Ръчно направен и опечен в пещ хляб, различни солени закуски, торти и сладкиши- това са част от печивата, които могат да се пробват в "Малката пекарна" във видинското село Иново. Днешният ден е първи работен, както за пекарната, така и за Кристина, след като вчера символично беше осветено мястото.
Магазинчето е една реализирана мечта, споделя за радио Видин собственичката Кристина Иванова. Тя твърди още, че не случайно е избрано и името на пекарната.
"Първото, което е- аз съм малка. На 20 години съм и не съм изобщо пораснала. От помещението също идва, защото ни е мъничко. И от там идва "Малката пекарна" с малката пекарка" - разказва Кристина.
Част от печивата, които предлага пекарната, са също в малък размер, което е още една символична връзка с името, допълва Криси.
"Ще има и малки, като за "Малката пекарна", ще има и големи. Ще се постарая всичко да ми е в тон".
Идеята на младата собственичка е сутрин да се предлагат ръчно направени хляб и закуски, а пък следобеда пекарната да предлага сладки изкушения на клиентите- палачинки, торти, чийзкейк и други печива. Според Кристина най-важно в един такъв бизнес е да се вслушваш в мнението и желанията на клиентите. С такива намерения стартира в новото си призвание.
"Засега имам едни идеи, пък натам вече ще включа и нещо друго към менюто. Зависи от търсенето. Аз казвам и на хората - да ми казват какво им харесва, какво искат, кое предпочитат от закуски, от сладкиши.. Склонна съм да изпълнявам поръчки въз основа на това кой какво иска. То е хубаво да се угажда на клиентите".
Пекарната се намира в центъра на село Иново и работи от 6:00 до 18:00 часа.
Подробности за "Малката пекарна" може да чуете в звуковия файл.
Когато се казваш Грозьо Грозев и всички ти викат Грозния – колкото заради името, толкова и поради факта, че наистина не си измил зорите, – имаш два избора: да пораснеш смачкан до обезличаване комплексиран човечец, или да обърнеш негативите в позитиви по най-нахалния, но безотказно работещ начин – чрез хумор и демонстративен индивидуализъм,..
В "Едно" представяме събитията, които от екипа на фондация "Подкрепа за реализация" организираха през месеца. В Центъра за социална рехабилитация и интеграция за пълнолетни към фондацията отбелязаха Международния ден на готвача с кулинарно състезание. П роведоха и отборно спортно състезание по дартс. Използваха едни от топлите и слънчеви дни на..
Днес в рубриката "Професия-хоби" ще ви запознаем с Илиана Кънчева. Илиана от дете обича да шие и някак си съдбата цял живот я води към това да стане шивач. От десет години тя вече има и собствено ателие в град Видин и описва своята професия като удоволствие. Обича да шие народни носии и официални рокли, а най-голямата награда за труда и е..
Всяка година в края на октомври се изправяме пред вечната "битка" - тикви срещу буквари! От едната страна е Хелоуин, с костюми, маски и лакомства. От другата - Денят на народните будители, когато свеждаме глава пред делото на духовниците, книжовниците и възрожденците, които са събудили българския дух и го държат жив вече векове! В последните..
Кучетата - най-добрите приятели на човека! Знаете ли, че те са били опитомени още преди трийсет и три хиляди години? Представяте ли си! Толкова време рамо до рамо с нас, хората - и през всичките тези хилядолетия, ние заедно сме се променяли, ставали сме си все по-близки, почти като семейство. И днес, няма спор - кучето е не просто домашен..
Традиционната акция "Зима" стартира от утре, 1 ноември. Тя ще продължи през целия месец, по време на който ще се осъществява засилен контрол и ще се провеждат специализирани операции с цел подобряване на обстановката по безопасност на движение и намаляване на пътнотранспортния травматизъм. Акция "Зима" отново ще премине на 3 етапа с 3..
Наближава един от най-възрожденските празници- Деня на народните будители. Празникът се отбелязва с различни инициативи от училища, читалища и културни институции. В град Дунавци деца от детската градина и ученици от двете училища бяха подготвили програма. В началото на празника кметът на Дунавци Димчо Скорчев подчерта значимостта на..