Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галерията в Мездра организира изложба за Баба Марта

7
Снимка: Община Мездра

Градска художествена галерия - Мездра организира изложба на пана, посветена на Баба Марта

За втора поредна година Градска художествена галерия - Мездра организира изложба на пана под наслов "Градината на Баба Марта“. В нея могат да се включат всички детски градини и училища в общината с по едно пано, аранжирано върху коркова дъска, с прикрепени към нея художествени елементи, изработени с колажна техника - венчета, букети, натюрморти и всякакви композиции от пролетни цветя, съчетани със символа на празника - мартеницата. Желателно е паната да са с размер, близък до 90/60 см. Всяко пано трябва да съдържа и надпис с наименованието на съответното детски или учебно заведение. Крайният срок за предаване на паната е 25 февруари в Община Мездра, ет. 3, стая 304. 

Изложбата ще бъде отрита на 1 март 2022 г. във фоайето на партерния етаж в сградата на Общинска администрация - Мездра.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

МВР: Предприети са действия за облекчаване на тежкотоварния трафик през Дунав мост 2

Предприети са действия за облекчаване на тежкотоварния трафик през Дунав мост 2. Към момента няма чакащи товарни автомобили по трасето на републиканската пътна мрежа към ГКПП Видин-Калафат, съобщават от пресцентъра на МВР.  Всички гишета на граничния пункт работят в пълен обем. Времето за проверка на товарните автомобили е съкратено максимално , така..

публикувано на 29.05.24 в 12:31

С възстановка отбелязват 174 години от въстанието в Северозападна България

174 години от въстанието в Северозападна България отбелязват днес в Белоградчик. Тържествената програма започва 18 часа с панихида в храм „Св.Вмчк Георги Победоносец”, след което от 18,30 часа  на гробовете на инициаторите на въстанието ще бъдат поднесени венци и цветя.  Литийното шествие до  Белоградчишката крепост  е от 19 часа. В..

публикувано на 29.05.24 в 12:01

Задържаха голямо количество цигари на българо-румънската граница

Четири опита за незаконен пренос на голямо количество цигари с български акцизен бандерол задържаха митническите служители на българо-румънската граница. Цигарите са били укрити в кашони с бисквити, боза и безалкохолни напитки , съобщават от Агенция "Митници".  Незаконната стока е открита при митнически проверки на моторни-превозни средства в..

публикувано на 29.05.24 в 11:20

Разследват смъртта на мъж от Берковица

Изясняват се причините за смъртта на 60-годишен мъж от Берковица , съобщават от дирекцията на полицията в Монтана. На 28.05.2024 г. в местното полицейско управление е постъпил сигнал от сина му, който изразил съмнения за причините за смъртта на баща си. Починалият бил открит на 24 май т.г. от роднини, на терасата в дома му, като за смъртта му било..

публикувано на 29.05.24 в 11:15

Започва внедряването на алтернативно гориво в V блок на АЕЦ "Козлодуй"

В АЕЦ "Козлодуй" ще се проведе церемония по повод внедряването на алтернативен тип гориво в 5-ти блок на централата.  В изпълнение на програмата за диверсификация на ядреното гориво, АЕЦ „Козлодуй" сключи договор с „Уестингхаус Електрик Швеция АВ" за доставка на гориво за 5-ти блок. Първата пратка пристигна миналия месец, а горивото получи..

публикувано на 29.05.24 в 09:41

Пиян шофьор бе задържан във Видин

56-годишен видинчанин  е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа, след като е заловен да шофира пиян, съобщават от полицията във Видин. Случаят е от  28 май, на ул. "Цибър" в областния град пътните полицаи са проверили водач на лек автомобил "Фолксваген Пасат" с видинска регистрация.  Тестът с дрегер отчел показание 1,44 промила...

публикувано на 29.05.24 в 09:15
Драматично-куклен театър - Враца

Награди и почетни звания ще бъдат раздадени във Враца на 1 юни

Двама почетни граждани на Враца ще бъдат отличени на 1 юни на тържествена сесия на общинския съвет по повод деня на града. Тогава ще бъдат раздадени и пет награди на Враца. Решението взеха на последното си заседание местните парламентаристи. За почетни граждани бяха одобрени Иван Любов заради приноса му към икономиката на града и посмъртно на Фило..

публикувано на 29.05.24 в 08:28