Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана ще отбележи Съединението с фолклорен концерт

С фолклорен концерт в Монтана ще бъде отбелязан Денят на Съединението на Княжество България и Източна Румелия, 6 септември. Концертът на певицата Райна ще започне в 10:30 ч. на откритата сцена на площад "Жеравица". След приветственото слово на кмета на общината Златко Живков ще прозвучат любими народни песни от пиринска, тракийска, шопска и северняшка фолклорни области. Танцов ансамбъл "Северняци" към Обединен детски комплекс "Ние, врабчетата“ ще танцува по време на празничната програма. Артистичен гост ще бъде и Танцов състав "Фолклорни наследници“ от град Елин Пелин, съобщават от Община Монтана.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Задържаха голямо количество цигари на българо-румънската граница

Четири опита за незаконен пренос на голямо количество цигари с български акцизен бандерол задържаха митническите служители на българо-румънската граница. Цигарите са били укрити в кашони с бисквити, боза и безалкохолни напитки , съобщават от Агенция "Митници".  Незаконната стока е открита при митнически проверки на моторни-превозни средства в..

публикувано на 29.05.24 в 11:20

Започва внедряването на алтернативно гориво в V блок на АЕЦ "Козлодуй"

В АЕЦ "Козлодуй" ще се проведе церемония по повод внедряването на алтернативен тип гориво в 5-ти блок на централата.  В изпълнение на програмата за диверсификация на ядреното гориво, АЕЦ „Козлодуй" сключи договор с „Уестингхаус Електрик Швеция АВ" за доставка на гориво за 5-ти блок. Първата пратка пристигна миналия месец, а горивото получи..

публикувано на 29.05.24 в 09:41

Пиян шофьор бе задържан във Видин

56-годишен видинчанин  е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа, след като е заловен да шофира пиян, съобщават от полицията във Видин. Случаят е от  28 май, на ул. "Цибър" в областния град пътните полицаи са проверили водач на лек автомобил "Фолксваген Пасат" с видинска регистрация.  Тестът с дрегер отчел показание 1,44 промила...

публикувано на 29.05.24 в 09:15
Драматично-куклен театър - Враца

Награди и почетни звания ще бъдат раздадени във Враца на 1 юни

Двама почетни граждани на Враца ще бъдат отличени на 1 юни на тържествена сесия на общинския съвет по повод деня на града. Тогава ще бъдат раздадени и пет награди на Враца. Решението взеха на последното си заседание местните парламентаристи. За почетни граждани бяха одобрени Иван Любов заради приноса му към икономиката на града и посмъртно на Фило..

публикувано на 29.05.24 в 08:28

"Замени пластмаса за книга" във Видин

"Замени пластмаса за книга" е едно от съпътстващите Деня на детето събития във Видин . Инициативата има за цел да помогне за проблема с нерегулярното изхвърляне на пластмаса, каза за Радио ВИДИН Лора Лозанова , председател на Интеракт клуб , които са едни от организаторите: "Знаем, че от малките деца остават много играчки, с които те в един..

публикувано на 29.05.24 в 08:19

Два сигнала за нарушение на изборното законодателство проверяват в област Монтана

128 сигнала за нарушения на изборното законодателство до момента са подадени към Министерството на вътрешните работи. На територията на област Монтана досега са регистрирани само два . Това каза вътрешният министър Калин Стоянов във Вършец.   По думите му на местните избори криминалният контингент относно нарушаване на изборните права на гражданите е..

публикувано на 29.05.24 в 07:30

Снимката на 28 май 2024 година

Започна 76-то издание на  Националния поход "По стъпките на Ботевата чета"  от Козлодуй до историческия връх Околчица. Походът по пътя на Ботевия подвиг е най-старата и най-масова родолюбива туристическа проява у нас.По 120-километровия маршрут от Козлодуй до връх Околчица се преминава за пет дни. Служители на производствената база на държавното..

публикувано на 28.05.24 в 18:10