Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възпоменателен митинг проведоха във Враца

4
Снимка: Ива Антонова

С възпоменателен митинг пред паметника на загиналите врачани във войните за национално обединение във Враца беше отбелязана 102-та годишнина от подписването на Ньойския договор. С минута мълчание присъстващите почетоха и паметта на загиналите при катастрофата на АМ "Струма". На митинга оратори припомниха историческите събития и последствията от подписаният Ньойския договор, с който България излиза от l-та световна война като победена.

"Тази огромна морална щета, която понася българският народ, като че ли го обезверява от тук нататък и вече повече от 100 години не може да намери своят път и своята посока. Ние трябва да почитаме тези дати, да покажем, че никога повече не трябва да се повтаря това нещо.", каза Красимир Богданов председател на врачанската структура на ВМРО, организатор на проявата.

В края на митинга бяха поднесени цветя.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

38,19% гласуваха за Народно събрание в Монтанско, а в евровота се включиха 32,96%

Изборният ден в област Монтана е приключил с избирателна активност малко под 40% (38,19%) във вота за Народно събрание, по-нисък е бил интересът на гласоподавателите към избора за Европейски парламент, правото си на глас са упражнили 32,96%, това съобщават от областната администрация. В изборите за Народно събрание са гласували 44 703 души от имащите..

публикувано на 09.06.24 в 21:10

Четири общини от област Видин с избирателна активност над 50% за двата вота

33,81% е избирателната активност в област Видин на изборите за Народно събрание (НС). Включените в избирателния списък са 81 762.  За Европейски парламент (ЕП) са гласували 32,13% от имащите право на вот 80 849 души. Най-висока е избирателната активност в община Бойница , като там за ЕП за гласували повече избиратели, отколкото за НС - 55,34%. За..

публикувано на 09.06.24 в 21:00

МВР: Изборният ден във Видинско и Врачанско е преминал в спокойна обстановка

Приключи гласуването във всички секции в област Видин , съобщават от дирекцията на полицията. Няма данни за възникнали сериозни инциденти. Създадена е необходимата организация за полицейска охрана при транспортирането на изборните книжа и материали от СИК до РИК. През днешния ден служителите от видинския сектор "Български документи за..

публикувано на 09.06.24 в 20:45

Михаил Миков с глас за по-демократична и справедлива България

С хартиена бюлетина гласува Михаил Миков, водач на листата на "Левицата" във Видин. Tой посочи, че по-доброто бъдеще на България зависи от всички български граждани: "Гласувах за по-доброто бъдеще на нашите деца. Гласувах за една по-демократична България, за по-активна и по-справедлива България. По-доброто бъдеще ще се случи с усилията на всички,..

публикувано на 09.06.24 в 20:25

Милен Милчев, ИТН: Гласувам за онези, които знаят каква е стойността на мъжката дума

"Упражних не само правото си, а и задължението си, да гласувам. Това е изключително важно. Пред мен гласува 92-годишна баба. Щом тя е преценила, че е важно и не и пречи, въпреки трудната и подвижност, значи всички трябва да го направят. Гласувах за политици, които обичат Видин, които ще се погрижат за Видин и северозапада, за свързаността, за..

публикувано на 09.06.24 в 20:20

Вера Александрова избира мира и свободата

За свободата да бъде чут българският глас гласува днес кандидатът за народен представител за Видин от "Възраждане" Вера Александрова: "Гласувах за свободата, защото е дошло време разделно. Време разделно, в което ние трябва да се разделим с досегашното управление. Аз знам, че голяма част от българите са обезверени заради 32-годишното паразитно..

публикувано на 09.06.24 в 20:20

Румен Христов от СДС гласува за стабилно мнозинство

"Гласувах за едно стабилно мнозинство,  което да излъчи правителство и то да управлява България поне четири години. Стабилно мнозинство, което да работи в полза на българските граждани, да няма скоро избори, защото се измориха и избирателите, а и ние, и държавата да тръгне по европейския си път. По отношение на европейските избори, нека да изпратим..

публикувано на 09.06.24 в 20:10