Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията иззе артефакти от частен дом в Козлодуй

Снимка: Радио Видин

Множество артефакти и културно-исторически ценности са иззети от служители на реда в Козлодуй. Предметите са  открити след претърсване на частен дом в крайдунавския град, съобщават от ОД на МВР-Враца.


Намерени са и иззети множество монети, пръстени, фибули и други метални предмети, представляващи културно-исторически ценности.


Ценностите са намерени в хода на проведена специализирана операция за противодействие на престъпления свързани с "Културно исторически ценности" на територията на държавите – членки на Европейски Съюз – операция "PANDORA VII". 


В ход на проведената операция в частен дом в село Мраморен полицейските служители откриват и металодетектор без необходимите документи за произход. 


По случаите са образувани досъдебно производство и преписка.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Лидерът на СДС Румен Христов (в средата) заедно с кмета на Монтана Златко Живков (вдясно)

Румен Христов: Трябва да имаме проевропейско правителство

Новото правителство на България трябва да бъде проевропейски насочено, с четиригодишен мандат на управление, смята лидерът на СДС Румен Христов . „Трябва да понесем отговорността и да състави правителство“, убеден е народният представител от ГЕРБ – СДС от Монтана Румен Христов. Малко е напрегнато времето и до сряда трябва да се направят срещите с..

публикувано на 17.06.24 в 16:06

През прохода „Петрохан“ е забранено движението на тежкотоварни камиони

През прохода "Петрохан" е забранено движението на тежкотоварни камиони . Няма издадена заповед за промяна на временната организация на движение в участъка Мездра - Лютидол, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Движението за всички видове моторни превозни средства по отсечката предстои да бъде ограничено, но едва след като завърши ремонтът на..

публикувано на 17.06.24 в 16:02

Творческа вечер ще се състои в Мездра

Творците от Литературен клуб "Хр. Ботев" при Народно читалище ”Просвета 1925” в Мездра канят на творческа вечер в четвъртък, 20 юни, от 17:30 часа. Поводът е отбелязването на 120 години от рождението на Атанас Далчев и 115 години от рождението на Димитър Димов. На творческата среща ще се припомнят ключови моменти от живота на двамата..

публикувано на 17.06.24 в 15:25

Училища и детски градини в община Видин стават средищни

Осем училища и три детски градини от община Видин бяха включени в списъка на средищните учебни заведения за следващата учебна година. Решението бе взето на заседание на Общинския съвет във Видин и ще е от полза за учениците и техните родители, каза  Светослав Славчев , председател на Общински съвет Видин: "Това е формално изискване на..

публикувано на 17.06.24 в 15:16

10% е договореното увеличение на заплатите в „Ел Би Булгарикум“

Увеличение на заплатите на работещите в държавното млекопреработвателно предприятие „Ел Би Булгарикум“  с 10% е договорено с новото ръководство на компанията. Увеличението ще е със задна дата, още от 1 май, съобщи Иван Спиридонов от КНСБ в предприятието, където преди седмици работници протестираха с искания за 30% увеличение на заплатите и подобрение..

публикувано на 17.06.24 в 15:02

Кои са народните представители от Северозапада в 50-ото Народно събрание

Президентът Румен Радев насрочи с указ първото заседание на 50-ото Народно събрание за сряда. На първото си заседание новоизбраните депутати ще положат клетва и ще трябва да изберат председател на Народното събрание. 14 ще са народните представители от Северозапада .  От област Видин са избрани Вера Александрова от партия "Възраждане", Любен Иванов..

публикувано на 17.06.24 в 14:44

Замфирово се готви за „Гушански сбор по Спасовден“ 

Фолклорният празник „Гушански сбор по Спасовден“  е традиционна проява и ще се състои на 22 юни в парка на с.  Замфирово . Организатори са Народно читалище „Развитие – 1928” и Кметството в берковското село и Община Берковица. Празникът има конкурсен характер и в него могат да участват индивидуални изпълнители и колективи за автентичен и..

публикувано на 17.06.24 в 14:00