Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областният управител на Враца върна решение за заем на местната власт в Мизия

Снимка: Радио ВИДИН

Областна администрация Враца е върнала решение на Общинския съвет в Мизия. Решението на областния управител Георги Митов е от 13 март. Губернаторът оспорва решение на местния парламент от 23 февруари. Съветът е одобрил предложението на администрацията да кандидатства за заем от 522 000 лева пред Фонд ФЛАГ, за да изготви и кандидатства за средства по 9 работни проекта.

Те включват доизграждане на водопроводна мрежа в Крушовица и зона за спорт и отдих в същото село; основен ремонт на уличната мрежа в Мизия, изграждане на център за строителни отпадъци и рекултивация на депо за твърди битови отпадъци в общинския център; изграждане на канализационна система в Мизия; обособяване на велоалея в града; извършване на основен ремонт на Народно читалище „Просвета 1915“; основен ремонт и изграждане на трибуни в двора на Основно училище „Цанко Церковски“; основен ремонт на общински клуб и изграждане на лятна градина към него.

„За община Мизия е жизнено важен всеки проект и всяко спечелено финансиране, тъй като цитираните проекти са от полза на местната общност. През предишния програмен период са пропуснати много възможности!

Разчитам на общинските съветници от Мизия да препотвърдят върнатото решение. Разчитам на тяхната будна съвест. Разчитам на тяхното желание община Мизия да продължи да се развива. Разчитам на това, че те също мислят за по-доброто бъдеще на всички ни! Нямаме време за губене, защото вече сме загубили достатъчно“, коментира кметът Валя Берчева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Среща на туристи ветерани се проведе във Видин

85 туристи ветерани от 16 града в страната посетиха Видин и историческите забележителности в нашия град. Те посетиха и солните мини край Крайова.  Гостите идват  по покана на видинските туристи ветерани от Съюза на туристите ветерани клуб "Бдин" с председател  Веселин Габерски. Останаха впечатлени от природния феномен край Крайова и споделиха:..

публикувано на 16.06.24 в 11:10

Пореден триумф за мездренската художествена гимнастика

Със златни медали бяха отличени малките гимнастички от клуба по художествена гимнастика "Анелия" град  Мездра.   И четирите отбора на клуба спечелиха златни медали в своите категории на провелото се Държавно първенство по масов спорт, зона Север в град Шумен.  Момичетата на треньорките Лилия Николова, Цветелина Цинцарска и Калина Илиева..

публикувано на 16.06.24 в 10:45

Поредна лекция по аюрведа във Видин

Лекция на  тема " Здравето и болестите в аюрведа" с лектор Изабел Мандаке ще се проведе във Видин в Центъра за творческо и личностно развитие "Свободата да съм".   Лекторката е работила е като ръководител на аюрведична клиника в Нова Зеландия,  казва Светла Димитрова, организатор на събитието: "Изабел Мандаке е аюрведа терапевт, йога терапевт,..

публикувано на 16.06.24 в 10:05

ВГ "Шоколадче" представя своя първи албум "Дъжд от ноти"

ВГ "Шоколадче"  ще представи тази вечер своя първи албум, наречен "Дъжд от ноти".  В албума са включени 15 български песни, създадени от най-известните композитори, текстописци и аранжори в България.  Студийните записи на всяка от песните са направени в 5 различни студиа- в София, Варна и Бойчиновци в продължение на  7 години.  Ето какво..

публикувано на 16.06.24 в 09:00

Третиране срещу комари ще се извърши днес във Враца

Днес, при подходящи метеорологични условия, във Враца ще се извърши третиране на зелени зони и водни обекти против комари. Информацията допълва Николай  Николов , експерт " Връзки с обществеността " в Общината:  "Това е третото или четвъртото третиране на целия град, в това число- всички жилищни квартали, водни обекти, детски площадки, обществени..

публикувано на 15.06.24 в 16:29

Музика на Петър Дънов звуча днес във видинската Филхармония

Камерен концерт с музика от Петър Дънов се състоя днес във Филхармония Видин. Концертът е по инициатива на местното общество на Бялото братство във Видин. Музиката на "Учителя" звуча за зрителите в акомпанимент на пиано-Виктор Илиев и цигулка- Виделин Джеджев . Удоволствие е да се свири тази музика, каза Виктор Илиев, диригент и композитор: "Аз..

публикувано на 15.06.24 в 14:53

Земеделските земи са най-застрашени от пожари

Земеделските земи са най-застрашени от пожари.  Пожароопасният сезон започва условно от края на жътвената кампания и продължава до края на есенните дъждове, каза за Радио Видин инспектор Георги Георгиев от видинската пожарна: "За никого не е тайна, че основните причини за възникване на тези пожари, не са високите температури, както масово се..

публикувано на 15.06.24 в 12:46