Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христина Кирилова спечели конкурса за директор на видинския музей

Снимка: РАДИО ВИДИН Архив

Христина Кирилова се класира на първо място след втория етап от конкурса за директор на Регионален исторически музей Видин. Историкът от отдел "Нова история" събра 304 точки от проведеното събеседване и защита на концепция. Вторият кандидат - етнологът д-р Сашка Бизеранова, е с 266 точки, става ясно от протокола с окончателните резултати, публикуван на интернет страницата на Община Видин. 

Очаква се 10-членната конкурсна комисия, председателствана от зам.-кмета Борислава Борисова, да излезе с предложение до Кмета на общината на длъжността директор на Регионален исторически музей Видин да бъде назначен класиралият се на първо място кандидат. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Река Дунав

"Речен надзор-Лом": Нормално е корабоплаването по Дунав

Нормални са условията за корабоплаване по река Дунав, няма критични участъци. Това обясни директорът на дирекция “Речен надзор - Лом” към Агенция “Морска администрация” капитан Тони Тодоров : "Нивото на река Дунав е оптимално за корабоплаване. По-добро в момента не може и да бъде, така че не бих казал, че дори очакваме някакви проблеми около..

публикувано на 11.10.24 в 15:02
Над 700 кг капачки са събрани по време на последната акция, проведена във Видин.

Временен пункт ще събира пластмасови капачки във Видин

Утре, 12 октомври, във Видин ще е поредната акция от кампанията "Капачки за бъдеще" . Освен пластмасови капачки се събират и алуминиеви кенчета. Временен пункт за предаването им ще има на паркинга до училище "Любен Каравелов", каза Радослава Григорова , която е доброволец в кампанията.  "Последните няколко пъти пунктът, на който може всеки..

публикувано на 11.10.24 в 14:57

Овладян е пожарът в депото край Враца

Пожарът в една от клетките на депото за битови отпадъци край Враца е локализиран и са потушени пламъците. Продължава овладяването на тлеещите огнища, които със специализирана техника се посипват с пръст.  В района е осигурено постоянно захранване на пожарните, а в следващите 24-часа на терен ще има постоянно присъствие на екипи на местната..

публикувано на 11.10.24 в 14:53

Салаш се готви за Фестивал на трънката

Фестивал на трънката ще се проведе утре, 12 октомври, в белоградчишкото село Салаш . Посетителите ще могат се запознаят с полезните качества на плодовете от трънка и да дегустират различни изделия, приготвени от тях, обясни секретарят на местното читалище Даниела Иванова . "Не иска някакъв труд за копане, за отглеждане, а го имаме тук, в нашия..

публикувано на 11.10.24 в 14:43

Митничари откриха над 7 кг кокаин на Дунав мост 2 (видео)

Над 7 кг кокаин задържаха митнически служители в района на Дунав мост 2 . Наркотикът бил намерен в специално изграден тайник на лек автомобил, влязъл от Румъния. Водачът, 32-годишен мъж от София, е привлечен като обвиняем и е задържан за срок до 72 часа. Внесено е искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража".  За..

публикувано на 11.10.24 в 14:07
Плетенето на рибарски мрежи в Кошава е в листата на

Област Видин търси нови кандидати за Националната система "Живи човешки съкровища"

Областният етап на процедурата за попълване на Националната система „Живи човешки съкровища – България” за 2024 г. в област Видин е стартирал, съобщават от Областната администрация. Право на номинации имат народните читалища, общински, регионални и държавни музеи и юридически лица с нестопанска цел с предмет на дейност в областта на нематериалното..

публикувано на 11.10.24 в 14:03

Специализирана полицейска операция се провежда в района на Белоградчик

Активни контролни действия, извършват днес полицейските служители в селата Медовница и Ружинци, съобщават от Областната дирекция на МВР (ОДМВР) във Видин. Специализираната полицейска операция стартира тази сутрин, в нея  участват екипи на Районното управление в Белоградчик, жандармерията и ОДМВР-Видин. Акцията е фокусирана върху противодействие на..

публикувано на 11.10.24 в 12:07