Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реални ли са промоциите по време на кампанията "Черен петък"?

Снимка: Радио Видин

Намаленията на стоки, които някои търговци обявяват са като магнит за много от нас. Особено като стане въпрос за кампанията "Черен петък". Черният петък произхожда от САЩ и вече е много популярен и у нас. Тази година събитието се пада на 26 ноември. Въпреки това, начинът, по който търговците подхождат към годишното събитие за продажби, става все по-смесен. Някои, предлагат сделки от много по-рано през месеца, за това може да се говори вече и за черен ноември, каза за Радио ВИДИН Владимир Карловски управител на ITFIXPRO, магазин за компютърна техника във Видин:


"Много фирми изместиха черния петък с една седмица назад. А и много хора, като знаят, че идва черен петък и нямат търпение да си купят нещо и може би с тази цел. Най-големият онлайн китайски сайт, официално черния петък им е на 26 ноември и може да се пазарува от него почти всичко от всяка една държава, континент и т.н. Има и недобри практики по време на кампанията. За това призовавам клиентите преди да решат да поръчат нещо и в бързината да не изпуснат да свърши нещо, да проверят в интернет, в други магазини, дали реално ще го вземат на добра цена... Като цяло най-изгодно е да си купиш техника, предимно телевизори, лаптопи, телефони също доста добри отстъпки правят. Като цяло почти всичко от детски играчки до обзавеждане дори."


Някои видинчани се възползват от намаленията на дадени стоки, други не чакат специална кампания, за да закупят нещо, което им трябва, показа анкета на Радио ВИДИН:


"Някой път може и да е имало нещо, но реално погледнато, например гледам едни матраци от 400 лв. на 80 и нещо, това просто, нереално едно нещо да се намали толкова... Не съм се и замислял дали са реални намаленията... Честно казано не съм се възползвал от такива кампании, дори никога мисля, че не съм се възползвал. Култивира консуматорската природа на човека, възползва се от нея бих казал... Ами ако имам нужда от нещо и то в този момент наистина реално цената е по-евтина, ако преди това си го следил, да. Но повечето неща, които са по-евтини или са стари модели, другият вариант, които не могат да си ги продадат и за това ги пускат по-евтино се цел да ги разчистят..." 


Черният петък, както отбелязахме възниква в САЩ. Тъй като Денят на благодарността винаги се пада на четвъртия четвъртък на ноември, следващият петък често се наблюдава като неофициален празник. Тъй като много хора не работят, магазините намаляват цените - исторически само за един ден - за да започнат коледния сезон.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ще успее ли проектокабинетът на ГЕРБ

Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарната група, тази на ГЕРБ-СДС - Росен Желязков .  "Най-важното е стабилизирането на публичните финанси и неотклонност от нашия европейски път", заяви Желязков след като представи състав и..

публикувано на 01.07.24 в 15:43

От днес плащаме по-скъп ток

Новите цени на електрическата и топлинната енергия за следващата една година прие Енергийният регулатор . Минималното поскъпване на тока около 1,5 % се оказа малко по-високо, както предупреди председателят на КЕВР Иван Иванов още по време на общественото обсъждане. "Всички жени, които са изготвени като прогноза, са на базата на данните..

публикувано на 01.07.24 в 14:30

Лятото - сезонът на стомашно-чревните инфекции

Лятото е известно като сезона на стомашно-чревни инфекции , които през този период значително се повишават. Основният рисков фактор за тяхното предаване и развитие са мръсните ръце. Затова тези инфекции често са наричани болест на мръсните ръце. Останалите рискови фактори са храната и водата, каза д-р Пепа Цветанова , директор на Дирекция "Надзор на..

публикувано на 01.07.24 в 14:00

Честит рожден ден, Миси Елиът!

Eдна от най-култовите звезди от началото на века- Миси Елиът е родена на днешния ден преди 53 години. За първи път от две десетилетия насам й предстои да направи турне. 53-годишната изпълнителка, която е първата рапърка, приета в Залата на славата на рокендрола, ще стартира турнето Out of This World - Missy Elliott Experience на 4 юли, след..

публикувано на 01.07.24 в 09:00

"Бог е любов", с която трябва да живеем

"Който обича баща или майка повече от Мене, не е достоен за Мене" (Мат. 10:37) "В първата Неделя след Петдесетница, когато празнуваме снизхождането на Светия Дух и рождения ден на Църквата Христова, е определено да се празнуват заедно всички светии. Всички онези човеци, които със земния си живот са доказали, че са достойни за..

публикувано на 30.06.24 в 08:00
Антонина Лозанова печели приза

Видинчанката Антонина Лозанова с поредни успехи

Днес се  срещаме с една видинчанка, която не спира да ни изненадва със своите нови и нови постижения. Срещали сме вече с нея по различни поводи. Тя се казва Антонина Лозанова , фотограф, до скоро и наш колега журналист. Поводът да си говорим с Тони е това, че неотдавна тя беше селектирана от платформата " Forbes" България , която събира на..

публикувано на 28.06.24 в 16:00
Врачански митрополит Григорий

Митрополит Григорий - духовният водач на Врачанска епархия

След седем години начело на Врачанска епархия , в митрополит Григорий врачани разпознаха своя духовен водач. Разпознаха го и по-ревностните във вярата и тези, които имат търсения само по големите празници. С всеотдайно служение на Бога и в полза на ближните, с неуморни дела в изпълнение на мисията на Църквата в света, с пастирска любов и личен..

публикувано на 28.06.24 в 13:50