Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Алтимир искат мерки срещу високите скорости

Снимка: https://www.google.com/maps


Превозните средства, преминаващите през Алтимир, масово не спазват ограниченията на скоростта. За това сигнализира Благовест Благоев, кмет на селото. В населеното място се пресичат два републикански пътя- второкласният път (II-15) Враца-Оряхово-Козлодуй и третокласният път (IIІ-133) от Плевен през Бяла Слатина към Лом. През селото минава и тежкотоварен трафик за ферибота на Оряхово, уточни Благовест Благоев: 


"Никой не спазва ограниченията в населеното място, никой не спазва табелата, че започва населено място. Съседи на главния път наистина ги тормози скоростта, защото високата скорост на товарни камиони, определено всява хаос и шум нощно време в съня. Нито можеш да излезеш, нито можеш да влезеш в гаража. Друг е въпроса за постоянните вибрации от тежките машини. Има напукани къщи, доста. Но когато има автомобил на полицията, скоростта е чувствително доближаваща се до нормалната за населено място. Проблема е във връзка с високата скорост, с която се преминава през Алтимир и по двата пътя, които минават през селото. И по Враца-Оряхово пътя и по другия път, който е за Бяла Слатина, пресичат се на централно кръстовище в селото, няма кръгово... С новия началник на полицията в Бяла Слатина взехме някакви решения, предполагам, че ще има ефект. Разбрахме се и за по-голямо присъствие от страна на полицаите."


За да бъде ограничена скоростта, в населеното място ще бъдат изградени изкуствени препятствия, каза за Радио ВИДИН кметът на Община Бяла Слатина Иво Цветков:


"Запознат съм с това нещо. Да, той проблема не стои от днес. Там е натоварен пътя, за Козлодуй, за атомната, плюс и ферибота Оряхово-Бекет. Предприели сме действия по третокласния път, който минава през селото. Проектирали сме два изкуствени ограничители на скоростта. С наши пари сме направили проект на тези изкуствени неравности. А пък изграждането сме в договорни отношения с Агенция "Пътна инфраструктура", тоест с Областно пътно управление Враца, предстои изпълнението им... Там имаше, последната катастрофа, където имаше отнет човешки живот, отново превишена скорост. Но тя е била малко извън населеното място. Предпоставките за високи скорости са понеже пътя преди две години е ремонтиран. Изградени са нови бордюри, нов път. И съответно, предполагайте, че по нов път има маркировка, има знаци, но не се спазват.  Като се направи и някои улица по селата, и започват проблемите с високите скорости..."


Преди време на главният път в селото местни жители бяха поставили и макет на полицай, който към момента е премахнат.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В "Музикална зона" на 04 юли 2024 слушаме "Пойнтър систърс"

Блус, суинг, госпъл, диксиленд, мюзикъл, кънтри, поп и денс – всичко това някак си намира място в музиката на "Пойнтър систърс" през годините, пречупено през специфичния им почерк и стил. Стартирали през 1969 г., от квартет се превръщат в трио и така бележат своя връх в средата на 80-те години. Имат 14 Топ 20 сингъла на Billboard Hot 100 и девет..

публикувано на 04.07.24 в 09:00

Каква е съдбата на бившето училище "Христо Ботев" във Видин

Какво се случва с бившето Основно училище "Христо Ботев" във видинския квартал Строител"?  Преди храм на знанието, а днес живеещите там го оприличават на джунгла. Около сградата на бившето училище се забелязва разрухата и отпечатъкът на природата, която винаги си взима своето, когато човешката ръка е оставила нещо без грижа. Рушаща се сграда,..

публикувано на 03.07.24 в 16:29

С доброволен труд ремонтираха покрива на църквата в село Делейна

С дарения и доброволен труд ремонтират църквата "Св. Георги Победоносец" в село Делейна. Дарителската кампания за ремонт на покрива бе обявена в края на февруари от ентусиасти и съмишленици от селото, които са обезпокоени от състоянието на църквата след последния ремонт. Голяма част от необходимите средства бяха събрани за около два месеца, в края..

публикувано на 03.07.24 в 15:59

Дизайнерка представя уникална колекция във Видин

Уникални рокли с приказна визия ще представи на първото си самостоятелно ревю модният дизайнер Иванка Найденова . Под мотото "Еклектика" авторката е събрала изцяло нови модели, ръчно рисувани, чрез прилагане на няколко японски текстилни техники.  "В последните четири месеца подготвям ревю на тема "Еклектика" - това е съчетание на различни..

публикувано на 03.07.24 в 14:49

Видински аптеки се включват в националния протест на фармацевтите

Възможно е видински аптеки да спрат работа в знак на протест срещу проекта за промени в Наредба 4, публикуван за публично обсъждане на сайта на Министерството на здравеопазването. Има опасност да се стигне и до затваряне на аптеки. Това обясни председателят на Регионалната колегия на Българския фармацевтичен съюз във Видин Николай Тодоров. По думите..

публикувано на 03.07.24 в 14:31

Експозиция връща посетителите на видинската крепост в Късното средновековие

"Късносредновековно българско облекло и въоръжение" представя нова постоянна експозиция в крепостта "Баба Вида" във Видин . Тя дава възможност на посетителите да се запознаят с облеклата, въоръжението и снаряжението от Късното средновековие, представени върху фигури в цял ръст, както и точни реплики на оръжия, обясни уредникът в крепостта..

публикувано на 03.07.24 в 13:00
ВиК-Видин

ВиК - Видин: Към момента водоизточниците са в добро количествено състояние

Летните горещини са честа причина за безводие или усложнения с водоподаването у нас. Наскоро от "Водоснабдяване и Канализация" (ВиК) - Монтана отправиха призив към жителите на областта да бъде ограничено използването на водата за непитейни нужди заради силно намаления дебит на някои водоизточници. Въпреки високите температури в нито едно населено..

публикувано на 02.07.24 в 15:40