Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 27 април 2022 година

Снимка: Радио Видин

11-и ден пощенските станции не работят пълноценно заради хакерска атака. Клоновете на "Български пощи" в малките населени места обаче са единствената възможност хората да си платят битовите си сметки, сигнализира наша слушателка.


13 пречиствателни станции за отпадъчни води ще бъдат изградени и рехабилитирани в малки и средни населени места в страната, съобщават от Министертсвото на регионалното развитие и благоустройството. Сред тях са станциите във Враца и Козлодуй.


Общинските съветници в Монтана промениха текст в наредбата за финансова помощ при раждане на първо и второ дете. Общинските съветници в Монтана одобриха предложението Основно училище "Христо Ботев" в село Доктор Йосифово да бъде закрито. Предложението на Общинския съвет е от следващата учебна година те да бъдат преместени във Второ ОУ "Никола Вапцаров" в Монтана.


Започна ремонтът на първите  2,2 декара настилка на площад "Жеравица" в Монтана. Общата му площ е 35 декара, като близо половината от тях са зелени площи.


Общинският съвет прие бюджета на Община Бойница за 2022 година.


1140 са новите случаи на коронавирус в България, сочат данните на Единния информационен портал. Това са 9,8% от направените 11 615 теста. В Северозапада са регистрирани 75 новозаразени. 36 в област Монтана, 20 във Видин и 19 във Враца.


Приемат наредба, с която да се уреди управлението и вътрешния ред в гробищните паркове на територията на община Козлодуй. За целта се организира обществено обсъждане.  


С прилагане на комплекс от мерки в община Криводол ще се работи за намаляване и овладяване на популацията на безстопанствените кучета. 


С пъстър фолклорен концерт Представителен танцов ансамбъл „Младост“ ще поздрави жителите и гостите на Монтана. В събота, на 30 април от 10:30 часа, на сцената в голямата зала на Младежкия дом ще се вихрят три поколения танцьори.

Фирма ще плати над 13 хиляди лева на читалището в село Горна Ковачица заради некачествен ремонт, съобщават от пресцентъра на Окръжен съд Монтана.

Ретроспективна изложба живопис "40 години творчество" на художника Евгени Кучков беше официално открита в Мездра. Експозицията включва живописни творби на Кучков от различни периоди на неговото творчество, изпълнени с маслени бои, темпер, гваш и пастел.


Ремонтират покрива на 96 годишно читалище в село Липен.

Днес отбелязваме международният ден без асансьори. Провежда се в последната сряда на месец април. Това е глобална инициатива, част от целогодишна кампания, която промотира ежедневната физическа активност и спорт за всички. Инициативата има за цел да фокусира общественото внимание върху важността от физическата активност за здравето и благосъстоянието на населението и да демонстрира на гражданите колко лесно е да се движат, независимо от натовареното им ежедневие.

"Ден на приобщаването" се проведе в новоселското средно училище "Св. Св. Кирил и Методий". Посветен на 150-годишнината на училището.

Възможностите за образователен и културен обмен, както и привличане на инвестиции, са обсъдили областният управител на Видин Любен Иванов и посланикът на Франция Флоранс Робин, която бе на официално посещение във Видин. Флоранс Робин се срещна и със заместник-кмета на Общината Борислава Борисова, както и с учители по френски език във Видин.


Заради демонстративно рали състезание, в събота, 30 април, ще бъде ограничено движението по пътя за пещерата Леденика.


С фолклорен празник и богата програма в Игнатица ще отбележат 1 май.

Аерозолна обработка срещу кърлежи ще има в община Мизия. Предстои третиране на тревни площи на територията на всички населени места. Пръскането ще се осъществи на 3 май в периода между 6:00 и 10:00 часа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Театрали получиха награди на фестивал в Лом

Театралният състав към Дома на енергетика в Козлодуй спечели голямата награда на фестивала на любителските театри в Лом с постановката „Глас народен” от Бранислав Нушич. Отличието бе връчено от председателя на Народно читалище „Постоянство 1856” Недялка Трайкова. Специалната награда на Община Лом отиде при театралите от Костинброд към Народно..

публикувано на 30.09.24 в 11:42

Автомобил самокатастрофира във Враца

Лек автомобил е  самокатастрофирал  на кръстовището на бул. “Мито Орозов“ и ул. “Околчица“ във Враца тази нощ, около 03:10 часа. Колата е била управлявана от 38-годишна жителка на село Алтимир. Пробата ѝ за алкохол е била положителна – 1,76 промила. Образувано е бързо полицейско производство.

публикувано на 30.09.24 в 11:01

Павилион за билети е разбит в село Гара Орешец

Неизвестен извършител е разбил будка-контейнер за продажба на билети , която се намира в градинката до жп гарата в с. Гара Орешец . Престъплението е извършено във времето от 28-и до 29 септември. Откраднати са 392 лева, мобилен телефон и служебен печат. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. По случая работи полицията в..

публикувано на 30.09.24 в 10:56

Детски конкурс събира творби в Берковица

Община Берковица участва в Националната кампания за превенция на насилието и злоупотребата с деца, под мотото „Бъди смел, бъди добър!“, организирана от Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД). Целта на кампанията е да се обърне внимание към случаите на насилие над деца и между деца, да се промени обществената нагласа по темата, за да има..

публикувано на 30.09.24 в 10:07
Бюро по труда Враца

311 са били продължително безработните лица в общините Враца и Криводол през август

П родължително безработните лица в общините Враца и Криводол през август са били 311 мъже и жени. Броят им се увеличил в сравнение с юли с петима. Прави впечатление, че на борсата за работа чакат 254 висшисти. Нужда от помощ от властите за намирането на работа са потърсили 616 души със средно образование и 563-има с основно и по-ниско..

публикувано на 30.09.24 в 09:14

Откриват новия сезона в мездренското читалище

На 1 октомври Народно читалище "Просвета 1925 - Мездра“ ще даде официалния старт на новия творчески сезон за всички свои колективи. Поканени са всички жители на Мездра и околността да се присъединят  към тях и да се насладят  на традициите и изкуството. "Творческата дейност предоставя уникални възможности за развитие на креативност,..

публикувано на 29.09.24 в 15:03

Традиционният панаир в Димово събра посетители от страната и чужбина

Димово отпразнува 55 години като град.  Честването започна с фолклорна програма и концерт на духов оркестър "Етрополе". На музикално пътешествие с популярни ритми от българския и сръбския фолклор поведе публиката една от най-популярните изпълнители в България и Сърбия - Рени: "Честит празник на всички от град Димово, благодаря на..

публикувано на 29.09.24 в 14:53