Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха шофьор за притежание на наркотици край Монтана

30-годишен жител на град Лом е задържан за 24 часа в монтанския арест за притежание на наркотици, съобщават от полицията в Монтана. Вчера, около час след полунощ, в землището на областния град, мъжът е бил спрян за проверка. Водачът е отказал да бъде тестван за наркотични вещества. При последвалата проверка на носената от него мъжка чанта, в портмоне в нея било намерено бяло вещество на бучки (2,9 гр.), което реагирало при направен полеви тест на метамфетамин. В подлакътника на автомобила, в жълта кутия от шоколадово яйце са намерени и иззети 7,5 гр. бяло вещество на бучки, което също реагирало на метамфетамин и  20,5 гр. суха зелена листна маса, канабис. 


Водачът е задържан за срок от 24 часа в РУ Монтана. Продължава работата по случая.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

15 младежи започнаха работа по програма за заетост в Мездренско

Община Мездра назначи на работа 15 безработни младежи по Проект „Младежка заетост+“, който се реализира от Агенцията по заетостта със средства по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд+, съобщават от общинската администрация. Наетите на работа младежи са на възраст..

публикувано на 03.10.24 в 14:02

Младеж е задържан за наркотици в Бяла Слатина

В Бяла Слатина се провежда специализирана полицейска операция срещу купуването на гласове и битовата престъпност. Акцията започна от ромския квартал "Латинка" в града, който отдавна се свързва с изборна търговия.  Засега има задържан 20 годишен младеж за разпространение и употреба на наркотици . По време на акцията от прозореца на къщата му са..

публикувано на 03.10.24 в 13:56

Предстои първото издание на Градски събор „Край Мездра Искъра шуми“

Първото издание на Градски събор под наслов „Край Мездра Искъра шуми“ ще се проведе тази събота, 5 октомври 2024 г., от 11:00 часа на общинския пазар в гр. Мездра , съобщават от Общината. Организатор на събитието е Народно читалище „Просвета 1925“, с подкрепата на Община Мездра, Център за подкрепа за личностно развитие, детските и учебните..

публикувано на 03.10.24 в 13:00

Полицията започна операция срещу купуването на гласове във Видинско

Превантивна полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, провеждат днес служителите на Областната дирекция на МВР-Видин, съобщават от полицията. Акцията е започнала тази сутрин на територията на видинското районно управление. Полицейските действия са насочени към профилактиране на активния..

публикувано на 03.10.24 в 11:36

Мъж от Берковица е задържан за побой над майка му

Жител на берковския квартал „Раковица“ е задържан за причиняване на средна телесна повреда при нанасяне на побой над майка си , съобщават от полицията.  Сигналът за престъплението постъпил на вчера, 2 октомври, в 19:35 ч. в Районното управление в града.  Криминалистите установили, че докато гостувала в дома на дъщеря си през деня в същия..

публикувано на 03.10.24 в 10:39

Полицейска акция срещу купуването на гласове се провежда в Бяла Слатина

Специализирана полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите се провежда на територията на град Бяла Слатина , съобщиха от полицията. Седем екипа на Районното полицейско управление, с екипи от Жандармерията, извършват масови проверки в града срещу купуване на гласове . Проверяват се частни..

публикувано на 03.10.24 в 10:00

Стожери на българския език гостуват в Монтана

В Монтана организират среща-разговор с професор Румен Стоянов - поет, писател, дипломат, университетски преподавател и преводач на Маркес и Борхес, както и с Йордан Атанасов , главен редактор на вестник "Литературен глас". Модератор на срещата е писателят Мартен Калеев . "Това са двама човека, които със своята биография могат да се наредят..

публикувано на 03.10.24 в 09:36