Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Второ място за Румен Киров на писта "Русе"

Снимка: Любо Андреев


Румен Киров от Монтана спечели второ място в клас „Макси” на писта „Русе”, трети кръг от националния шампионат на затворен маршрут. 

Пилотът на АСК Старт М /Криводол/, със Субару Импреза, се пребори с конкуренцията на по-мощните Мицубишита. На стартовата решетка на финала Киров бе втори. 

Първи потегли Константин Маршавелов от КА 2 Рейсинг тим, който до края не изпусна водачеството. Малшанс попречи на Киров да влезе първи в първия завой, където бе ударен от Пламен Камбуров. Пилотът получи черен флаг, но продължи, след като бронята се откачи от колата. 

Румен Киров спечели здрава битка за третото място с Илия Царски от Автоцар Рали сервиз. В 7-та обиколка Киров изпревари Камбуров, чиято кола не издържа и той завърши последен. 

На почетната стълбичка се качиха Константин Маршавелов, Румен Киров и Илия Царски.

"Тръгнах най-добре, но завоят тесният беше много тесен, стана инцидент, за щастие - без технически проблеми. И втори станахме, запазихме мястото. Камбуров се удари в мен, мъчихме се да минем отвътре. Просто инцидент. Набезите на Царски ги държахме добре, следяхме го зад мен".

 За другия пилот от Монтана Светослав Манастирски това бе първо състезание. Пилотът на Автоцар Рали сервиз не успя да пресече финала, заради повреда в последната обиколка и остана шести.

"Доволен съм от всичко, исках да видя колата как се държи. Стана добро състезание. Накрая колата просто изгасна. Като цяло съм доволен от уикенда.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Ботев" Враца изпусна 3 точки срещу "Хебър"

Хебър и Ботев завършиха 1:1 в дербито на дъното на родния футболен елит. Срещата между последните два отбора от 11-ия кръг на Първа футболна лига се изигра на пловдивския стадион „Локомотив". Домакините поведоха с малко куриозен гол – Божидар Пенчев вкара директно от пряк свободен удар, след като изненада вратаря на гостите с шут от около 25 метра в..

публикувано на 06.10.24 в 17:19

Министър Глушков в Белоградчик за крос "Скалите"

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков пристигна в Белогадчик за второто издание на  международния лекоатлетически крос „Скалите“.  За лекоатлетическото състезание Община Белоградчик е в партньорство с Еврохолд и Евроинс, като наградният фонд на кроса бе над 30 000 лева.  „Това състезание има своето бъдеще и аз съм сигурен, че ще го..

публикувано на 06.10.24 в 16:36

Убедителен старт на сезона за школата на "Локо" Мездра

Успешно стартират формациите от Детско-юношеската школа на Локомотив /Мездра/ и този сезон. Започна първенството и при най-големите - юноши старша възраст. В Мездра гостува отборът на Ленчо /Якимово/ , а  резултатът бе повече от категоричен - разгромна победа с 16:1. Родените 2010 година без проблем победиха набор 2011 на Ботев /Враца/ с 6:0...

публикувано на 06.10.24 в 16:18

Златни медали за сестри от Видин в Сърбия

Сестрите от Видин Никол и Нанси Николови прибавиха още два златни медала към богатата си колекция. Те спечелиха титлите от Международен турнир по джудо в сръбския град Бор. Нанси стана първа в категория до 22 килограма. А каката Никол се пребори за златото в категория до 32 килограма. По пътя към най-горното спъпало на почетната стълбичка тя победи три..

публикувано на 06.10.24 в 15:13

Три медала за талантлива видинчанка от турнир в Хисаря

Елеонора Ангелова, състезателка на видинския Спортен клуб по лека атлетика "Радуканови", завоюва пълен комплект медали от третото издание на лекоатлетическия турнир "Приключение" в Хисаря. Тя спечели титлата  в спринта на 200 метра с 29.99 сек. Заслужи  сребро на скок дължина с 4.27 метра и  бронз на щафета 100+200+300+400 м с отбора на домакините от..

публикувано на 06.10.24 в 15:01

Волейболен турнир събра отбори от две държави във Видин

Димитровденски волейболен турнир събра отбори от България и Сърбия във видинската спортна зала "Фестивална". Традиционното спортно събитие постави начало на проявите, включени в програмата на Община Видин за Димитровден. В турнира участваха момичета, родени 2010 и 2011 година. Организатори са Община Видин и волейболен клуб „Бдин-Вида“, а негови гости са..

публикувано на 06.10.24 в 14:56

"Кула-04" разгроми "Дуло" Видин

Отборът на ФК "Кула-04" победи тима на ФК "Дуло" Видин с 11:1 в среща от четвъртия кръг на Областна футболна група "Видин". „Мачът мина по протокол, убедителна победа. В момента сме на такъв етап, че се наслаждаваме на играта. Мога да кажа, че всичко ни се получава, четвърти кръг - четвърта поредна победа. Уважаваме противниците, играем, опитваме се да..

публикувано на 06.10.24 в 14:53