Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Две школи в читалище "Светъл ден" за новата учебна година

Снимка: Анелия Гешева

Видинското читалище "Светъл ден" открива днес, 2 октомври, новата си творческа година. Две са школите, в които младите самодейци ще могат да развиват своите танцови умения, каза Йоана Ванкова, която от тази година води новооткритата школа по съвременни танци. 

"Творческата година започваме с дългогодишната ни и най-голяма школа по български народни танци, с нашата млада школа по съвременни танци. Школата ни по народни танци се радва на това, че от тази година Детски танцов състав "Светлинките" във всичките му групи ще има своя нов ръководител- Светломир Петров- едно младо момче, изключително амбициозно, с много възможности пред себе си..." 

Записването на младите танцьори продължава. Приемът в школата по съвременни танци е за деца, навършили 4-годишна възраст. В детски танцов състав "Светлинките" приемът е за навършили 6 години деца. 


Вижте още

Снимката на 29 ноември 2023 година

Нормализира се ситуацията в страната след снеговалежите в последните дни.   В клас се връщат и децата в повечето училища. В региона на Враца вече е възстановено електрозахранването, прекъснало вследствие на обилните снеговалежи. В област Монтана все още има села  без ток  заради паднали електрически стълбове.  Четвърти ден села в община..

публикувано на 29.11.23 в 18:00

Служители на ВиК - Монтана излязоха на протест

Работещи във ВиК - Монтана излязоха в защита на отстранения си управител инж. Валери Иванов. Управител