Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обновен клуб радва възрастните хора в село Драшан

Снимка: Община Бяла Слатина

Завърши  дългоочакван цялостен ремонт на пенсионерския клуб в с. Драшан, съобщиха от общинската управа в Бяла Слатина.

Ремонтните дейности включват подмяна на дограмата с алуминиева такава, а на подовата настилка - с теракота. Изградена е локална отоплителна инсталация, монтирани са нови, енергоспестяващи осветителни тела. Нови са и кухненското обзавеждане, както и оформеният кът за тихи игри, телевизор, караоке колона, микровълнова фурна, кафе машина, маси и столове.

Фирмата-изпълнител е получила от бюджета на община Бяла Слатина 18 500 лв. за дейностите.

В ход е и ремонтът на канцелариите на кметския наместник и главния специалист, които ще бъдат преместени на първия етаж на сградата, за по-голямо удобство на жителите на селото.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Шофьор на камион пострада при катастрофа в община Якимово

Водач на товарен автомобил е пострадал при пътно-транспортно произшествие с тир на територията на община Якимово, съобщават от полицията в Монтана. Инцидентът е станал вчера, 13 юни, около 16:20 часа край село Долно Церовене . 46-годишен шофьор при управление на влекач с прикачено полуремарке, собственост на монтанска фирма, при излизане от земен път,..

публикувано на 14.06.24 в 11:31

Козлодуй е домакин на национален мотосъбор

Национален мотосъбор започва днес, 14 юни, в град Козлодуй . Той е традиционен и се провежда за 17-та поредна година година. Организатор на събитието е козлодуйският мотоклуб "MC Nuclears" с подкрепата на местната Община. Надяваме се на хубаво време и посещение от много хора, каза за Радио ВИДИН председателят на мотоклуба Калин Цветков : "От..

публикувано на 14.06.24 в 10:59

АПИ: Остава временната организация на движение между Мездра и Лютидол

Няма издадена заповед за промяна на временната организация на движение в участъка Мездра – Лютидол , съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Движението за всички видове моторни превозни средства по отсечката Мездра – Лютидол - п. в. „Новачене“ на път I-1 ще бъде ограничено, когато завърши ремонтът на обходните трасета, посочват от..

публикувано на 14.06.24 в 10:36

Ясно е разпределението на мандатите в Северозапада

След като Централната избирателна комисия публикува броя на депутатските места , които получават партиите и коалициите, стана ясно как се разпределят мандатите между партиите в страната. Видин изпраща четирима депутати, като ГЕРБ-СДС, "Възраждане", ПП-ДБ и ДПС получават по един мандат. От  Монтана също са четирима, като двама са от ДПС, а по един..

публикувано на 14.06.24 в 09:58
Регионална здравна инспекция - Монтана

Нов случай на сифилис е регистриран в Монтанско

Десети случай на разболял се от сифилис тази година регистрира Регионалната здравна инспекция в Монтана . Увеличават се болните с венерическото заболяване.  Първият за годината бе установен в край на февруари. Един от тях е на новородено дете, припомниха от хигиенната инспекция. За цялата минала година случаите на сифилис в област Монтана са 14, а..

публикувано на 14.06.24 в 09:39
Първата в страната покрита детска площадка се строи във Враца

Първата в страната покрита детска площадка правят във Враца

До началото на учебната година в квартал "Младост" ще има модерен парк с първата в страната покрита детска площадка, обещаха от общинската управа на Враца.  Кметът Калин Каменов инспектира строителството и се запозна с предстоящите дейности по обекта.  До момента е изградена изцяло подземната комуникация, монтирана е конструкцията за покритата..

публикувано на 14.06.24 в 06:59

Снимката на 13 юни 2024 година

Областната  болница  в Монтана приключи с печалба миналата година, а до дни стартира строителството на площадка за хеликоптери.  Комисията за енергийно и водно регулиране ще се придържа към минимално поскъпване на тока от първи юли. Това съобщи председателят на регулатора на проведеното днес обществено обсъждане.  Според предложението на..

публикувано на 13.06.24 в 18:00