Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на община Мездра с почетно отличие по повод 25 години от създаването на НСОРБ

Снимка: Община Мездра

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов получи почетна грамота и плакет за цялостен принос за развитието на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Това стана на официална церемония в столицата, на която бяха връчени юбилейни награди по повод 25-ата годишнина от създаването на организацията.

Аспарухов е удостоен с почетното отличие от Управителният съвет на сдружението на общините за неговия цялостен принос за развитието на местното самоуправление у нас като кмет на община Мездра (пети мандат) и член на УС на НСОРБ от 2004 г. до 2014 г. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Община Монтана

В Монтана започва нов проект за подмяна на стари отоплителни уреди

Община Монтана отвори ново кандидатстване за безвъзмездна подмяна на отоплителни уреди , които замърсяват околната среда, съобщи кметът Златко Живков. Процедурата е по проект за подобряване качеството на въздуха, финансиран от Европейския съюз по програма „Околна среда“ 2021 – 2027 г. Безвъзмездната помощ е на стойност 21 695 000 лева...

публикувано на 02.07.24 в 16:36

Здравната инспекция установи замърсена вода в три берковски села

Замърсена с колиформи и еширихия коли вода е установено в три села в община Берковица. Регионалната здравна инспекция в Монтана е наложила глоби на отговарящите за подаване на вода в тези населени места. В селата Бистрилица , Лесковец и Котеновци водните проби отчели наднормено съдържание на колиформи и еширихия коли, което е показател за..

публикувано на 02.07.24 в 15:43

Новият Общински съвет в Борован предстои да положи клетва

Новоизбраният Общински съвет в Борован ще се закълне на 3 юли (сряда) на първото си заседание. Сесията е свикана от областния управител Надя Донкинска. Форумът ще започне в 15.30 часа в голямата зала на Народно читалище „Цани Иванов 1907“ в Борован. Припомням, че до извънредните общински избори се стигна, след като Върховният..

публикувано на 02.07.24 в 15:33

Екоминистърът проверява за нерегламентирани сметища в област Монтана

Министърът на околната среда и водите проверява нерегламентирани сметища в област Монтана. Общините Берковица , Монтана и Бойчиновци са обект на извънреден контрол след подадени сигнали. В последните няколко месеца за трети път служебният екоминистър Петър Димитров лично проверява нерегламентираните сметища в Монтанско. Днес обиколката му..

публикувано на 02.07.24 в 15:28

Водна забава зарадва деца във Видин

Волейболният клуб "Бдин-Вида" (Видин) организира водна забава днес пред Пазар капия в града. Събитието се провежда за втора поредна година, а различното този път е, че освен членовете на клуба, може да се включи всеки, който има желание. Повече разказа Елизабет Георгиева , помощник-треньор на "Бдин-Вида" : "Организираме водни забави, с..

публикувано на 02.07.24 в 12:29

Младите математици във Видин са с отлично представяне на външното оценяване

Седмокласниците от Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ във Видин са постигнали среден резултат от 87,99 точки, двойно по-висок от средния за страната- 42,94  на Националното външно оценяване (НВО) по математика за VII клас , съобщиха от гимназията . Отличните оценки са 18. По български език и литература средният..

публикувано на 02.07.24 в 12:00

Деца откриха "Забавно лято в библиотеката" в Мездра със собствена програма

С разнообразна програма, измислена от няколко деца, живеещи в района на площад "Македония", започна традиционната инициатива "Забавно лято в библиотеката" в Народно читалище ”Просвета 1925” Мездра. Радина Вандова, Виктория Павлова, Георги Иванов, Дара Иванова посетиха предварително библиотеката и предложиха да покажат на присъстващите..

публикувано на 02.07.24 в 08:27