Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Олимпийската шампионка Мадлен Радуканова вдъхнови млади спортисти във Видин

Снимка: Радио ВИДИН

Олимпийската шампионка от Токио '2020 Мадлен Радуканова се срещна с млади видински спортисти днес. Гимнастичката посети закритата лекоатлетическа писта във Видин, където с нетърпение я очакваха десетки деца от видинския клуб по лека атлетика "Радуканови" за снимки и автографи. Златната медалистка с ансамбъла по художествена гимнастика, която спечели титлата с тежка контузия на глезена, сподели в специално интервю за Радио ВИДИН, че се надява с успехите си да вдъхнови и други млади хора да спортуват.

"Силно се надявам не само в гимнастиката, а във всички останали спортове да успеем да вдъхновим младите хора да започнат да тренират и да не се отказват от мечтите си. От Видин е цялото ми семейство, тук съм израснала. Била съм като малка тук постоянно при баба ми, при баща ми. Всяко лято съм тук, с братовчедките ми, със сестра ми, винаги сме били тук и сме прекарвали летата във Видин и на село. За мен е изключителна чест да съм предложена за почетен гражданин на Видин, тъй като аз не съм родена във Видин. Баща ми е роден тук и той досега не е предлаган за почетен гражданин на Видин, но аз съм, така че съм много щастлива... Не съм очаквала да спечеля олимпийската титла, надявахме се, мечтаехме за това всеки ден, но всичко може да се случи в спорта, така че не сме го очаквали. Златният медал тежи много. Най-трудният момент на олимпиадата беше между двете съчетания, когато наистина много ме заболя крака и не знаех как ще издържа второто. Но като цяло състезанието мина доста спокойно, беше приятно. Не беше натоварващо като другите състезания, които сме имали. В момента си почивам, обездвижен е кракът ми. В ботуш съм, не го натоварвам. Гледам да не ходя много, повече си почивам."

Заедно с Мадлен Радуканова, на срещата с младежите бе и нейният баща Милен Радуканов, който е треньор по футбол и бивш футболист, както и нейният чичо- треньорът по лека атлетика Мирослав Радуканов.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Видински деца впечатлиха с футболните си умения на турнир в Унгария

Деца от спортното социално училище Видин към Фондация "Реал Мадрид" участваха в тазгодишното издание на демонстративния футболен турнир "Копа Алма" . Домакин на 5-дневното събитие беше Академия "Пушкаш" в Унгария , разказа Светлина Вълчева , координатор за Видин към испанската фондация: "Тези прекрасни деца бяха с треньори и представиха достойно..

публикувано на 03.07.24 в 13:51

Турнир по волейбол за празника на полицията във Враца

Отборът на затвора спечели волейболния турнир, организиран от СК Спартак в чест на професионалния празник на полицията – 5 юли. Шампион стана командата на ГДИН от мястото за изтърпяване на наказания край Враца, следвана от РСПБЗН. Трети се наредиха волейболистите от РУ на АЕЦ „Козлодуй", а четвърти са ченгетата от участъка в „Дъбника". Последни в..

публикувано на 03.07.24 в 13:17

"Монтана" с първа победа при Калпаков

Футболистите на "Монтана" победиха с 2:1 "Пирин" на собствения им терен в Благоевград. Това бе първи успех за монтанци от лятната подготовка и първа победа за новия наставник Тенчо Калпаков, който пое отбора в неделя. "Пирин" вкара ранен гол още в 4-та минута. В 14-та, след пробив по дясното крило, Стивън Кирилов изравни 1:1. На почивката..

публикувано на 03.07.24 в 12:09

Сребро и бронз за врачанки от шампионат по лека атлетика

Александра Петрова от Враца  стана вицешампион на България по лека атлетика по време на националния шампионат при 16-годишните. Дъщерята на кмета на село Згориград Ангел Петров завърши втора на висок скок. Талантливата атлетка, която на 12 юли навършва 14 г., преодоля 155 см в сектора. Сребърното отличие беше гарнирано с ново най-добро лично..

публикувано на 02.07.24 в 15:45

Видинчанка заслужи най-много титли от Националния шампионат по лека атлетика

Видинчанката Кристен Радуканова спечели четири златни медала от Националния шампионат по лека атлетика за мъже и жени във Велико Търново.  На стадион „Ивайло“ Кристен спечели титлата в спринта на 100 метра с личен рекорд 11.55 секунди. Тя бе без конкуренция и на 200 м с време 23.74 сек. Заедно със своите съотборнички от СК "Атлетик" София Радуканова..

публикувано на 01.07.24 в 16:14

Успешен форум за атлетите от Мездра

Поредно успешно представяне записаха атлетите от Мездра. В бягането на 800 метра в Търново Мартин Иванов запази титлата си с 1:50.10, Димитър  Панделиев бе втори с 1:50.53 срещу 1:50.65 на Мартин Балабанов от Атлет Мездра. В бягането на 5000 м за жени Милица Мирчева (Атлет – Мездра) стана убедителна шампионка в горещото време с 16:37.09 мин,..

публикувано на 01.07.24 в 16:06

Ботев (Враца) стартира подготовка в Етрополе

Футболистите на врачанския Ботев направиха първа тренировка в Етрополе.  Старши-треньорът Тодор Янчев заведе възпитаниците си на тренировъчен лагер в планинския град. Врачани усилено ще се подготвят в Етрополе с двуразови тренировки всеки ден до 6 юли. От спортно-техническото ръководство обещаха да се мобилизират и обединят силата, стратегията и духа..

публикувано на 01.07.24 в 15:52