите на река Дунав няма да бъде разрешено и занапред, тъй като крие риск за хората. "И тази и следващите..

публикувано на 25.06.24 в 14:24
Красимир Георгиев, председател на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България

Красимир Георгиев, АКАБ: Държавата се опитва да изгони търговците от храма, но иска и да ги компенсира

Предлаганите промени в обучението и изпитите за шофьори, които предвиждат кандидатите да се явяват на теоретичен или практически изпит не повече от четири пъти в рамките на шест месеца от приключването на обучението , са публикувани за обществено обсъждане от Министерството на транспорта. Другото съществено предложение е за пълна дигитализация..

публикувано на 25.06.24 в 13:59

Какво се случва с градския плаж във Видин?

Ще остане ли градският плаж "Баба Вида" в историята на Видин като уникално място за плажуване на три нива, покрито с пясък, с естествено течаща вода, съчетано с красивата историческа забележителност - едноименната средновековна крепост? В общественото пространство се говори за това, че след започналия там ремонт, пясъкът вече е премахнат и на..

публикувано на 25.06.24 в 13:00

Фестивалите "Vidin Art Festival" и "The River" се обединяват в едно

Тази година Видин става сцена на нещо изключително - за първи път се обединяват в едно два от най-обичаните фестивали в региона - "Vidin Art Festival" и "The River ".  От 28 юни до 1 юли, жителите на Видин и гостите на града ще имат възможността да се потопят в атмосферата на едно четиридневно емоционално събитие, което ще предложи..

публикувано на 24.06.24 в 15:00
Румяна Димитрова, имиджов консултант

Румяна Димитрова: Цветовете влияят върху нашата психика и физика

Вече сме обсъждали това, че цветовете играят важна роля в нашето ежедневие, без да го осъзнаваме напълно. Говорили сме това, че те могат да повлияят на нашите емоции, поведение и дори на физическото ни състояние.  В днешното издание на "Модни лабиринти" ще задълбочим тази тема и ще разгледаме как различните цветове въздействат не..

публикувано на 24.06.24 в 14:00