Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Враца преговаря с инвеститори

Снимка: Община Враца

Враца преговаря със сериозни инвеститори, като към този момент два мащабни проекта са на предстартовата си права, това съобщи кметът Калин Каменов по време на икономически форум в града под Околчица. На събитието присъства министърът на икономиката Никола Стоянов, който припомни, че държавата е длъжник на Северозападна България и в частност на Враца трябва да се помогне.

Председателят на Общинския съвет д-р Владимир Христов представи на конференцията идеята за изграждане на бизнес парк на пустееща територия край града, а общински съветници презентираха съпричастността на местната власт към общината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Министърът на икономиката е поискал оставките на ръководството на "Ел Би Булгарикум"

Министърът на икономиката и индустрията Петко Николов е поискал оставките на ръководството на млекопреработвателното предприятие "Ел Би Булгарикум". Ще се работи и за увеличаване на заплатите на служителите с до 30%, се посочва в съобщение на сайта на министерството. Днес е проведена среща със служители на дружеството, които предприеха протестни..

публикувано на 29.05.24 в 13:21

МВР: Предприети са действия за облекчаване на тежкотоварния трафик през Дунав мост 2

Предприети са действия за облекчаване на тежкотоварния трафик през Дунав мост 2. Към момента няма чакащи товарни автомобили по трасето на републиканската пътна мрежа към ГКПП Видин-Калафат, съобщават от пресцентъра на МВР.  Всички гишета на граничния пункт работят в пълен обем. Времето за проверка на товарните автомобили е съкратено максимално , така..

публикувано на 29.05.24 в 12:31

С възстановка отбелязват 174 години от въстанието в Северозападна България

174 години от въстанието в Северозападна България отбелязват днес в Белоградчик. Тържествената програма започва 18 часа с панихида в храм „Св.Вмчк Георги Победоносец”, след което от 18,30 часа  на гробовете на инициаторите на въстанието ще бъдат поднесени венци и цветя.  Литийното шествие до  Белоградчишката крепост  е от 19 часа. В..

публикувано на 29.05.24 в 12:01

Задържаха голямо количество цигари на българо-румънската граница

Четири опита за незаконен пренос на голямо количество цигари с български акцизен бандерол задържаха митническите служители на българо-румънската граница. Цигарите са били укрити в кашони с бисквити, боза и безалкохолни напитки , съобщават от Агенция "Митници".  Незаконната стока е открита при митнически проверки на моторни-превозни средства в..

публикувано на 29.05.24 в 11:20

Разследват смъртта на мъж от Берковица

Изясняват се причините за смъртта на 60-годишен мъж от Берковица , съобщават от дирекцията на полицията в Монтана. На 28.05.2024 г. в местното полицейско управление е постъпил сигнал от сина му, който изразил съмнения за причините за смъртта на баща си. Починалият бил открит на 24 май т.г. от роднини, на терасата в дома му, като за смъртта му било..

публикувано на 29.05.24 в 11:15

платена публикация
Изложба с рисунки на деца от 3 континента се открива в Монтана

Изложбата от Международния конкурс за изобразително изкуство "Тъпан бие, хоро се вие" ще бъде открита в 11:00 часа на 31 май (петък). В експозиционна зала "Кутловица" - Монтана, ще бъдат подредени творбите на близо 70 деца от Европа, Азия и Северна Америка, класирани на първо, второ, трето място или получили поощрителни награди от творческото..

публикувано на 29.05.24 в 10:05

Започва внедряването на алтернативно гориво в V блок на АЕЦ "Козлодуй"

В АЕЦ "Козлодуй" ще се проведе церемония по повод внедряването на алтернативен тип гориво в 5-ти блок на централата.  В изпълнение на програмата за диверсификация на ядреното гориво, АЕЦ „Козлодуй" сключи договор с „Уестингхаус Електрик Швеция АВ" за доставка на гориво за 5-ти блок. Първата пратка пристигна миналия месец, а горивото получи..

публикувано на 29.05.24 в 09:41