Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моден бранд в чужбина- мисията е възможна!

Снимка: Биляна Станкова



След много труд и постоянство, преплитайки перли, панделки и камъни в бижутата си, Биляна Станкова създава своя собствена модна линия. Линията е създадена в Германия, където живее и работи видинчанката, но продуктите са направени изцяло за продажба в България. 

Биляна дълги години създава бижута и различни предмети-ръчна изработка, но споделя, че винаги е искала да развие себе си като дизайнер. И го прави.

"От много години се занимавам с ръчна изработка на бижута, но по-скоро за приятели, за мен самата, но в последствие реших, че това нещо мога да го разработя като личен бранд, тъй като мисля, че идеите са много интересни, свежи, разчупени, нещо ново като цяло за пазара и така в последствие реших да го направя в бранд. От февруари месец направих сайт, в който се предлагат нещата, които изработвам. Сега подготвям една лятна колекция, която е изцяло лимитирана серия. Идеята на бранда и идеята на бижутата е просто да се пускат различни колекции през годината- лятна колекция, зимна колекция в лимитирани серии. Така ще бъдат продуктите" - разказа за радио Видин Биляна.

Лятната колекция от бижута носи името "Summer nights" и представлява бижута за тяло, за глава, летни бижута за бански костюм, обеци, гривни и колиета. Някои от накитите са допълнение за летните тоалети при дамите, но аксесоари има и за мъжете, уточни Биляна. 

Едно от нещата, които я връща в България е заснемането на рекламен клип и рекламна фотосесия на новата й лятна колекция, както и нейното представяне. 

"Това е най-основният проект, който съм заформила за лятото. Смятам да направя видеоклип, заснемане на самата лятна колекция. Много се чуех къде да бъде самият проект, къде да бъдат снимките и избрах да се върна в родния ми град и намерих точното място тук. В момента разработваме проекта. Все още ще остане малко скрито, в тайна, но ще бъде активно в сайта от началото на август месец" - споделя младата дизайнерка.

В момента тече усилена подготовка за реализирането на летния проект на Биляна Станкова. Всички нейни модни аксесоари може да се видят и поръчат на сайта на авторката.


Повече по темата може да чуете в звуковия файл.


По публикацията работи: Виктория Топалска

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Млади таланти от Ново село представят дебютна изложба във Видин

Талантливи художнички от училище "Св. св. Кирил и Методий" във видинското село Ново село ще представят съвместната си изложба, озаглавена "Талант в цветове и багри". Идеята за експозицията се заражда, след като възпитаниците на клуб "Арт ателие" в учебното заведение напредват бързо и доразвиват вече заложения си талант към рисуването.  Вяра..

публикувано на 26.06.24 в 14:40

Емоции от света на киното в концерта на танцова школа "Swing" във Видин

Превъплъщаване в различни персонажи от любими филми, разказване на истории и предаване на емоции чрез танци - това ще покажат утре малките грации от видинската школа за модерен балет "Swing" . Подготвени са впечатляващи хореографии, съчетаващи класически и модерни танцови техники и всичко това, съпроводено от музика от любими на малки и големи филми...

публикувано на 26.06.24 в 14:35

Видин и Козлодуй ще отбележат 145 години от създаването на Военноморските сили

Военноморските сили на България отбелязват 145 години от тяхното формиране, както и 140 години от създаването на представителния им духов оркестър.   Честванията започват не от Русе, както обикновено, а от Видин, каза за Радио ВИДИН началник на щаба на Военноморските сили Ваньо Мусински : "Видин е по Дунава, Видин е свързан по няколко..

публикувано на 26.06.24 в 14:00

С грижа за зеленчуковата градина в летните горещини

С настъпването на летните горещини растенията се нуждаят от повече грижи. Заради жаркото слънце все по-голяма е необходимостта от поливане. Кога и колко да поливаме и как още да се погрижим за зеленчуковата градина- съветите в "Земята, която ни храни" са от агронома Янислав Цветанов: " В горещините е добре да има засенчващи мрежи , но да не са..

публикувано на 26.06.24 в 13:49

Млада майка се нуждае от средства за лечение в Турция

Десислава Емилиянова е обикновена жена с необикновена история. Медицински работник по професия, бунтар по душа и майка по призвание - така най-правилно бихме могли да я опишем. Зад всичко това обаче седи няколкогодишната ѝ битка. Най-важната в живота ѝ. Не, защото е за живота ѝ, а защото се бори да остане в този на дъщеря си.  Преди 3 години..

публикувано на 26.06.24 в 13:00

Видинското читалище "Славяни" празнува 10-годишнината си с концерт

Десет години от създаването на Народно читалище "Слявани 2013" ще бъдат отбелязани с празничен концерт във Видин тази вечер. "От извора до наши дни" е мотото на събитието. В програмата на концерта са включени народни и съвременни танци, които ще бъдат изпълнени от танцовите състави на читалището, обясни хореографът Деян Славчев...

публикувано на 26.06.24 в 10:15
Александър Лозанов и Николай Николаев от Профилираната природо-математическа гимназия

Ученици от ППМГ "Екзарх Антим I" във Видин постигат отлични резултати на олимпиади и състезания

Учениците Николай Николаев и Александър Лозанов  са настоящи възпитаници на видинска математическа гимназия . И двамата са с блестящи успехи на олимпиади и национални състезания по математика , Български език и литература и История и цивилизация.  Александър Лозанов е 7-и клас в ППМГ " Екзарх Антим I". Той се отличава със силен интерес и..

публикувано на 25.06.24 в 17:46