Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дамски хор "Враца" с концерт в града под Околчица

2
Снимка: фейсбук



Дамски хор "Враца" към Младежкия дом в града и Възнесенски храм "Св. Софроний еп. Врачански" ще представят хоров концерт тази вечер. Певческата формация се състои от 14 дами. Те започват да пеят заедно още в детски хор "Волна песен" към бившия пионерски дом. Участват и в школския смесен хор към СОУ "Отец Паисий". 

За Радосвета Крумова дамският хор е нейното "друго семейство":

"Хорът мога да кажа, че е моето семейство, моето друго семейство. Защото с всички дами на хора, ние пеем почти 30 години заедно и сме свикнали толкова много една с друга, че се смятаме почти за сестри. Нашият дамски хор ни дава изключително чувство за  принадлежност, създава ни настроение, дава ни възможност да общуваме едни с други и всеки един концерт, всяка една репетиция, за нас е истински празник."  

Диригент на Дамски хор "Враца" вече 57 години е Томислав Аспарухов:

"Този хор е създаден 84-та година по тяхна инициатива. Дойдоха при мен и ми казаха: "Искаме да правим хор". Това не всеки може да го направи от жените. Всички почти са семейни и всяка неделя те участват в богослужение от 9:00 до 10:00 в църквата и от 10:30 се преместваме в Младежкия дом за репетиция на светски репертоар. Всеотдайни в това хорово изкуство." 

Концертът тази вечер ще започне с кратка вечерна служба от 10 минути. Началото е от 18:30 часа, мястото е храм "Св. Възнесение" във Враца. Входът е свободен.
Чуйте повече по темата в прикачения звук


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Млади таланти от Ново село представят дебютна изложба във Видин

Талантливи художнички от училище "Св. св. Кирил и Методий" във видинското село Ново село ще представят съвместната си изложба, озаглавена "Талант в цветове и багри". Идеята за експозицията се заражда, след като възпитаниците на клуб "Арт ателие" в учебното заведение напредват бързо и доразвиват вече заложения си талант към рисуването.  Вяра..

публикувано на 26.06.24 в 14:40

Емоции от света на киното в концерта на танцова школа "Swing" във Видин

Превъплъщаване в различни персонажи от любими филми, разказване на истории и предаване на емоции чрез танци - това ще покажат утре малките грации от видинската школа за модерен балет "Swing" . Подготвени са впечатляващи хореографии, съчетаващи класически и модерни танцови техники и всичко това, съпроводено от музика от любими на малки и големи филми...

публикувано на 26.06.24 в 14:35

Видин и Козлодуй ще отбележат 145 години от създаването на Военноморските сили

Военноморските сили на България отбелязват 145 години от тяхното формиране, както и 140 години от създаването на представителния им духов оркестър.   Честванията започват не от Русе, както обикновено, а от Видин, каза за Радио ВИДИН началник на щаба на Военноморските сили Ваньо Мусински : "Видин е по Дунава, Видин е свързан по няколко..

публикувано на 26.06.24 в 14:00

С грижа за зеленчуковата градина в летните горещини

С настъпването на летните горещини растенията се нуждаят от повече грижи. Заради жаркото слънце все по-голяма е необходимостта от поливане. Кога и колко да поливаме и как още да се погрижим за зеленчуковата градина- съветите в "Земята, която ни храни" са от агронома Янислав Цветанов: " В горещините е добре да има засенчващи мрежи , но да не са..

публикувано на 26.06.24 в 13:49

Млада майка се нуждае от средства за лечение в Турция

Десислава Емилиянова е обикновена жена с необикновена история. Медицински работник по професия, бунтар по душа и майка по призвание - така най-правилно бихме могли да я опишем. Зад всичко това обаче седи няколкогодишната ѝ битка. Най-важната в живота ѝ. Не, защото е за живота ѝ, а защото се бори да остане в този на дъщеря си.  Преди 3 години..

публикувано на 26.06.24 в 13:00

Видинското читалище "Славяни" празнува 10-годишнината си с концерт

Десет години от създаването на Народно читалище "Слявани 2013" ще бъдат отбелязани с празничен концерт във Видин тази вечер. "От извора до наши дни" е мотото на събитието. В програмата на концерта са включени народни и съвременни танци, които ще бъдат изпълнени от танцовите състави на читалището, обясни хореографът Деян Славчев...

публикувано на 26.06.24 в 10:15
Александър Лозанов и Николай Николаев от Профилираната природо-математическа гимназия

Ученици от ППМГ "Екзарх Антим I" във Видин постигат отлични резултати на олимпиади и състезания

Учениците Николай Николаев и Александър Лозанов  са настоящи възпитаници на видинска математическа гимназия . И двамата са с блестящи успехи на олимпиади и национални състезания по математика , Български език и литература и История и цивилизация.  Александър Лозанов е 7-и клас в ППМГ " Екзарх Антим I". Той се отличава със силен интерес и..

публикувано на 25.06.24 в 17:46