Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Читалището в кулското село Тополовец отбеляза 90 години

2
Снимка: Наско Цанов


В кулското село Тополовец се проведе юбилеен тържествен концерт на Народно Читалище "Светлина - 1932". Гости бяха формацията по спортни и модерни танци на Таня Тошева "Светлина“ при народно читалище "Просвета-1882" – Кула, фолклорната певица от Старопатица Корнелия Иванова и самодейните състави селата  Раброво, Ясен и Тияновци.


"През своята 90-годишна история десетки са преминали през съставите на читалището, надяваме се тези мигове да са оставили във всеки от вас вълнуващи спомени и преживявания, които да ви връщат назад във времето да си спомняте първите стъпки на танца, първите песни, които ще звучат в памета ви. Благодаря ви, че съхранявате традициите на селото, за това че правите деня по-хубав, по-слънчев. 90 години светиня, това е нашето читалище „Светлина", отправи специално приветствие към своите съграждани Валерия Въкова от местното читалище.


Официални гости бяха Областният управител на Видин Любен Иванов, кметът на община Кула Владимир Владимиров,  зам.-кметът Людмил Лалов, Димитър Цанков, председател на Общински съвет- Кула, Христела Александрова - главен експерт в Община Кула, кметски наместници на населени места и много други. 


Почетни грамоти и подаръци получиха всички активните читалищни дейци и самодейци, като на-възрастната самодейка към читалището е на 87 години, баба Седефа Крумова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Ясен е броят на мандатите в Северозапада

След като Централната избирателна комисия публикува броя на депутатските места , които получават партиите и коалициите, стана ясно, че в новия парламент разпределените мандати за Видин са четири, като ГЕРБ-СДС, "Възраждане", ПП-ДБ и ДПС получават по един мандат. В Монтана също мандатите са четири, като два от тях са за ДПС, а по един мандат..

публикувано на 14.06.24 в 09:58
Регионална здравна инспекция - Монтана

Нов случай на сифилис е регистриран в Монтанско

Десети случай на разболял се от сифилис тази година регистрира Регионалната здравна инспекция в Монтана . Увеличават се болните с венерическото заболяване.  Първият за годината бе установен в край на февруари. Един от тях е на новородено дете, припомниха от хигиенната инспекция. За цялата минала година случаите на сифилис в област Монтана са 14, а..

публикувано на 14.06.24 в 09:39
Първата в страната покрита детска площадка се строи във Враца

Първата в страната покрита детска площадка правят във Враца

До началото на учебната година в квартал "Младост" ще има модерен парк с първата в страната покрита детска площадка, обещаха от общинската управа на Враца.  Кметът Калин Каменов инспектира строителството и се запозна с предстоящите дейности по обекта.  До момента е изградена изцяло подземната комуникация, монтирана е конструкцията за покритата..

публикувано на 14.06.24 в 06:59

Снимката на 13 юни 2024 година

Областната  болница  в Монтана приключи с печалба миналата година, а до дни стартира строителството на площадка за хеликоптери.  Комисията за енергийно и водно регулиране ще се придържа към минимално поскъпване на тока от първи юли. Това съобщи председателят на регулатора на проведеното днес обществено обсъждане.  Според предложението на..

публикувано на 13.06.24 в 18:00

Готвят протест заради пускането на тировете през Петрохан

Протест срещу заповедта на Агенция "Пътна инфраструктура" за пускането на свободното движение на тежкотоварния трафик отново през прохода Петрохан от 17 юни ще се проведе утре, 14 юни, съобщават организаторите от партия "Възраждане". Представители на партийните структури от Берковица и Монтана ще протестират от 18:30 ч. над град Берковица, на..

публикувано на 13.06.24 в 14:59

Болницата в Монтана започва строителство на хеликоптерна площадка

Областната болница в Монтана приключи с печалба миналата година, а до дни стартира строителството на площадка за хеликоптери .  Площадка за медицински хеликоптери ще има в болницата в Монтана Многопрофилната болница за активно лечение "Д-р Стамен Илиев" в Монтана отново е на печалба. "За изминалата година тя е в размер на 20 000 лева,..

публикувано на 13.06.24 в 14:34

Изтича срокът за участие в младежки екоконкурс

Младежи между 14 и 19 години от Видин могат да участват в конкурс за създаване на оригинални истории и заснемането им под формата на кратко визуално есе по избрана екологична тема . Те ще преминат летен лагер, за който кандидатстването е до 15 юни. Това каза Мария Дачева - кинорежисьор и ментор в образователната програма на организаторите -..

публикувано на 13.06.24 в 11:01