Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинската библиотека закри Лятната програма за работа с деца

Снимка: Радио ВИДИН

Художникът Диян Павлов- Джими гостува в регионална библиотека "Михалаки Георгиев" със своята "Творителница О'Писменехъ!". Децата имаха възможността да направят свой отпечатък на Гутенберговата преса и научиха повече за възникването на писменостите и за средствата, материалите и начините за писане през хилядолетията.

"О'Писменехъ" на старобългарски означава "За буквите". Какво е всъщност, ще разберете сами, когато заедно с мен преживеете приключението", каза Диян Павлов.

С това събитие видинската библиотеката закри Лятната програма за работа с деца.

"През последните месеци ние се постарахме да предложим интересни и полезни занимания. Бяха проведени 150 клуба, в които участие взеха над 1700 деца", каза ръководителят на Детския отдел Адриана Цветкова.

Чрез презентация бяха показани творбите на децата през лятото, моменти от летните клубове по интереси и други интересни събития.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Певческата група "Мездрея" отбелязва 35-тата си годишнина

В утрешния четвъртък, 16 май, от 19.00 часа в Дом на железничаря ГСГП "Мездрея" при градското читалище в Мездра ще изнесе голям концерт по повод 35 годишнината от създаването си. В него специално участие ще вземе и Бони Милчева. За началото на групата разказа Валентин Вълчев, който в онези дни е бил председател на читалището. Той е и заемалият..

публикувано на 15.05.24 в 14:14

Валяк се блъсна в ограда в Монтана

Водач на валяк е пострадал при катастрофа във Вършец, съобщават от полицията в Монтана. Инцидентът е станал вчера (14.05.2024 г.) около 09:20 ч. на ул. "Серафим Георгиев".   39-годишният водач от  Монтана е загубил управление над машината,  вследствие на възникнала по време на движение техническа неизправност.  Пътностроителна машина - гумено-бандажен..

публикувано на 15.05.24 в 11:00

Задържаха двама от Мизия за отглеждане на марихуана

Двама жители на Мизия са задържани при  извършена проверка в имот /селскостопанска постройка/  в землището на града, съобщават от полицията във Враца. Мъжете са  отглеждали 128 растения/канабис/ в саксии,  разположени в специално изградени две помещенията и оборудвани със специализирано осветление, вентилация и напояване. До помещенията е открит..

публикувано на 15.05.24 в 10:10

Инспекцията по труда във Враца състави през април актове за близо 14 000 лева

През април Дирекция "Инспекция по труда" (ДИТ) Враца е работила приоритетно по разрешаване на получените жалби и сигнали, съобщават от ведомството.  Акцент в контролната дейност на дирекцията са и обектите на контрол в секторите "Строителство" и "Селско стопанство", които са идентифицирани като рискови, както по отношение изпълнението на трудовите..

публикувано на 15.05.24 в 10:00

До 30 юни ЕТ фирмите подават данъчни декларации пред НАП

Почти 1000 дружества и еднолични търговци от област Видин вече обявиха доходите си пред Националната агенция за приходите, повече от месец и половина преди изтичането на крайния срок. Почти 250 са подадените до момента годишни данъчни декларации от едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, съобщиха от..

публикувано на 15.05.24 в 09:25
ученици от СУ

Ученици от Мездра посетиха Берлин

Десет ученици от СУ "Иван Вазов“-Мездра, с ръководители Владислава Димитрова и Данаил Димитров бяха в Берлин по програма за ученически междукултурен обмен.  Българските ученици влязоха в партньорство с ученици от берлинското училище Tesla- Schule.  В  рамките на 8 дни младежите работиха заедно по различни дейности.  На специална стена  в Мауерпарк..

публикувано на 15.05.24 в 09:00
Панорама на образованието 2024

Снимката на 14 май 2024 година

" Панорама на средното образование ", организирана от местното Регионално управление на образованието, се провежда във Видин.  На събитието всички учебни заведения  от областта представят утвърдения си държавен план-прием за 8 клас за учебната 2024/2025 година по разнообразни  начини  и чрез презентации и рекламни  материали.  България няма..

публикувано на 14.05.24 в 18:00