Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Седем села от община Димово ще си избират кмет

Снимка: Радио Видин

Само един е кандидатът за кмет на село Медовница, регистриран в Общинската избирателна комисия в Димово. Седем са населените места в общината, където ще се проведе пряк избор за кмет на кметство, обясни председателят на комисията Гинка Илиева

"Това са Арчар, Орешец, Воднянци, Карбинци, Медовница, Извор и Септемврийци плюс избор на кмет на община Димово и общински съветници, като техните квоти са определени съгласно изискванията на закона и от тези регистрирани седем партии и коалиции плюс две местни коалиции не всички са си подали кандидатури за кметски избори или са общински съветници. Имаме две партии, които само имат регистрация без да са подавали кандидатски листи. За кмет на община Димово изборът ще се провежда между пет кандидати."

Общо 26 секции са сформирани в община Димово за местните избори на 29 октомври. В тях ще работят 190 души. Очаква се да бъде сформирана и подвижна секция, добави председателят на Общинската избирателна комисия.

БНР подкасти:

Вижте още

Андрей Андреев: Гласувам за промяната, от която Кула се нуждае

За промяна и по- добро развитие гласува кандидатът за кмет на община Кула Андрей Андреев, издигнат от МК ДВИЖЕНИЕ НАПРЕД БЪЛГАРИЯ. "За промяна в нашия град, за едно по-добро развитие на нашия град гласувах. Надявам се, че гласоподавателите на този тур ще усетят как да го направят. Много хора искат тази промяна, тя трябва да се осъществи".

публикувано на 05.11.23 в 20:40

Финал на балотажа във Видинско

Вторият тур на местните избори в област Видин приключи в спокойна обстановка.  Гласуването е приключило в ъв всички секции в региона. Създадена е необходимата организация за полицейска охрана при транспортирането на изборните книжа и материали от СИК до ОИК. Членовете на първите СИК започват да пристигат в Спортната зала на Видин...

публикувано на 05.11.23 в 20:35

Над 50% е избирателната активност на втория тур в Монтанско

55,97%  е избирателната активност в област Монтана, по-висока от първия тур на местните избори на 29 октомври, когато са гласували 48,81% от избирателите. Сега до урните в Монтанско са отишли 16 548 души от имащите право на глас 29 565.  Най-активни  са били жителите на общините Монтана и Вършец, съответно 86,81% и 78,57%. В община Бойчиновци..

публикувано на 05.11.23 в 20:25

Приключи изборният ден във Враца

Без  инциденти е преминал вторият  тур  на местните избори в  селищата от област Враца, в които беше проведен балотаж, това съобщиха от дирекцията на полицията.   Служителите от Сектор "Български документи за  самоличност" са  издали  днес   6  удостоверения  за гласуване. Екипи на МВР ще охраняват изборните книжа  и  материали  при..

публикувано на 05.11.23 в 20:15

Новата европейска посока на Видин избра Александър Матеев

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Видин Александър Матеев гласува за промяна в посоката на управлението на града. "Пред всички видинчани има един елементарен въпрос: харесва ли ни как изглежда градът в момента? Харесва ли ни посоката, в която той се движи? На мен лично не ми харесва, затова гласувам да променим посоката. Гласувам Видин да е..

публикувано на 05.11.23 в 20:05

Цветан Ценков гласува за бъдещето на Видин, но очаква манипулирани резултати

Гласувах с надежда за бъдещето на Видин, за бъдещето на видинчани, техните деца и внуци.  Това заяви кандидатът за кмет Цветан Ценков, който гласува в изборната секция в Детска градина Руслка във Видин.  Той избра да упражни своя вот с машина.  Според него именно по този начин може да се противодейства на манипулациите, станали на първия тур...

публикувано на 05.11.23 в 20:05

ОИК Видин: Сигналите за купуване на гласове са на принципа "една жена каза..."

В Общинската избирателна комисия във Видин са получени сигнали за купуване на гласове, заснемане на вота на избирателите, агитация и други нарушения. В голяма част от случаите става въпрос за сигнали от рода "една жена каза", коментира секретарят на комисията Иван Перчински. Част от жалбите са от правомощията на прокуратурата, уточни той. "Жалби,..

публикувано на 05.11.23 в 17:51