Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коко с особения нрав

Снимка: Ивайло Петров, архив

Днес, в петъчната ни рубрика "97 лапи и една опашка" ще ви представим болонката Коко Джонатан Джуниър. За него разказва един от стопаните му - Ивайло Петров. Коко е на 10 месеца и е подарък за дъщеря му Андрея. Всъщност Коко живее в Австрия и с Ивайло си говорим и за отношението към животните там:

"Обещахме на детето да му купим куче, ако завърши с отличен и така и стана... Има нрав. Много е особен. Обаче първо лае хората и след това, като се запознае с човека вече спира да лае. Първо трябва да лае, да покаже, че той е господарят на ситуацията. Сега е на 10 месеца. Той разбира само български. Обича много човешка храна, не обича да яде неговата, обаче я яде, когато остане сам вкъщи и няма друга. Вкъщи изпълнява всичко, но излезе ли навън не изпълнява нито една команда. Проблемът е, че скача на питбули, на немски овчарки, каквото има - на всичко скача и тръгва да хапе. И в Австрия е така - види ли живо същество скача да го хапе, но само лае и скача да го хапе, а като отиде до него не го хапе, а продължава да лае." 

Как се гледа куче в Австрия - чуйте в интервюто с Ивайло Петров.   

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Подновяват се археологическите проучвания край село Майор Узуново

След 6-годишно прекъсване археолозите се завръщат в селището от ранния неолит край видинското село Майор Узуново . Обектът е сходен на този край врачанското село Оходен, който се проучва от повече от 20 години от Регионалния исторически музей във Враца. Тази година проучването ще се проведе паралелно в двете селища, каза директорът на музея Георги..

публикувано на 05.06.24 в 14:00

Момиче от Враца получи награда "Студент на годината"

Ани Павлова е млада дама от Враца , която наскоро беше удостоена с наградата "Студент на годината" в категория "Правни науки" за 2024 г. към Софийския университет. От дете обича да съчетава ученическите си успехи с извънкласни дейности и това не се променя и до днес. Тя се отличава с отлични академични резултати и активно участие в научни проекти...

публикувано на 05.06.24 в 13:00

Видински ученици участваха в рецитал "Любов в поезията"

Видински ученици рецитираха любовни стихотворения на различни езици. Рециталът "Любов в поезията" се състоя в СУ "Цар Симеон Велики" във Видин пред учители и възпитаници на училището. Целта е не само образователна и информационна, но и да се забавляват, казва Валентина Бурдашка , преподавате по Български език и литература: "Това..

публикувано на 04.06.24 в 16:20
ОП

Самотноживеещ и с увреждания жител на село Рупци се нуждае от личен асистент

Жител на село Рупци - Тодор Михайлов, потърси Радио ВИДИН и разказа, че живее сам, 100% инвалид е и има право на асистент. От Общинското предприятие "Социални дейности" му предлагали възрастни жени, които според Михайлов не могат да са му от помощ. Освен това не искали и да пътуват до село Рупци. Той няма близки, на които да разчита и моли..

публикувано на 04.06.24 в 16:17

Шоколадови изделия за истинските ценители

В "Професия хоби" става рязко много вкусно и ухаещо на шоколад, защото ви срещам с една дама, за която правенето на шоколадови изделия е истинско удоволствие. И няма как това да не е така, след като всичко започва с направата на сладки изкушения за нейните дечица. И колкото и да не е полезно сладкото, тя се опитва да им го даде по най-чистия за..

обновено на 04.06.24 в 14:14

Католическата църква в село Бърдарски геран има нов покрив

Католическата църква „Дева Мария - Майка на Светата надежда” във врачанското село Бърдарски геран вече е с нов покрив. От години храмът не беше ремонтиран, а покривното пространство беше в критично състояние. Самата църковна сграда е с архитектурна стойност. Тя съдържа ценни стенописи като например изображенията на светите братя Кирил и Методий,..

публикувано на 04.06.24 в 14:00

Млад учител от Козлодуй получи поредно отличие

Петя Петрова-Павлова получава отличието "Млад педагог на годината" на Община Козлодуй за втора поредна година.  Това е още едно доказателство, че когато човек влага сърце и душа в работата си, успехът е неизбежен. Спомням си преди година, когато споделих същата радост за първия приз, казва учителят по начална педагогика Петя Петрова-Павлова:..

публикувано на 04.06.24 в 13:00