Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" сгази "Локо" Горна Оряховица с 4:0

Снимка: Радио ВИДИН

"Бдин" Видин победи с 4:0 "Локомотив" Горна Оряховица- един от лидерите в красирането на Северозападната Трета лига в среща от 13-ия кръг на първенството и се изкачи на 5-а позиция в таблицата. На стадион "Георги Бенковски" домакините напълно надиграха гостите, които са с амбиции за завръщане в професионалния футбол и в чиито редици личат имената на доста класни футболисти. Видинчани започнаха по-активно мача и още в 7-ата минута Мартин Николов засече от воле центриране в наказателното поле за 1:0. В 25-ата минута Александър Соколов получи от Тодоров топката на границата на наказателното поле с гръб към вратата, обърна се и с хубав удар по тревата покачи на 2:0. Цветомир Тодоров и Кристиян Йошов можеха да направят резултата класически още през първата част, но пропуснаха изгодни положения. Драмата за "Локомотив" стана пълна минути преди почивката, когато Димо Атанасов си изпроси два бързи жълти картона за реплики срещу съдиите и закономерно бе изгонен с червен картон от главния рефер Росен Гановски.

Треньорското ръководство на гостите направи три смени за втората част, Зенхур Чаушев замени титулярния вратар Ивайло Петков, но и това не спря устрема на "Бдин". В 61-вата минута Александър Соколов напредна по лявото крило, но бе фаулиран близо до аутлинията. Зад топката за изпълнение на прекия свободен удар застана Цветомир Тодоров и когато всички очакваха центриране, опитният офанзивен футболист фалцира топката директно във вратата на гостите за 3:0. Крайният резултат оформи Деян Захариев в 70-ата минута, след като бе изведен на чиста позиция от Александър Соколов и с лекота преодоля стража на "Локомотив". В последните 20 минути темпото закономерно спадна и срещата се доиграваше. През целия мач гостите не успяха да отправят нито един точен удар към вратата на "Бдин". Днешната среща бе дебют за новия старши-треньор на "Бдин" Валери Цветанов. В следващия кръг видинчани гостуват на дубъла на "Етър" Велико Търново.


"Заслужено победихме отбора на Горна Оряховица, който е сред силните отбори в групата. Излязохме с леко променен състав с оглед на обстоятелствата, но момчетата се справиха блестящо с поставените им задачи и напълно закономерно победихме. Себераздаването на футболистите на терена бе ключът за успеха, изпълниха указанията, които им бяха дадени преди мача, и заслужено се поздравихме с успех. Отбелязахме хубави голове, млади момчета влязоха и играха, доволни сме, няма от какво да сме недоволни", коментира помощник-треньорът на "Бдин" Павел Огнянов.

"Бдин" започна със следния състав:
24. Павел Станев; 2. Стойчо Стойков; 4. Ангел Цолов; 6. Калоян Цветков; 9. Денис Николов, кап.; 10. Цветомир Тодоров; 11. Мартин Николов; 14. Александър Соколов; 16. Деян Захариев; 18. Кристиян Йошов

"Локомотив" Горна Оряховица:
1. Ивайло Петков; 5. Али Ахмед; 7. Никола Какамъков; 14. Стефан Иванов; 15. Емил Копаранов; 17. Георги Колев, кап.; 18. Станимир Андреев; 19. Тодор Бакърджиев; 22. Димо Атанасов; 23. Явор Генчев, 27. Янислав Цачев



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Тунгаров тренира на облекчен режим

Антон Тунгаров тренира на облекчен режим. Халфът на "Монтана" получи травма в глезена в последните минути при домакинската победа с 2:0 над "Несебър". След срещата наставникът Танчо Калпаков даде почивка на отбора. Лекарският щаб ще направи всичко, за да възстанови напълно Тунгаров за гостуването в понеделник на дубъла на "Лудогорец" /Разград/.

публикувано на 02.10.24 в 17:11

"Ботев" (Враца) ще гостува на "Хебър" в Пловдив

" Ботев" (Враца) ще гостува на "Хебър" в Пловдив, а не в Пазарджик, съобщиха от Спортно-техническата комисия на БФС.  "Хебър", подобно на врачани, извършва ремонт на тревното покритие на стадиона си. Това премести за дълъг период от време срещите, които обикновено се играят на стадион "Георги Бенковски" – на спортното съоръжение на "Локомотив" в..

публикувано на 01.10.24 в 12:09

Четири медала заслужи СК "Бъдин" от международен турнир

Състезателите на видинския спортен клуб "Бъдин" заслужиха четири отличия от второто издание на Международния турнир по джудо в Бяла Слатина за купата на кмета. Нанси Николова е шампионка в категория до 20 кг. Дари Тихомиров се пребори за златото при 50-килограмовите. Сребро заслужиха Ивайло Петков (до 34 кг.) и Сара Иванова в категория до 36 кг. На..

публикувано на 01.10.24 в 07:35

Файтър от Враца със злато от държавното първенство

Файтъри на врачанския Боен клуб „Сила" се представиха силно на държавното първенство по ММА за всички възрасти, което се проведе в Горна Оряховица.  Над 190 състезатели от цялата страна излязоха на ринга. Врачани участваха с двама състезатели. Йоана Валериева се окичи със златото, като по пътя до финала отстрани националката Петя Петрова от Стара..

публикувано на 01.10.24 в 07:29

Повикаха трима от "Ботев" (Враца) в U14 на България

Трима талантливи футболисти от школата на врачанския "Ботев" са на лагер с представителна селекция на региона, съобщи наставникът им Янислав Яков. Състезателите на Детско-юношеската школа на ПФК "Ботев" Александър Зарков, Лукас Пешев и Виолин Малинов са получили повиквателни за участие в лагер-сбор на гарнитурата на България за юноши U14. Подготовката..

публикувано на 30.09.24 в 16:26

"Лудогорец" би "Ботев" (Враца) в Разград

"Лудогорец" постигна без проблеми победа срещу "Ботев" (Враца) в среща от 10-ия кръг на Първа футболна лига. "Орлите" гостуваха на врачани на собствения си стадион заради ремонтни дейности на терена в Северозапада. Срещата завърши при резултат 0:2 за разградчани. Двубоят се разви на една врата - тази на символичните домакини. Още от..

публикувано на 30.09.24 в 09:59

Убедителен старт на сезона за школата на "Локо" Мездра

Победното начало на първенството за формациите от Детско-юношеската школа на "Локомотив" Мездра вдъхва увереност за пореден успешен сезон. Родените през 2012 година победиха "Чавдар" Бяла Слатина с 4:0. При много дъжд и студено време днес мачът "Дунав" Селановци - "Локомотив" Мездра, деца родени  2010 година, завърши при резултат 1:6, а преди..

публикувано на 29.09.24 в 16:02