Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Хранителен магазин във Видин зарадва деца от социални центрове

Да дариш радост е кауза

Снимка: Радио Видин

Работещи във видинска верига хранителни магазини "Магнит" зарадваха деца и младежи за 1 юни. Първоначално идеята била те сами да приготвят пакети с подаръци за децата, но бързо срещнали и още съмишленици, разказва Полина Петкова, управител на магазина:


"Всичко започна като идея да направим подаръчета за нашите деца, след което колежките казаха - би било редно всички деца на този ден да се почувстват специални и радостни".


Успяват да се организират само за часове, допълва Силвия Ангелова, автор на идеята:


"Понеже бяхме решели да направим детски кът в магазина с играчки за децата и вечерта вкъщи викам: защо не направим нещо за други деца, които няма кой да се сети за тях, деца без родители, деца с увреждания и предложих на Поли."


Пакетите, които приготвят, са за три от социалните услуги, в съседство на магазина, както и за едно защитено жилище във Видин, разбираме от Полина:


"Тъй като много близо да магазина има центрове за деца с увреждания, решихме да направим повече пакети от това, което сме предвидили. 60 пакета сме направили плюс осем пакета за защитеното жилище в "Гео Милев". Първо мислехме да са лични подаръци, да съберем пари от персонала и да им купим по нещо от магазина. След това фирмите, които ни снабдяват решиха да ни подарят по нещо от тях, без да ги  рекламираме, просто от добро сърце. Оказа се, че наистина има много добри хора, състрадателни, жалостиви, които дадоха много, наистина много продукти- захарни изделия, сокове, бонбонки и гривнички. Мисля, че днешният ден ще бъде много специален за тези деца. Пакетите са наистина много големи, пълни с лакомства, балончета, различни неща и се надявам да се почувстват специални тези деца".


Първите 27 пакета с подаръци са за Център за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания.


"За нас беше съвсем неочаквано наистина, когато се обадиха. Децата не знаят все още. Те просто идват днес като за празник. Ето, имаме балони, украса и сега ще бъдат много изненадани със сигурност" - каза логопедът в Центъра Мария Великина.


Изненади за 1 юни има и за малчуганите, които ползват двете услуги към Фондация "Уникалните деца на Видин".  


"Приемаме даренията първо с благодарност, след това с радост. Когато децата ни се върнат от училище, ще бъдат много изненадани и зарадвани, за което благодарим" - каза Милена Данчова, психолог в Дневния център за деца с увреждания.


Част от пакетите бяха за младежите от защитеното жилище "Вяра, надежда и любов" във Видин, които пък подариха ръчно изработени картички.


Да даряват радост, за персонала на магазин "Магнит" вече е кауза.


"Видяхме много съмишленици и най-хубавото, което си направихме като поука, че трябва да го правим по-често, че трябва да се организираме по-често, и отсега смятаме да направим и за Коледа такива подаръци, които тогава мислим да са повече като вид играчки, книжки, флумастери, неща, които са за тяхно забавление и  определено тази кауза ще остане и за в бъдеще, при всеки възможен повод да им правим подаръци и да дадем пример, че наистина е редно да се помага" - казва Полина Петкова и допълва, че не са нужни средства, а добра воля и добри хора, които откликват.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 11 октомври 2024 година

Започна кампанията за  имунизиране срещу грип  в кабинета на Регионалната здравна инспекция във Видин. Над 20 души са го посетили досега, за да им бъде поставена, закупена от тях ваксина. Националният съвет за тристранно сътрудничество не постигна съгласие за нивото на минималната работна заплата за следващата година. Министърът на труда и..

публикувано на 11.10.24 в 18:05

От 16 октомври се спира движението на тежкотоварни камиони над 12 тона през прохода „Петрохан“

От 16 октомври се спира движението на тежкотоварни камиони над 12 тона през прохода „Петрохан“, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Временната организация на движение беше въведена със заповед от 21.06.2024 г., чието действие е до 15 октомври, включително. Ограничаването на тежкотоварния трафик през прохода е във връзка с предстоящите зимни..

публикувано на 11.10.24 в 16:48

Установиха 50 кубика немаркирани дърва в Бело поле

Близо 50 кубика немаркирани дърва са установили полицейските екипи при проверки на шест адреса в с. Бело поле , съобщават от ОД МВР Видин. На стопаните съставиха актове по Закона за горите.  В днешната полицейска операция са участвали екипи на жандармерията, РУ-Белоградчик и ОДМВР-Видин. Проверки е имало в селата Ружинци, Бело поле и Медовница...

публикувано на 11.10.24 в 16:45

Няма замърсяване на въздуха след пожара във Враца

Не са регистрирани пикови концентрации на замърсители на въздуха след възникналия днес пожар на Регионалното депо за неопасни отпадъци за общините Враца и Мездра, това показват резултатите от замерванията, постъпили в Регионалната инспекция по околната среда и водите – Враца. Качеството на атмосферния въздух в града се следи непрекъснато от..

публикувано на 11.10.24 в 16:22

Монтана стартира още пет проекта по инвестиционната програма на общините

Кметът на Монтана Златко Живков и министърът на регионалното развитие Виолета Коритарова подписаха тази седмица споразумения за финансиране на пет проекта по инвестиционната програма на общините, съобщават от общинската администрация.  „Досега община Монтана е изпълнила два проекта, стартират пет и имаме  готовност за още един. Общата им..

публикувано на 11.10.24 в 16:18
Авторът на спектакъла

Видинският куклен театър става част от "Цирколюция"

Видинският куклен театър получи покана за участие във фестивала за съвременен цирк "Цирколюция" в София. Ще бъде представен марионетният спектакъл "Цирк мираж" на Теодор Борисов, обясни директорът на трупата Поли Трифонова.  "Включени сме в една фестивална програма, заедно с още 24 представления. Изявата ще бъде в "Топлоцентрала". Това е моя..

публикувано на 11.10.24 в 15:47

Повече средства за семействата с репродуктивни проблеми в Козлодуй

Повече средства в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми ще отпуска Община Козлодуй. Това е голяма стъпка в борбата с демографската криза в региона, коментира координаторът на фондация "Искам бебе" за Северозападна България Здравка Гергова.  "В град Козлодуй двойките с репродуктивни проблеми, както и жени, които имат такива, но нямат..

публикувано на 11.10.24 в 15:24