Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Красимиров е новият областен управител на Враца

Снимка: ИТН

Стефан Красимиров Стефанов е назначен за областен управител на област Враца, съобщиха от правителствената пресслужба. Стефанов е юрист с дългогодишен опит като адвокат по граждански, наказателни и административни дела, освен това е работил в системата на училищното образование и в Съвета за електронни медии. 51-годишният адвокат е магистър по "Право" и по "Българска филология" от Софийския университет "Св. Климент Охридски". Беше кандидат за народен представител от листата на "Има такъв народ". Стефан Красимиров ще замени на поста Иван Сълов, който бе назначен на 20 май миналата година от служебното правителство.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Съдът осъди врачанин за грабеж на 45 лева от възрастна жена

Осъдиха на три години лишаване от свобода врачанин, който е нападнал и ограбил 82-годишна жена във Враца в средата на август. Нападателят е причакал потърпевшата във входа на блока, в който живее, и е дръпнал чантата ѝ. В нея е имало 45 лева, лекарства и хранителни продукти.  В хода на разследването мъжът се е признал за виновен и е постигнато..

публикувано на 01.10.24 в 12:37

Питейната вода в мездренски села отново е в нормата

Отстранени са проблемите с качествата на питейната вода в села в община Мездра , след като в средата на септември беше регистрирано завишение по някои от показателите. От Регионалната здравна инспекция във Враца съобщиха още, че миналата седмица след авария по водопреносната мрежа се е наложило изследване на питейната вода в Мизия, но не е..

публикувано на 01.10.24 в 12:25

Кола удари възрастен пешеходец във Вършец

84-годишен пешеходец от Вършец пострада, след като бе ударен от лека кола. Инцидентът е станал на кръстовище в курортния град. От началото на годината в област Монтана са станали 26 тежки пътни инциденти с пешеходци, като трима са загинали. Възрастният човек е ударен по непредпазливост от лек автомобил, управляван от 52-годишен водач, при..

публикувано на 01.10.24 в 12:03

Скок на заразените с COVID-19 има в област Враца

Почти тройно са се увеличили регистрираните случай на COVID-19  в област Враца , съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Общо 11 са положителните проби за коронавирус през миналата седмица, а по-миналата са били четири. Според медици, случаите са много повече, но поради лекото протичане на заболяването не се стига до тестване и често не се търси..

публикувано на 01.10.24 в 11:53

Симфониета-Враца посреща Клавирно дуо "Атмосфери"

Клавирно дуо "Атмосфери" ще гостува на Враца на 3 октомври.  Концертът е от 19:00 часа в градската зала, под надслов „Брамс през XX И XXI век“. Пианистките Мила Михова и Александра Дичева ще свирят заедно със Симфониета-Враца,  под диригентската палка на маестро Константин Илиевски, главен диригент на Симфоничния оркестър на БНР. В програмата са..

публикувано на 01.10.24 в 10:34
Снимката е с илюстративна цел

Отлага се тестването на системата за ранно предупреждение

Планираното тестване на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване и на системата BG- Alert, насрочено за 11:00 часа днес, се отлага, съобщават от МВР. Причината е съобразяване със ситуацията в Близкия Изток и избягване на допълнително напрежение сред гражданите, посочват от ведомството.

публикувано на 01.10.24 в 10:24

Отбелязваме Международния ден на възрастните хора

Милиони хора по целия свят отбелязват днес Международния ден на възрастните хора . Денят е определен като такъв с решение на Общото събрание на ООН през 1991 година. Идеята е да се поставя акцент върху проблемите на третата възраст и да се повиши обществената чувствителност към тях.  Днес ще ви срещнем с двама работещи пенсионери от Враца ...

публикувано на 01.10.24 в 09:41