Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въвежда се вечерен час за учениците

В Бяла Слатина засилват противоепидемичните мерки

Снимка: Радио Видин

Заповед за засилен противоепидемичен контрол издаде кметът на община Бяла Слатина Иво Цветков. Мярката се отнася за рисковите обекти - детски градини, училища, лечебни заведения, социални институции, търговски обекти, както и за хората, поставени под карантина. 

Преустановява се дейността на Клуба на пенсионера и Клуба на инвалида. За учениците се въвежда вечер час. Родителите са приканени да ограничат излизането им без причина след 20 часа. 

Контролът ще се извършва от екипи на общината, РЗИ, агенцията по храните и полицията.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Благотворителна изложба набира средства за ремонт на читалището в Паволче

Благотворителна изложба организират жители на врачанското село Паволче , което се намира от няколко километра от града. Събитието е наречено "На чай със сладки изкушения" , а идеята е да съберат средства за ремонт на покрива на своето читалище, това съобщи Мария Божковска, секретар-библиотекар на Народно читалище  "Фар 1930". Преди 2 години..

публикувано на 09.10.24 в 08:37

Агенцията за закрила на детето организира конкурс за фотография, колаж и есе

Община Кула приканва всички деца да се включат  в национален детски конкурс за фотография, колаж и есе на тема: „Светът е по-добро място без насилие", инициатива на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД). Срокът за участие е  до 31 октомври, като всички деца на възраст от 7 до 17 години могат да вземат участие в него. Конкурсът е част от..

публикувано на 09.10.24 в 08:33

Ще преглеждат безплатно за рак на гърдата във Враца

Община Враца се включва в национална кампания срещу рака на гърдата, съобщиха от местната управа.  Кампанията се организира от Сдружение на жените мотористи "Lady Bikers MPowered Bulgaria".  На 12 октомври, събота от 09:00 часа в Медицински център "Фактор 2000" ще се извършват безплатни прегледи за рак на гърдата. Скринингът ще се провежда от д-р..

публикувано на 09.10.24 в 07:35

Катастрофа блокира пътя за Брегово

Катастрофа блокира движението в двете посоки по пътя Видин - Брегово, преди разклона за Майор Узуново.  По информация на Радио Видин, цистерна се е ударила в мантинелата, има тежко пострадал и разлив на гориво. Прави се оглед от криминолози, на мястото на инцидента има линейка и пожарен автомобил.  Всички МПС изчакват на място и движението..

публикувано на 08.10.24 в 22:10

Снимката на 8 октомври 2024 година

Общо 45 случая на остри заразни заболявания са регистрирани з a седмица в Монтанско , показват данните на здравните власти. 26 от тях са на болни от COVID-19. Регистрирани са и четири случая на варицела, както и един вирусен хепатит. През седмицата нивото на интензивност на епидемичния процес на грип и остри респираторни заболявания е завишено,..

публикувано на 08.10.24 в 18:05

Читалището във Видин обяви конкурс за есе

Народно читалище "Цвят 1870" във Видин , със съдействието на Регионално управление на образованието,  обявява  Литературен конкурс за есе п о повод Деня на народните будители, 1 ноември . Темата е "Народните будители и техните поуки".  Право на участие имат всички ученици от V до ХІІ клас.  Литературните творби в обем до 2 стандартни..

публикувано на 08.10.24 в 16:54

Прокуратурата обвини мъж за грабеж в игрална зала в Оряхово

Районна прокуратура – Враца привлече в качеството на обвиняем 26-годишен мъж по досъдебно производство за извършен грабеж . Престъплението е извършено тази сутрин, около 05:30 часа в игрална зала в Оряхово . Извършителят заплашил с нож крупие в обекта и отнел 3302 лева от оборота.  Задържаният за престъплението мъж е направил самопризнания и..

публикувано на 08.10.24 в 16:34