Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шести Ретро парад ще се проведе във Видин

Ретро авто колаж
Снимка: Светослав Цветанов, Радио Видин

Видин отново ще е домакин на Международния парад за ретро автомобили "Vintage vehicles Vidin" 2022. Шестото издание на ретро парада ще зарадва жителите и гостите на Видин с много и различни ретро автомобили и мотоциклети. И тази година ще има зашеметяващи коли, изискани ретро мадами, музика, много награди както за участниците, така и за публиката, каза основният организатор на събитието Иван Цолов.

"За фестивала "Vintage vehicles Vidin" мога да Ви кажа, че всяка година се разрастваме. Въвличаме все повече хора. Тази година, освен че очакваме традиционните гости от Румъния, Сърбия, от цяла България, имаме щастието да ни гостува и екипа на филма, сериала, който се снима тук. Ще дойдат, ще снимат и по времето на нашия ретро парад. Освен това събитието съвпада точно с ежегодния Национален мото събор, който знаете всяка година идват стотици мотоциклетисти. Циркът също е тук, така че очакваме едно доста шарено събитие. Винаги има нещо ново, но ако Ви го кажа, няма да Ви изненада."

И тази година около крепостта "Баба Вида", освен ретро возилата ще бъде подреден базар, на който посетителите ще открият тематични подаръци, местно вино, аксесоари и масла за автомобили, работилници за най-малките. Ще има специални гости и още много изненади, каза Белла Антова от платформа "Sтетика", които са съорганизатори на събитието.

"Отново имаме детска работилница, тъй като видяхме, че миналата година има голям интерес към нея и ние я правим тематична. Тоест гипсовите фигурки, които децата оцветяват, са с форми на автомобили, мотори. Целият базар е тематичен. Имаме ретро сувенири, стари табели, които също имаха голям успех миналата година. Имаме нови участници с ретро колички. Имаме нови предложения за хапване и за пийване, така че мога да кажа, че и тази развлекателна зона също се увеличава тази година. Школата по модерен балет "Swing" отново ще ни партнира по-малко по различен начин. Няма да издавам всичко. Нека хората да дойдат сутринта. Ще имаме откриване с тях. И имаме и диджей, което също е ново. Една млада дама от Видин - Яница Иванова".

На парада ще присъства и камилата Султан, с която публиката ще може да се снима, споделиха още организаторите. По време на ретро парада ще бъде заснета и сцена към сериала, който се снима в град Видин. Как ще бъде включен парадът в снимките на сериала, разказа режисьорът Ники Илиев.

"Сериал снимаме, "С река на сърцето" се казва и една от сцените се развива по време на ретро авто парада. Две от колите ще бъдат игрални в сериала. С част от актьорите в него ще снимам пред Общината, после тук докато си върви самият парад."

Очакват се много участници от страната и чужбина. Сборният пункт е паркингът на Община Видин и улицата към него между 9.00 и 9.30 часа на 6-и август (събота). Около 9.40 часа парадното шествие тръгва към крепостта "Баба Вида", където ще бъдат разположени ретро возилата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Какви са ползите от членството в Евросъюза за развитие на сектор "Строителство"

Всички държави членки на Европейския съюз имат полза от това да са част от единния пазар и да се справят заедно с общите предизвикателства, свързани с миграцията, тероризма и изменението на климата, както и от по-конкретни неща, като по-добра транспортна инфраструктура, модернизирани и цифровизирани обществени услуги и авангардно медицинско лечение...

публикувано на 09.05.24 в 14:32

Цветана Василева от Железна - за любовта към музиката и килимарството

Цветана Василева от чипровското село Железна гостува в "Думата имат старейшините". Тя е на 84-годишна възраст, пяла е повече от 50 години и спокойно може да се каже, че музиката е в кръвта ѝ. Дълго време е ръководила местната певческа група "Здравец", която има успехи на международни и национални фестивали. За жените във формацията казва, че са..

публикувано на 09.05.24 в 14:00

Доволни ли са видинчани от ремонтираното платно на булеварда в града

Ремонтираната отсечка на видинския булевард "Панония" във Видин поема част от трафика в града вече около две седмици. Хората до толкова бяха свикнали със затвореното пътно платно, че дни след дългоочакваното му отваряне някои водачи продължаваха да влизат в насрещното движение. Да припомним, ремонтът започна в началото на август 2023 г. и в края..

публикувано на 09.05.24 в 13:00

Неправителствена организация насърчава към обществена активност жени от Северозапада

Фондация "Жените в предприемачеството в България" организира  обучителна работилница в Монтана . Темата е "Гражданското общество и участието на жените в него" , а събитието ще се проведе от 13-и до 16 юни. Фокусът е към Северна и Северозападна България, защото по различни данни на Европейската комисия дамите не участват активно в..

публикувано на 09.05.24 в 10:08

В "Музикална зона" на 09 май 2024 слушаме Ане Софи фон Отер

Днес тя става на 69 г. Шведското мецосопрано има разнороден репертоар – песни, арии из опери и оратории, поп и рок песни. Освен участия в опери на Хендел, Монтеверди и Моцарт, Ане Софи фон Отер издава албуми с Елвис Костело, с кавъри на АББА и композиции от Бени Андершон и Бьорн Улвеус. Популярни са изпълненията и с шведския пианист Бенгт Форшбери..

публикувано на 09.05.24 в 09:00

Ансамбъл "Шевица" представя "В огледалото на водата" във Видин

"В огледалото на водата" ще се огледа в събота вечер публиката във Видин . Едноименният концерт-спектакъл на Представителен фолклорен ансамбъл "Шевица" ще бъде показан на сцената на Драматичния театър. Видин е поредният град, в който танцьорите и певиците гостуват в рамките на своето национално турне. То започва преди година, скоро след като..

публикувано на 08.05.24 в 16:30

Неизпълнен ремонт предизвиква недоволство сред живущите на улица "Константин и Фружин" във Видин

Видинската улица "Константин и Фружин" да бъде преименувана на "40 години надежда" . Предложение за това смятат да отправят до Община Видин живущите там и по този начин да изразят недоволството си от факта, че вече 40 години чакат да бъде извършен ремонт на улицата им, разкопана през 80-те години за изграждане на канализация на квартал "Бонония"...

публикувано на 08.05.24 в 15:00