Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С младежкия фестивал "Шумът на реката" отбелязват Деня на Дунав в Козлодуй

3
Снимка: Община Козлодуй

Шестото издание на младежкия фестивал "Шумът на реката" ще се проведе в град Козлодуй по повод Деня на река Дунав. 

"Целта на този ден е да се насърчат живеещите в дунавския басейн да бъдат активни и да има опознаване на реката и нейните притоци, за да има и по-ефективно опазване... Ще има спортни игри, кикбокс мач за момчета от община Козлодуй, ще има също и йога, спортен атракцион. От 16:00 часа ще има развлекателна програма - ще има огнено шествие, уъркшоп за народни танци, ще се запознаем със здравословното хранене. След това ще има и забавно караоке", каза Десислав Димитров, главен експерт "Екология и опазване на околната среда" в Община Козлодуй.

В проявите от програмата за Деня на река Дунав могат да се включат деца и възрастни. Празникът ще бъде в Ботев парк на 30 юни и ще започне от 14:00 часа с почистване на крайбрежната ивица. Фестивалът ще завърши с концертна програма, а след това, който желае, може да посрещне юлското слънце.

Музикалният маратон ще започне в 21:45 ч. на 30 юни (петък). Входът е свободен. На място, на брега на реката, където ще е позиционирана сцената, има опция за разполагане на палатки. Ще има осигурени скари и санитарно-хигиенни условия. Всички почитатели на традицията за посрещане на изгрева могат да преживеят една незабравима нощ с много музика и невероятна атмосфера на брега на реката.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Романът "Шлеп в пустинята" отвежда към суровата реалност

„Шлеп в пустинята“ на Людмил Тодоров е толкова кратък, че ти се струва неоправдано претенциозно да бъде наречен роман. Само 152 страници, но пък 152 страници сурова реалност, в която никой от нас не си признава, че живее ежедневно! Когато обаче започнеш да го четеш, неусетно започва да ти се струва прекалено тривиално, почти грубо да го наречеш..

публикувано на 27.09.24 в 17:20

Видинското читалище „Цвят” отваря врати за посетители

Традиционно в първия ден на октомври от десетилетия читалище „Цвят” открива новата си учебна и творческа година. На този ден входът ще е отворен за всички, които желаят да станат съпричастни към работата и постиженията на възпитаниците на школи и състави и на техните преподаватели, съобщават от културното средище.  Информационният ден на отворените..

публикувано на 27.09.24 в 15:57

Видин ще е домакин на фестивала "Здравей, Здраве"

Седмото издание на фестивала "Здравей, Здраве" ще се проведе във Видин . Той ще се състои тази събота, 28 септември, в Културен център "Жул Паскин".  "Пристъпваме към утрешното събитие, заредени с позитивизъм, с желание да помогнем на повече хора да усетят и да разберат себе си на първо място, а оттам ще започне и нов живот за тях", каза за Радио..

публикувано на 27.09.24 в 15:55

Георги Кузманов - библиотекарят с интересно хоби

В "Професия хоби" днес ви срещаме Георги Кузманов от Видин . Той работи като библиотекар, но хобито му е доста нетрадиционно. Георги се разтоварва като пише текстове за рап песни, а също така и рапира. В рап средите се представя с артистичния псевдоним "Субекта". С помощта на негов близък приятел, който прави музиката, имат издадени..

публикувано на 27.09.24 в 14:59

Владимирово - селото, където традициите срещат надеждата за бъдещето

Гостуваме в село Владимирово - място с дълбоки исторически корени и силен дух. Владимирово е едно кътче, което пази духа на традициите, но също така гледа към бъдещето. Намира в община Бойчиновци . Селото е голямо и има много млади хора. Цветелин Михайлов е кмет на Владимирово само от няколко месеца, но има амбицията да облагороди и развие..

публикувано на 27.09.24 в 11:45

Виктория Топалска представя книгата "По(д)правки" във Видин

Предстои представянето на втората книга на Виктория Топалска . Изданието включва разкази, вдъхновени от живота и носи името "По(д)правки" . Виктория Топалска разказа подробности: "Книга, доста по-различна от първата... Първата ми книга е стихосбирка... Тотално съм се насочила на друго място, сега в момента, защото съм..

публикувано на 27.09.24 в 11:09

Десислава Петрова: Добивите от жито не компенсират ниските изкупни цени

В края на старата стопанска година и началото на новата, в "Земята, която ни храни" се срещаме с Десислава Петрова . Тя е от Видин, ври и кипи в зърнопроизводството повече от 15 години, но с подобна суша се сблъсква за първи път:  "Не може да се каже, че отиващата си стопанска година е благоприятна за нас. Добивите са изключително ниски.....

публикувано на 26.09.24 в 16:39