Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца помагат с благотворителност за ремонт на читалището в Синаговци

Снимка: НЧ Наука-1925, с. Синаговци

200 лева събра благотворителен концерт, организиран от деца във видинското село Синаговци.  Сумата е за ремонт на читалище "Наука- 1925", каза Даниела Георгиева, секретар на читалището.

"Децата се представиха повече от прекрасно. Те истински се забавляваха на сцената. Раздаваха усмивки. Раздаваха любов. Заредиха ни със страшно много положителна енергия. Другото, което страшно много ме зарадва е, че киносалонът беше пълен с хора. Това не се е случвало от години. Сега всеки пита кога ще е следващият концерт или кога ще е следващата изява на децата. Създадохме настроение и на възрастните хора, които нямат друго развлечение на село и за тях това беше някаква частица светлина."

Децата са достойни наследници на своите предци, които са построили читалището, допълни Даниела Георгиева.

По публикацията работи: Анжела Каменова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"За" и "против" автоматите за лекарства

Законопроектът на "Възраждане" за лекарствата създаде напрежение сред представителите на Националната аптечна камара и пациентски организации. Той предвижда държавата да финансира откриването на аптеки и автомати за лекарства в областите, общините и населените места, за които е установен недостиг според Националната аптечна карта...

публикувано на 20.09.24 в 18:00

От колекционер към творец: Йоанна и нейните свещи и картички

Днес ви запознавам с Йоанна Йорданова от Видин, чиято страст към колекционирането на картички е на повече от 12 години. Тя се сдобива с интересни екземпляри, когато е на бригада в Щатите. Там хората си ги подаряват не само при радостни поводи, но и при тъжни. Йоанна се връща от Америка с близо 50 картички, като всяка е с различна история. Тя..

публикувано на 20.09.24 в 16:30

Във Видин предстои още една кампания на "Капачки за бъдеще"

Временен пункт на кампанията "Капачки за бъдеще" ще бъде разкрит на 12 октомври във Видин . Част от средствата, събрани от инициативата в страната ще са за болницата в града, каза Дияна Ангелова , която е сред организаторите в областния център.  "Кампанията ще бъде четвърта вече по ред в града - на стандартното място - на ъгъла на училище..

публикувано на 20.09.24 в 16:07

Фолклорна студиа "Северняци" с поредна благотворителна инициатива

Фолклорна студиа  "Северняци"  организира б лаготворителен концерт "Живот за Стойчо"   във Видин . Събитието ще е на 3 октомври, от 18:30 часа в Спортната зала в града, каза ръководителят на формацията Ерик Петров .  "Нашето сдружение "Усмихни се с нас" и Фолклорна студиа "Северняци" решихме да направим този благотворителен концерт в..

публикувано на 20.09.24 в 14:39
Полина Спирова с децата си и Илияна Кръстева

Потомка на Йон Чолака в Брегово възстановява паметта за него

Как се създава родословно дърво, как се събират спомени, снимков материал и информация за основателя на бреговското училище - даскал Йон Чолака , разбираме от разказа на неговата праправнучка Полина Спирова. Тя е богослов, преподавател в Богословския  факултет, която с радост се включва в честванията и търсенето на нови данни и факти за своя..

публикувано на 20.09.24 в 14:00
Заводът на

Липсва официално уведомление за затварянето на завода за кабелни комплекти в Мездра

В Бюрото по труда в Мездра не е постъпила официална информация за затваряне на завода за кабелни комплекти в града. Работодателят е длъжен поне 30 дни предварително да информира институцията за намерението си, в противен случай може да бъде санкциониран от Инспекцията по труда. Това каза директорът на Бюрото по труда Владимир Петков и поясни, че е..

публикувано на 19.09.24 в 15:36

С какво привлича туристи пещера Леденика

На 17 септември се навършиха 63 години от влизането на първата посетителска група в природния феномен "Леденика". През годините пещерата е впечатлила стотици хиляди туристи. Освен с уникални образувания, тя разполага и с място за провеждане на концерти и спектакли. Пещерата е отворена за посещения през цялата година, каза Христо Христов-..

публикувано на 19.09.24 в 15:19