Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гримът е магия!

Изабела Василева: Напълно естествена визия с подчертаване на най-красивите части от лицето - за мен това е идеята на грима

7
Снимка: личен архив



Изабела Василева от Видин е професионален гримьор. Гримът се превръща в нейна професия на шега, когато преди повече от 10 години в София нейна приятелка, която е професионален гримьор и работи с едни от най-успешните гримьори в страната и чужбина - Велислава Велкова, която предлага да я обучи и даде първите стъпки в грима. От този момент Изабела се влюбва в тази професия, прибира във Видин и си отваря нейно студио, което нарича "Мадами". Днес Изабела е сред най-предпочитаните гримьори в града. Според нея има разлика между трендовете в България и чужбина:


"За съжаление да, има огромна разлика. В България се набляга много на... не ми се иска много така да се изразявам, но на Пайнер визията - страшно много грим да има върху лицето, а пък световните трендове са нещо съвсем изчистено, съвсем кадифено лице - "нейчъръл" грим, което се нарича. И повечето залагат на това, това всъщност е идеята на грима. Да изглеждаш максимално естествен, разбира се, когато не става въпрос за някакви арт сесии. Но за мен това е идеята - напълно естествена визия, с подчертаване на най-красивите части от лицето. Фен съм на изчистения beauty грим, който в никакъв случай не изглежда като маска на лицето."


Най-честата грешка, която допускат жените, когато се гримират според Изабела е начина на нанасяне на фон-дьо-тена. 


"Повечето го слагат като маска, не го разнасят много добре и това, че се гримират по начин, по който те се харесват, а не начин по който им отива."


Нарисуваните дебели вежди са били модерни миналата година, сега са модерни просто подчертаните вежди, споделя Изабела. Докато за изкуствените мигли тя е 50 на 50:


"Съгласна съм, че една жена, когато има хубави мигли не ѝ трябва и грим все едно, но тук се прекалява с това нещо. Тези ефекти 5D, 6D, 18D, "норки" и т.н., за мен това е излишно. Хубаво е, може да се поставят изкуствени мигли, но нека те максимално да се доближават до естествените мигли, просто да подчертаят окото."


Класическата грим визия, която си представя Изабела е не много дълга очна линия - класическа очна линия, сияйна кожа или кадифена, по друг начин се нарича, добре подчертани устни, с хубаво извити мигли и спирала, подчертани вежди - това е напълно достатъчно една жена да изглежда класически издържана. 


Изабела гримира момичетата от конкурса "Мис България 2015 година". Понякога Изабела се доверява да я гримира и някой друг. 


"Разбира се, както всяка жена и аз понякога имам нужда да се поглезя. Хората на които се доверявам са естествено моят учител Велислава Велкова и на много други колеги, които начина им и стила на гримиране, се доближава до естествения."


В пика на абитуриентските балове, момичета изискват от Изабела по-тежък грим.


"Като всяко младо момиче, което до този момент, не се в гримирало може би толкова много, желанието му е да има много грим на лицето, което за мен е грешка. Всеки път преди всеки грим се опитвам да им обясня, че не това е идеята и специално за този ден. Този ден е преходен, както обичам да се изразявам - от дете преминават към жена. Тогава трябва да покажат грим, с който да подчертаят женственото, но нека да запазят и детското... Това, което те искат е нещо, което е отминало отдавна - черен опушен грим, много дебела очна линия - неща които са прекалено строги и натруфени за тази възраст."


Тенденциите за сезона пролет - лято 2022 година са много цветни. 


"Този сезон може да заложи на страхотни цветни визии, като очна линия, глазурени устни, копринената кожа, както вече няколко пъти я споменах е много важна - максимално естествения вид. Контуриращите продукти може да се използват освен върху скули и нос, чело - те могат да се използват и върху устните, тогава се създава един много сладък и естествен обем на устните, веждите да са добре подчертани, но в никакъв случай да не излизаме от контурите и да ги удебеляваме и румената визия на лицето, да имаме руменина."


Изабела стои зад визиите също и на много фотосесии и видео клипове. 




Може да видите работата на Изабела тук


Чуйте цялото интервю в прикачения звук*



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

От днес плащаме по-скъп ток

Новите цени на електрическата и топлинната енергия за следващата една година прие Енергийният регулатор . Минималното поскъпване на тока около 1,5 % се оказа малко по-високо, както предупреди председателят на КЕВР Иван Иванов още по време на общественото обсъждане. "Всички жени, които са изготвени като прогноза, са на базата на данните към..

публикувано на 01.07.24 в 14:30

Лятото - сезонът на стомашно-чревните инфекции

Лятото е известно като сезона на стомашно-чревни инфекции , които през този период значително се повишават. Основният рисков фактор за тяхното предаване и развитие са мръсните ръце. Затова тези инфекции често са наричани болест на мръсните ръце. Останалите рискови фактори са храната и водата, каза д-р Пепа Цветанова , директор на Дирекция "Надзор на..

публикувано на 01.07.24 в 14:00

Честит рожден ден, Миси Елиът!

Eдна от най-култовите звезди от началото на века- Миси Елиът е родена на днешния ден преди 53 години. За първи път от две десетилетия насам й предстои да направи турне. 53-годишната изпълнителка, която е първата рапърка, приета в Залата на славата на рокендрола, ще стартира турнето Out of This World - Missy Elliott Experience на 4 юли, след..

публикувано на 01.07.24 в 09:00

"Бог е любов", с която трябва да живеем

"Който обича баща или майка повече от Мене, не е достоен за Мене" (Мат. 10:37) "В първата Неделя след Петдесетница, когато празнуваме снизхождането на Светия Дух и рождения ден на Църквата Христова, е определено да се празнуват заедно всички светии. Всички онези човеци, които със земния си живот са доказали, че са достойни за..

публикувано на 30.06.24 в 08:00
Антонина Лозанова печели приза

Видинчанката Антонина Лозанова с поредни успехи

Днес се  срещаме с една видинчанка, която не спира да ни изненадва със своите нови и нови постижения. Срещали сме вече с нея по различни поводи. Тя се казва Антонина Лозанова , фотограф, до скоро и наш колега журналист. Поводът да си говорим с Тони е това, че неотдавна тя беше селектирана от платформата " Forbes" България , която събира на..

публикувано на 28.06.24 в 16:00
Врачански митрополит Григорий

Митрополит Григорий - духовният водач на Врачанска епархия

След седем години начело на Врачанска епархия , в митрополит Григорий врачани разпознаха своя духовен водач. Разпознаха го и по-ревностните във вярата и тези, които имат търсения само по големите празници. С всеотдайно служение на Бога и в полза на ближните, с неуморни дела в изпълнение на мисията на Църквата в света, с пастирска любов и личен..

публикувано на 28.06.24 в 13:50
Видински митрополит Даниил

Видинският митрополит Даниил - духовникът и човекът

Митрополит Даниил , един от тримата, сред които ще е изборът на български патриарх, оглавява Видинската епархия вече повече от шест години. Преди това е викарий на митрополита на САЩ, Австралия и Канада Йосиф. Роден е в Смолян със светското име Атанас Николов. Канонически е утвърден за Видински митрополит на 4 февруари 2018 г...

публикувано на 28.06.24 в 13:30