Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна кауза за бездомни животни се нуждае от още дарения

Снимка: Радио ВИДИН



В началото на тази година ви разказахме за един видинчанин и неговата благотворителна кауза за поставяне на вендинг машина в града, чрез която, рециклирайки пластмасовите бутилки и кенчета, осигуряваме храна за бездомните животни. 

Юлиян Миков си беше поставил срок да събере сумата до Великден и се надяваше да успее, но за съжаление, това не се случи. Той продължава да набира необходимите средства, като сумата, която му липсва, за да завърши своята инициатива не е голяма:

"Почти сме на финала с цялото това нещо, като остават около 560 лева по последни преброявания..."

Желаещите да дарят сега могат да се сдобият с нещо, което да им напомня за доброто дело, което са направили, каза Юлиян:

"Идеята е следната - създал съм една тениска... изработката на самата тениска струва 10 лева, подпомагането на самата кауза струва 10 лева и общата цена, за да притежаваш една такава тениска е 20 лева. Идеята е всеки един, който помогне за тази кауза, да му остане някакъв спомен, нещо като подарък, може за близък..."


Интересът на хората към тениските за момента е голям:

"Много интересен е феноменът на социалните мрежи, че когато пуснах първия пост, много хора се изкефиха, искаха тениски. Много хора, дори непознати ми писаха... Цялото нещо е такова, че като пуснеш самия пост, хората в началото, като започнат да реагират... има интерес. След това някак си се приглушава и аз трябва това нещо да го правя и втори път, и трети път, за мога да събера нужната бройка. В началото бях изчислил, бяха около 940 лева до края да съберем цялата сума, тогава пуснах тениските, взеха се 32 бройки. Някои хора не искаха тениски, а просто искаха да подпомогнат самата кауза и след това, сега втори рунд, който пуснах, той още тече в момента."

Остават още около 60 броя тениски, които трябва да се купят, за да се достигне сумата от 3000 лева, необходима, за да бъде поставена вендинг машина за кучешка храна във Видин. 



Всеки, който иска да помогне, може да пише на Юлиян. Онези, които имат отношение към животните, но нямат възможността да помогнат чрез средства, могат просто да споделят тази публикация, за да достигне до повече хора. Който желае, може да дари и тук - http://revolut.me/yuliya0bw0


Дарения се набират и по банков път: 


IBAN  BG81UNCR76301076721286  Юлиян Миков


Чуйте разговора в прикачения файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Десислава Петрова: Добивите от жито не компенсират ниските изкупни цени

В края на старата стопанска година и началото на новата, в "Земята, която ни храни" се срещаме с Десислава Петрова . Тя е от Видин, ври и кипи в зърнопроизводството повече от 15 години, но с подобна суша се сблъсква за първи път:  "Не може да се каже, че отиващата си стопанска година е благоприятна за нас. Добивите са изключително ниски.....

публикувано на 26.09.24 в 16:39

Любители театрали се събраха на фестивал в Лом

Започна 17-ото издание на Фестивала на любителските театри на името на родоначалника на българския театър Кръстьо Пишурка в град Лом. Форумът е организиран от читалище "Постоянство 1856", съвместно с Община Лом и Съюза на народните читалища. Тази година в него ще участват 16 състава от Козлодуй, Белене, Берковица, Плевен. Има голям интерес от..

публикувано на 26.09.24 в 16:30

Празник на книгата ще се проведе в Монтана

Второто издание на Празник на книгата: "Ние, младите писатели" в Монтана започва на 27 септември.  Организатори са Община Монтана, Регионална библиотека „Гео Милев” и Съюзът на младите писатели. Във форума ще вземат участие млади творци от цяла България. Подробности за утрешното събитие научаваме от Дебора Йорданова, писател и организатор..

публикувано на 26.09.24 в 14:05

Капитан Тони Тодоров: Не очаквам проблеми с река Дунав у нас

Не очаквам Дунав да създаде проблеми за населените места в българския участък на реката. Това каза за Радио Видин кап. Тони Тодоров, директор на дирекция "Речен надзор- Лом" към Морска администрация.  "Виждам, че шлюза "Железни врата", го държат пълен, т.е. не е изпразнен, което според мен означава, че не очакват някакви големи обеми вода...

публикувано на 26.09.24 в 12:00

Как хранителните навици и физическата активност подобряват качеството на живот

Хранителните ни навици могат значително да подобрят качеството ни на живот, но могат и да го сринат. Това обясни специалистът по хранене и инструктор, водещ спортни тренировки за деца и възрастни Ина Данчева . Практикува от повече от 10 години, главно в София. Иначе е родом от Видин и през лятото съчетава почивката в родния град с тренировка в..

публикувано на 26.09.24 в 11:58

В "Музикална зона" на 26 септември 2024 слушаме музика из филма "Ескадрилата"

Филмът  "Ескадрилата"  е създаден през 2006 г., като автор на музиката му е композиторът  Тревър Рабин  – бивш китарист на рок група  Yes . Рабин създава музика за над 40 филма, като една от любимите му тематики е военната. В "Ескадрилата" са преплетени военни ритми, лирични теми и мотиви, обхванати от приключенски дух. Бойните действия от времето..

публикувано на 26.09.24 в 09:00

Държавата да се намеси за "замразения" ремонт пред Здравната каса, настоява Общинският съвет във Видин

Общинският съвет във Видин прие декларация, с която настоява държавата и Министерството на регионалното развитие и благоустройството да вземат спешни мерки за завършване на ремонта на канализационната мрежа пред сградата на Районната здравноосигурителна каса в града . Общата стойност на проекта е над 26 млн. лева. Вносител на предложението е общинският..

публикувано на 25.09.24 в 15:54