Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампания популяризира правата на сезонните работници

Снимка: Радио ВИДИН

Общо 63 търсещи работа в чужбина лица посетиха днес информационната среща, която бе проведена във Видин. Тя е организирана от Агенцията по заетостта и ДБТ - Видин,  за популяризиране правата на сезонните работници- това обясни за Радио Видин Гергана Станкова, младши експерт в дирекцията:

"Информационното събитие имаше за цел да повиши осведомеността на сезонните работници, желаещи да работят в чужбина, за техните права, да се обърне по-специално внимание на необходимостта от насърчаване на справедливи и безопасни условия на труд... Задаваха въпроси за сезонната заетост, за правото на получаване на парично обезщетение при безработица за лица, работили в чужбина- конкретно във Великобритания, за случаи на забавяне на документи и на отговори от Чехия и Италия, въпроси относно осигуряването..." 

В рамките на "Седмицата на Европейския съюз за сезонните работници" всички заинтересовани ще могат да се запознаят с важна информация, освен чрез срещите на място, и онлайн - чрез видеопрезентация за правата на сезонните работници, която е качена в You Tube канала на Агенция по заетостта. Освен това, всички бюра по труда в страната ще бъдат на разположение за въпроси и консултации, свързани със сезонната работа. Експертите на Агенцията по заетостта по места също ще могат да предложат информация и допълнителни материали по темата. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Днес почитаме 26 Зографски мъченици

На 10 октомври Българската православна църква почита паметта на 26 Зографски преподобномъченици. Те загинали за вярата си през 1284 година, обясни отец Илия Симеонов, свещенослужител във Видинската епархия: "Гръцкият император Михаил Палеолог решил да защити страната си, защото арабите често я нападали. Потърсил помощта на римски папи. Те обещали да..

публикувано на 10.10.24 в 07:54

Във Врачанско се готвят за зимата

Осигурени са нужните количества сол и химически вещества, необходими за зимното почистване и поддържане на държавната и общинската пътна мрежа, това стана ясно на среща, организирана от областния управител на Враца Николай Николов. Във форума се включиха представители на Областно пътно управление, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на..

публикувано на 10.10.24 в 07:40

Акция срещу купения вот в Монтанско

Акция на полицията срещу купения вот се проведе на територията на всички общини в област Монтана. Обект на проверка от страна на униформените са лица, свързани с нарушаване изборните права на гражданите. В три хранителни магазина във Вършец и Лом, са намерени и иззети тетрадки с имена на хора и парични суми срещу тях, съобщават от пресслужбата на..

публикувано на 10.10.24 в 07:35

Снимката на 9 октомври 2024 година

Тържествено връчване на дипломите на абсолвентите от випуск 2024 на видинския филиал на Русенския университет "Ангел Кънчев" се проведе във Видин. Официалната церемония започна с шествие от площад "Бдинци", което продължи до сградата на драматичния театър "Владимир Трандафилов". Там бяха раздадени дипломите на абсолвентите. Близо 350 000..

публикувано на 09.10.24 в 18:00

Ученици се срещнаха с инспектори по труда в Мездра

Колективът на ПГ ”Васил Левски” в Мездра организира среща на ученици от 16 до 18-годишна възраст с представители на Инспекция по труда във Враца. Темите на срещата бяха "Видове трудови договори" и "Трудовият договор ни пази". Така учениците получиха полезни съвети за отношенията между работодател и работник, с които скоро им предстои да се сблъскат в..

публикувано на 09.10.24 в 16:29

Кула отбеляза Световния ден на ходенето

В Кула отбелязаха Световния ден на ходенето с поход до местността Салореца. Инициативата е по проект на спортния клуб „Кула-спорт за всички“ и на Общинската организация на инвалидите в града, под мотото „Спортуваме, пеем, танцуваме“. Дейностите са съфинансирани от фондация „Софийска платформа“ по програма „PROTEUS” на Европейския съюз, съобщи..

публикувано на 09.10.24 в 15:34

Прокуратурата проверява 3 сигнала за буферния паркинг край Дунав мост 2

Прокуратурата във Видин проверява три сигнала, свързани с буферния паркинг край Дунав мост 2 . През последните месеци шофьори на тирове се оплакаха, че са принуждавани да се отбиват на въпросния паркинг, а ако не го направят, биват преследвани и заплашвани. От журналистически разследвания стана ясно, че цената за еднодневен престой на..

публикувано на 09.10.24 в 15:25