Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" разгроми със 7:0 десет от "Боруна"

Снимка: Радио Видин

"Бдин" Видин записа най-внушителната си победа в есенния полусезон на Северозападната Трета лига. В последната си домакинска среща за тази година видинчани вкараха седем безответни гола на "Боруна" Царева ливада. Гостите започнаха мача с 10 състезатели и без резервни играчи, като очевидно единствената им цел бе да допуснат възможно най-малко попадения. Целият мач се игра около наказателното поле на "Боруна", а седемте гола в тяхната врата бяха най-малкото, с което можеха да си тръгнат от стадион "Георги Бенковски".

Първият гол падна в 13-ата минута. Цветомир Тодоров отне топката в центъра на терена, напредна и с удар от десетина метра отбеляза за 1:0. В 19-ата минута Николай Цветков центрира топката за нахлуващия в малкия пеналт Де Соуза, в стремежа си да избие защитникът на гостите Марин Пендов си отбеляза автогол. Третото попадение падна 4 минути по-късно. Николай Цветков засече центиране на Мартин Николов за 3:0. Цветомир Тодоров отбеляза втория си гол в мача в 30-ата минута. Първото полувреме завърши при резултат 5:0, след като в 42-ата минута Ивайло Иванов изпълни майсторски пряк свободен удар.

През втората част щабът на "Бдин" пусна в игра част от юношите на клуба, но ситуацията на терена не се промени- видинчани атакуваха, а гостите се бранеха в наказателното си поле. В 60-ата минута Стойчо Стойков отбеляза за 6:0. Две минути по-късно крайният резултат оформи бразилският централен нападател на домакините Емануел Виейра Де Соуза. Въпреки разликата в класите, мачът бе коректен и главният съдия Даниел Цолов не показа нито един картон.

След тази победа "Бдин" Видин със сигурност ще зимува на първо място в класирането. В последния кръг на есенния полусезон "бдинци" гостуват на "Павликени".

"Този мач за нас беше като тренировка. Отборът на Царева ливада, освен че е в дъното на класирането, днес изненадващо за нас имаха само 10 човека, но ние бяхме длъжни да изиграем мача, да спечелим трите точки и да останем на първото място. Дадохме възможност и на някои от по-младите момчета да запишат минути. Готвим се за следващия мач, този остава в историята. За нас следващият мач е изключително важен. В Павликени трябва да подходим изключително серизно, защото те са качествен отбор. Трябва да спечелим, за да имаме по-голяма преднина през пролетния полусезон, който ще бъде по-труден предвид нашата програма. След края на полусезона ще продължим да тренираме, на 9 януари планираме да започнем подготовка за втория полусезон. Водят се разговори с няколко момчета, с които да подсилим отбора. Надявам се да имаме нови попълнения, защото се нуждаем от повече вариативност в състава, този полусезон го изкарахме с 12-13 състезатели, през пролетта това няма да е достатъчно", коментира след мача старши-треньорът на "Бдин" Николай Цветков.

В днешната среща за "Бдин" играха: 1. Симеон Симеонов; 23. Ангел Цолов/20. Антон Петров; 5. Ивайло Иванов; 6. Янек Кирилов/3. Теодор Тошев; 11. Мартин Николов; 15. Кристиян Йошов; 8. Калоян Цветков (капитан)/18. Стойчо Стойков; 7. Николай Цветков; 10. Цветомир Тодоров/22. Николай Боянов; 17. Филип Георгиев; 9. Емануел Виейра Де Соуза/24. Александър Соколов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Видински деца впечатлиха с футболните си умения на турнир в Унгария

Деца от спортното социално училище Видин към Фондация "Реал Мадрид" участваха в тазгодишното издание на демонстративния футболен турнир "Копа Алма" . Домакин на 5-дневното събитие беше Академия "Пушкаш" в Унгария , разказа Светлина Вълчева , координатор за Видин към испанската фондация: "Тези прекрасни деца бяха с треньори и представиха достойно..

публикувано на 03.07.24 в 13:51

Турнир по волейбол за празника на полицията във Враца

Отборът на затвора спечели волейболния турнир, организиран от СК Спартак в чест на професионалния празник на полицията – 5 юли. Шампион стана командата на ГДИН от мястото за изтърпяване на наказания край Враца, следвана от РСПБЗН. Трети се наредиха волейболистите от РУ на АЕЦ „Козлодуй", а четвърти са ченгетата от участъка в „Дъбника". Последни в..

публикувано на 03.07.24 в 13:17

"Монтана" с първа победа при Калпаков

Футболистите на "Монтана" победиха с 2:1 "Пирин" на собствения им терен в Благоевград. Това бе първи успех за монтанци от лятната подготовка и първа победа за новия наставник Тенчо Калпаков, който пое отбора в неделя. "Пирин" вкара ранен гол още в 4-та минута. В 14-та, след пробив по дясното крило, Стивън Кирилов изравни 1:1. На почивката..

публикувано на 03.07.24 в 12:09

Сребро и бронз за врачанки от шампионат по лека атлетика

Александра Петрова от Враца  стана вицешампион на България по лека атлетика по време на националния шампионат при 16-годишните. Дъщерята на кмета на село Згориград Ангел Петров завърши втора на висок скок. Талантливата атлетка, която на 12 юли навършва 14 г., преодоля 155 см в сектора. Сребърното отличие беше гарнирано с ново най-добро лично..

публикувано на 02.07.24 в 15:45

Видинчанка заслужи най-много титли от Националния шампионат по лека атлетика

Видинчанката Кристен Радуканова спечели четири златни медала от Националния шампионат по лека атлетика за мъже и жени във Велико Търново.  На стадион „Ивайло“ Кристен спечели титлата в спринта на 100 метра с личен рекорд 11.55 секунди. Тя бе без конкуренция и на 200 м с време 23.74 сек. Заедно със своите съотборнички от СК "Атлетик" София Радуканова..

публикувано на 01.07.24 в 16:14

Успешен форум за атлетите от Мездра

Поредно успешно представяне записаха атлетите от Мездра. В бягането на 800 метра в Търново Мартин Иванов запази титлата си с 1:50.10, Димитър  Панделиев бе втори с 1:50.53 срещу 1:50.65 на Мартин Балабанов от Атлет Мездра. В бягането на 5000 м за жени Милица Мирчева (Атлет – Мездра) стана убедителна шампионка в горещото време с 16:37.09 мин,..

публикувано на 01.07.24 в 16:06

Ботев (Враца) стартира подготовка в Етрополе

Футболистите на врачанския Ботев направиха първа тренировка в Етрополе.  Старши-треньорът Тодор Янчев заведе възпитаниците си на тренировъчен лагер в планинския град. Врачани усилено ще се подготвят в Етрополе с двуразови тренировки всеки ден до 6 юли. От спортно-техническото ръководство обещаха да се мобилизират и обединят силата, стратегията и духа..

публикувано на 01.07.24 в 15:52