Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шестокласниците от видинската Математическа гимназия вече са отлични плувци

Снимка: Росен Ракаджиев

В басейна на видински хотел се проведе Коледен турнир по плуване, организиран от учителите по физическо възпитание и спорт в ППМГ "Екзарх Антим I" - Росен Ракаджиев и Анелия Димитрова.

Надпреварата бе завършек на едногодишните занимания по плуване, които се провеждаха по инициатива на класния ръководител на учениците в шести клас на гимназията.

"С гордост може да кажем, че всички деца от класа вече може да плуват, за което след празниците ще получат и сертификат", обясниха преподавателите.

В коледното състезание по плуване при момчетата призьори станаха:
1. Виктор Венев – първо място и златен медал на 50 метра.
2. Калоян Владимиров – второ място и сребърен медал на 50 метра.
3. Радослав Радулов – трето място и бронзов медал на 50 метра.

Класирането при момичетата е следното:
1. Кристина Петрова – първо място и златен медал на 50 метра
2. Михаела Василева – второ място и сребърен медал на 50 метра
3. Рая Владимирова – трето място и бронзов медал на 50 метра

В плувния маратон призьорите са Кристина Петрова, Тея Дилова и Алекс Кечашки.

И в двете дисциплини най-добрите плувци от шести клас бяха наградени с медали.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Видински деца впечатлиха с футболните си умения на турнир в Унгария

Деца от спортното социално училище Видин към Фондация "Реал Мадрид" участваха в тазгодишното издание на демонстративния футболен турнир "Копа Алма" . Домакин на 5-дневното събитие беше Академия "Пушкаш" в Унгария , разказа Светлина Вълчева , координатор за Видин към испанската фондация: "Тези прекрасни деца бяха с треньори и представиха достойно..

публикувано на 03.07.24 в 13:51

Турнир по волейбол за празника на полицията във Враца

Отборът на затвора спечели волейболния турнир, организиран от СК Спартак в чест на професионалния празник на полицията – 5 юли. Шампион стана командата на ГДИН от мястото за изтърпяване на наказания край Враца, следвана от РСПБЗН. Трети се наредиха волейболистите от РУ на АЕЦ „Козлодуй", а четвърти са ченгетата от участъка в „Дъбника". Последни в..

публикувано на 03.07.24 в 13:17

"Монтана" с първа победа при Калпаков

Футболистите на "Монтана" победиха с 2:1 "Пирин" на собствения им терен в Благоевград. Това бе първи успех за монтанци от лятната подготовка и първа победа за новия наставник Тенчо Калпаков, който пое отбора в неделя. "Пирин" вкара ранен гол още в 4-та минута. В 14-та, след пробив по дясното крило, Стивън Кирилов изравни 1:1. На почивката..

публикувано на 03.07.24 в 12:09

Сребро и бронз за врачанки от шампионат по лека атлетика

Александра Петрова от Враца  стана вицешампион на България по лека атлетика по време на националния шампионат при 16-годишните. Дъщерята на кмета на село Згориград Ангел Петров завърши втора на висок скок. Талантливата атлетка, която на 12 юли навършва 14 г., преодоля 155 см в сектора. Сребърното отличие беше гарнирано с ново най-добро лично..

публикувано на 02.07.24 в 15:45

Видинчанка заслужи най-много титли от Националния шампионат по лека атлетика

Видинчанката Кристен Радуканова спечели четири златни медала от Националния шампионат по лека атлетика за мъже и жени във Велико Търново.  На стадион „Ивайло“ Кристен спечели титлата в спринта на 100 метра с личен рекорд 11.55 секунди. Тя бе без конкуренция и на 200 м с време 23.74 сек. Заедно със своите съотборнички от СК "Атлетик" София Радуканова..

публикувано на 01.07.24 в 16:14

Успешен форум за атлетите от Мездра

Поредно успешно представяне записаха атлетите от Мездра. В бягането на 800 метра в Търново Мартин Иванов запази титлата си с 1:50.10, Димитър  Панделиев бе втори с 1:50.53 срещу 1:50.65 на Мартин Балабанов от Атлет Мездра. В бягането на 5000 м за жени Милица Мирчева (Атлет – Мездра) стана убедителна шампионка в горещото време с 16:37.09 мин,..

публикувано на 01.07.24 в 16:06

Ботев (Враца) стартира подготовка в Етрополе

Футболистите на врачанския Ботев направиха първа тренировка в Етрополе.  Старши-треньорът Тодор Янчев заведе възпитаниците си на тренировъчен лагер в планинския град. Врачани усилено ще се подготвят в Етрополе с двуразови тренировки всеки ден до 6 юли. От спортно-техническото ръководство обещаха да се мобилизират и обединят силата, стратегията и духа..

публикувано на 01.07.24 в 15:52