Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Удължен е срокът за изграждане на магистралата от Видин до пътен възел "Макреш"

Снимка: МРРБ

Има редица запитвания от граждани защо в момента не се строи на околовръстния път на Видин, в първия участък от магистралата. Това съобщи в края на предизборната кампания водачът на листата на ГЕРБ за народни представители Росица Кирова:

"От три месеца кореспонденцията между Агенция "Пътна инфраструктура, ЕСО (Електроенергиен системен оператор) и ЧЕЗ е замръзнала и фирмата не може да получи разрешение за изместване на далекопроводните мрежи. Това е причината, поради която са се преместили на друга част от участъка и са преустановили дейностите. Те  имат срок за завършване на първата част от трасето, която е в първия лот, и няма да могат да го спазят. Все още чакат. Аз проведох няколко разговора през миналите седмици с тях. Институциите не работят през последните три месеца."

На въпрос на Радио Видин има ли забавяне при изграждането на магистралата към Видин в участъка край околовръстния път на града, от Агенция "Пътна  инфраструктура" отговориха, че в момента се работи по цялата дължина на отсечката от 29,6 км от път I-1 между Видин и пътен възел "Макреш". Модернизацията на трасето в участъка стартира през октомври 2019 г. Поради извънредната епидемична обстановка във връзка с разпространението на COVID-19, въведена през 2020 г. и затруднените доставки на строителни материали, срокът по договора е удължен с 4 месеца и участъкът трябва да е готов в края на 2023 година. Изграждането на отсечката е разделено на три етапа:

Етап 1 включва разширението на околовръстния път на Видин /от км 3+757 до км 10/ с дължина 6,243 км. Предвижда се строително-монтажните работи да завършат до края на тази година при спазване на одобрения график.

Етап 2 включва изграждането на участъка Видин – Синаговци /от км 10 до км 20+400/ с дължина 10,4 км и срокът за завършването му е в началото  на  2023 г.;

В Етап 3 е строителството на отсечката Синаговци - п.в. "Макреш" /от км 20+400 до км 33+400/ с дължина 10 км и срок за изпълнение в края на 2023 г.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Школа по пеене обучава деца в село Ослен Криводол

Школа по пеене за деца се сформира към читалището в мездренското село Ослен Криводол .  Заниманията се водят от Невена Йончева - педагог, която свири и на различни инструменти. По време на първия урок учителят запозна децата с фолклорните области в България, със звученето на различни музикални инструменти, направи с тях упражнения за ритъм и..

публикувано на 04.07.24 в 15:41

Центърът за домашни грижи във Видин продължава дейността си

Продължава дейността на Центъра "Домашни грижи" във Видин , който предоставя интегрирани здравно-социални услуги. Открит е през 2020 година и е един от седемте в Северозапада, създадени като иновативен модел по проект на БЧК в партньорство с Министерството на здравеопазването, Министерството на труда и социалната политика и Норвежка асоциация на..

публикувано на 04.07.24 в 15:07

Две деца са обгазени при пожар в Монтана

Две деца са обгазени при пожар в жилищен блок в Монтана. Те са приеми в болница без опасност за живота. Огънят е пламнал около 9.30 часа днес в жк "Изгрев", блок 6. Той е тръгнал от апартамент на последния етаж. В последствие е обхванал и таванското помещение. В апартамента са били деца на 2 и 4 години. "Видях, че пуши покривът и след малко..

публикувано на 04.07.24 в 14:57

В Кула организират концерт, посветен на хумора

Днес, 4 юли, самодейците от Народно читалище "Просвета 1882"- град Кула ще представят празничен концерт, посветен на хумора, песните и танците.  Хумористичната програма е изпълнена с много музика, танци, песни, забавни скечове и хумористични авторски миниатюри. Тази година концертът ще се проведе под наслова "Кулски закачки".  В празничния концерт ще..

публикувано на 04.07.24 в 13:00

Възстановено е движението между Лом и Козлодуй

Възстановено е движението по път II-11 Лом – Козлодуй в района на Горни Цибър , съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". То беше ограничено заради катастрофа, като трафикът се пренасочваше по обходни маршрути.

публикувано на 04.07.24 в 12:40

Учениците от ППМГ "Екзарх Антим I" - Видин получиха свидетелства за основно образование

На тържествена церемония във видинската  Профилираната природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I"  седмокласниците получиха своите свидетелства за завършено основно образование. Те получиха и грамоти за отлични резултати, за периода пети-седми клас. Директорът на гимназията Ивайло Милушев поздрави учениците за отличното представяне:..

публикувано на 04.07.24 в 12:29
Проектът за новото спортно съоръжение беше представен на младежки форум във Видин.

Проект предвижда изграждането на баскетболно игрище във Видин

Баскетболно игрище ще бъде изградено във Видин в Крайдунавския парк, в участъка между Речна гара и Колодрума. Това каза заместник-кметът на Общината Десислава Тодорова . Решението е взето, след като в общинската администрация е получена подписка от повече от 500 младежи за изграждането му. "Общината финансира проектирането на инвестиционен..

публикувано на 04.07.24 в 11:59