Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 28 хиляди лева са привлечени по "Чиста околна среда 2021“

Над 300 хиляди лева от данъци и такси в Ново село

Снимка: Радио ВИДИН

Над 300 хиляди лева е събрала Община Ново село от данъци и такси за миналата година,  за възнаграждения на персонала, осигуряване на съдове за битови отпадъци и транспортиране на сметта до депата са изразходвани 109 хил. лв. Това става ясно от отчета за изпълнение на Програмата за управление на отпадъците на територията на община Ново село 2021-2027г. На днешното заседание на Общинския съвет съветниците дадоха положителна оценка за годишното изпълнение на Програмата,но част от съветниците се въздържаха да подкрепят това становище. 


Отчети по различни програми за изминалата 2021 година и планове за изпълнението на стратегии през настоящата бяха основни теми на обсъждане в заседанието. 


Пълно одобрение получиха Общинският план за младежта – 2022г. и годишният план определящ пасищата, мерите и ливадите за общо ползване. Само един съветник се въздържа при одобрението на доклада за наблюдение на изпълнението за интегрирано развитие на община Ново село през 2021 г. 


Близо 28 хиляди лева са привлечени от участието на Общината в Националната кампания "Чиста околна среда 2021“. С  9 956 лв. и много доброволен труд е облагороден етнографския комплекс "Средна чешма“ в с. Винарово, където се провежда местния събор "Бащино огнище с корени вековни“. Изграден е кът за отдих в с. Ясен на стойност 12 009 лв., място за отдих в местността "Камъка“ с. Флорентин за 5 928 лв. и зелена зона за отдих край ул. "Първа" в с. Ясен, закупена е и техника за поддържане на зелените площи. 


Общинският съвет отложи приемането на Наредба за популацията на безстопанствените кучета и регистрацията на домашни кучета поради липса на пълна окомплектовка и спазване на някои законови срокове. Разгледани и приети бяха процедурни изисквания за продажбата на общински имоти, изоставени трайни лозови насаждения, с обща площ около 48 дка в Ново село. Кметът Георги Стоенелов бе оправомощен да взема решения относно банково обслужване на Общината. 


В края на сесията председателят на Общинския съвет съобщи, че във връзка с антиковид мерки за всички общински съветници са закупени лаптопи, чрез които ще могат да получават всички материали за  заседанията "онлайн“. Така ще се избегне съприкосновението между служителите, ще се спестят и средства за хартия и други помощни средства за отпечатването им.

           






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Предстои първото издание на Градски събор „Край Мездра Искъра шуми“

Първото издание на Градски събор под наслов „Край Мездра Искъра шуми“ ще се проведе тази събота, 5 октомври 2024 г., от 11:00 часа на общинския пазар в гр. Мездра , съобщават от Общината. Организатор на събитието е Народно читалище „Просвета 1925“, с подкрепата на Община Мездра, Център за подкрепа за личностно развитие, детските и учебните..

публикувано на 03.10.24 в 13:00

Полицията започна операция срещу купуването на гласове във Видинско

Превантивна полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, провеждат днес служителите на Областната дирекция на МВР-Видин, съобщават от полицията. Акцията е започнала тази сутрин на територията на видинското районно управление. Полицейските действия са насочени към профилактиране на активния..

публикувано на 03.10.24 в 11:36

Мъж от Берковица е задържан за побой над майка му

Жител на берковския квартал „Раковица“ е задържан за причиняване на средна телесна повреда при нанасяне на побой над майка си , съобщават от полицията.  Сигналът за престъплението постъпил на вчера, 2 октомври, в 19:35 ч. в Районното управление в града.  Криминалистите установили, че докато гостувала в дома на дъщеря си през деня в същия..

публикувано на 03.10.24 в 10:39

Полицейска акция срещу купуването на гласове се провежда в Бяла Слатина

Специализирана полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите се провежда на територията на град Бяла Слатина , съобщиха от полицията. Седем екипа на Районното полицейско управление, с екипи от Жандармерията, извършват масови проверки в града срещу купуване на гласове . Проверяват се частни..

публикувано на 03.10.24 в 10:00

Стожери на българския език гостуват в Монтана

В Монтана организират среща-разговор с професор Румен Стоянов - поет, писател, дипломат, университетски преподавател и преводач на Маркес и Борхес, както и с Йордан Атанасов , главен редактор на вестник "Литературен глас". Модератор на срещата е писателят Мартен Калеев . "Това са двама човека, които със своята биография могат да се наредят..

публикувано на 03.10.24 в 09:36

Къща изгоря в Динковица

Къща е напълно изгоряла в село Динковица. Пристигналите на адреса два екипа на видинската пожарна служба потушили пламъците. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Спасени са домашните животни на стопанина.

публикувано на 03.10.24 в 09:00

Тече конкурс за ръководство на видинската болница

Д-р Ивета Найденова е единственият кандидат, допуснат до финалния етап по конкурса на Министерството на здравеопазването за изпълнителен директор, представител на държавата в съвета на директорите, на видинската МБАЛ "Св. Петка". Д-р Найденова управлява лечебното заведение от 2020 година и ако премине успешно третия етап на конкурса, който е събеседване,..

публикувано на 03.10.24 в 07:39